Rod Stewart neden hâlâ Boris Johnson hayranı olduğunu açıkladı

Şarkıcı, "Boris varken ne olacağını biliyordunuz" diyor

(AP)

Sör Rod Stewart, eski Birleşik Krallık (BK) Başbakanı'nın yalancılığının kamuoyu önünde apaçık ortaya çıkmasına karşın neden "hâlâ biraz" Boris Johnson hayranı olduğunu açıkladı.

Do Ya Think I'm Sexy? şarkısıyla bilinen Stewart, eski BK Başbakanı'nın karantina döneminde Downing Sokağı'ndaki toplantılarla ilgili Parlamento'yu defalarca yanılttığını ortaya çıkaran raporun ardından Johnson'a dair görüşlerini paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Raporda Johnson'ın, Ayrıcalıklar Komitesi'ni "suiistimal etme ve sindirme kampanyasının suç ortağı" olduğu sonucuna varılmıştı. Bulguları eleştiren eski BK Başbakanı bunları "dengesiz bir sonuç" diye nitelendirerek defalarca yermeye çalıştığı, çoğunluğu Muhafazakar Parti milletvekillerinden oluşan grubu yalan söylemekle itham etmişti.

Öte yandan bu suçlayıcı bulgular, ömrü boyunca kendisini Muhafazakar Parti destekçisi ilan eden ve ocakta İşçi Partisi'nin yönetimi ele alma zamanının geldiğini söyleyen Stewart'ı caydırmadı.

Şarkıcı, Sky News'a şöyle dedi:

Boris'in biraz hayranıydım ve hâlâ da öyleyim çünkü harika bir karizması olduğunu düşünüyorum.

Muhafazakarlar'ın 2019'daki zaferi sonrası Johnson'a destek amacıyla attığı tweet'i meşhur olan 78 yaşındaki Stewart, şöyle devam etti:

Ama biliyorsunuz, Boris varken ne olacağını biliyordunuz, dolayısıyla bu olağandışı bir şey değil. Yıllar içinde birkaç yalan söyledi. Bu yüzden şaşırmadım.

Şimdi başı büyük dertte. Ama dönüşünü nasıl yapacak? Bilmiyorum. Belki de benimle konuşmalı. Ben yıllardır dönüş yapıyorum.

Hükümetin hayat pahalılığı krizindeki sorumluluğuna da değinen Stewart, "Benim çalışanlarım var. Debeleniyorlar, biliyorsunuz, herkese daha yeni yüzde 10 zam yaptım, iki yıl önce de zam yapmıştım çünkü debelendiklerini biliyorum. Bu hayat pahalılığı saçmalık" dedi.

Johnson'ın, üst düzey yetkililerin kendisine 10 Numara'da (BK Başbakanlık Konutu ve Ofisi -ed.n.) Kovid kurallarına ve rehberliğine uyulduğunu bildirdiğine dair iddiasını Ayrıcalıklar Komitesi reddetmişti.

Komite, 10 Numara'daki Kovid partilerinin inkarı ve bunlarla ilgili yapılan açıklamalar için "O kadar samimiyetsiz ki bunlar özünde komiteyi ve Avam Kamarası'nı yanıltmaya yönelik kasıtlı girişimler" diye belirtmişti.

1960'lar ve 1970'lerde The Faces üyesi olan Stewart, dünya genelinde 250 milyondan fazla satışla tüm zamanların en çok satan müzik sanatçıları arasında yer alıyor.

Şarkıları arasında Maggie May, Sailing ve I Don't Want to Talk About It yer alıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU