Çin'deki anaokulunda skandal: Görevli, tabakları pisuarda yıkadı

Geçici olarak kapatılan anaokulunda soruşturma başlatıldı

Çin'de anaokulunda bir görevlinin tabldot tabaklarını pisuarda yıkadığı ortaya çıktı. Görüntülerin sosyal medyada yayılnmasının ardından Jiangxi eyaletindeki Güneş Işığı Anaokulu geçici olarak kapatıldı.

Olay, bir velinin TikTok'un Çin'deki versiyonu Douyin'de 7 Haziran'daki paylaşımıyla gündeme geldi. Videoda görevlinin, çocuklara yemek servis edilen tabakları pisuar olarak kullanılan çukurda hortumla yıkadığı görülüyor. Videoyu çeken anne, bu manzaraya tanık olduktan sonra evladının kaydını ivedilikle başka bir okula aldığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belediye, eğitim müdürlüğü ve gıda güvenliği yetkilileri, gelen tepkilerin ardından soruşturma başlatıldığını ve okulun kapatıldığını duyurdu. Adı açıklanmayan çalışanın ve okul yöneticilerinin de soruşturulduğu açıklandı. 

Douyin kullanıcıları da olaya tepki gösterdi. Sosyal medya platformunda "Bilerek yapılıyor. Bu ortaya çıktı ama görülmeyen daha kirli ve korkunç olaylar da var" ve "Nasıl bu kadar kalpsiz olabiliyorsunuz? Okulda kimse yok mu?" gibi yorumlar yapıldı.

Ülkede daha önce de okullarda sağlık kurallarının çiğnendiği haberleri gündem olmuştu.

2018'de doğudaki Anhui eyaletindeki bir anaokulunda öğrencilere çürük sosis verildiği ortaya çıkmıştı. Bir sene sonraysa güneybatıdaki Çengdu kentindeki lisenin kantininde yıllarca bekletilmiş küflü ekmek ve çürük etler bulunmuştu.

 

Independent Türkçe, South China Morning Post, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU