Z kuşağı, 3 saatlik duş trendini anlattı: "Seksten daha iyi"

"Duşta her şeyi yapıyorum"

#EverythingShower videoları TikTok'ta çok kez görüntülendi (Pixabay)

Z ve Y kuşakları, TikTok'ta yeni bir trend oluşturdu. #EverythingShower (Her şey duşu) denen trende katılanlar, iki ila 4 saat duşta kalıyor. Son derece sıcak suda duş alan bu kişiler, kendilerini tepeden tırnağa temizliyor. Bu esnada her türlü cilt bakımı, saç bakımı ve kişisel bakım uygulanıyor.

TikTok'ta EverythingShower hashtag'i yaklaşık 170 milyon kez görüntülendi. 
 

@alexwaarren

Is an EVERYTHING SHOWER an actual thing??

original sound - Alex warren


Sosyal medya fenomeni Kourv Annon, banyoda uzun süre geçirmesini eleştiren nişanlısının yayımladığı videoda trend hakkında şöyle konuştu:

Sıcak su ve Taylor Swift'in çaldığı her şey duşu, seksten daha iyi. Saçlarımı yıkıyorum, bacaklarımla koltuk altımı tıraş ediyorum, cilt bakımımı yapıyorum. Duşta her şeyi yapıyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Annon, yaklaşık üç saat süren her şey duşunu ayda bir kez aldığını söyledi. Alex Warren'ın 24 Mart'ta paylaştığı video 8,2 milyon kez izlendi.

Yemek videolarıyla platformda ünlenen Nicole adlı içerik üreticisiyse haftada bir her şey duşuna girdiğini belirtti. Nicole geçen ay yayımladığı videoda saç bakımı, cilt bakımı ve ölü deri temizleme gibi adımları uyguladığını ifade etti. 

Dermotolog Lindsey Zubritsky ise 25 Nisan tarihli videosunda trende katılanlara bazı tavsiyeler verdi. "Bu duşta her şeyi yapmanın bir doğru bir de yanlış yolu var" diyen Zubritsky, ilk önce saçla ilgilenilmesini önerdi:

Durulamak için duşun bitmesini beklerseniz saç kremi cildinize yerleşebilir, gözeneklerinizi tıkayabilir ve sırtla göğüste sivilcelere yol açabilir.

Dermotolog, tahriş ve şişlik riskine karşı tıraştan önce cilde tıraş jeli uygulanması gerektiğini hatırlattı. Zubritsky son olarak vücudu yıkamayı, yüzü iki kez temizlemeyi, saçı mikrofiber havluyla kurutmayı ve cilde nemlendirici sürülmesini tavsiye etti.

Estetisyen Hayley Wood da şu ifadeleri kullandı:

Her şey duşu, sadece tamamen bakımlı olmaktan ibaret değil. Aynı zamanda daha çok zihne, bedene, ruha bir yenileme getiriyor. Bu, kendinizin olmayı hak ettiğiniz versiyonuna dönüşmek için fazladan zaman ayırmakla ilgili.

Bir başka dermotolog Tiffany J. Libby ise bu bakımların farklı farklı günlerde uygulanabileceğini söyledi.

Su altında 10 dakika geçirilmesini tavsiye eden Libby, bütün uygulamaların tek bir seferde yapılmasının "yarardan çok zararı olacağını" vurguladı. Dermotolog Libby, farklı bakımların haftada bir ila üç kez yapılabileceğini belirtti.

Carly adlı TikTok fenomeniyse trendi eleştirdi. "Keyifli bile değil" diyen içerik üreticisi, sıcak suyu sevmediğinin altını çizdi.

Sağlık haberleri sitesi HealthNews, trendin başka bir tehlikesine dikkat çekti. Haberde her şey duşunun su israfına yol açma ihtimalinin çok yüksek olduğu vurgulanırken su kullanımına dikkat edilmesi istendi.

 

Independent Türkçe, New York Post, CNN International, HealthNews

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU