Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim

Kılıçdaroğlu, “Atatürk Havalimanı’nı uzay araştırmaları merkezi yapacağım dedim. Kıyamet koptu. Nasıl yaparsın? Yapacağız” dedi

Fotoğraf: AA

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’de miting düzenledi. Mitinge; DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

“Atatürk Havalimanı’nı uzay araştırmaları merkezi yapacağım” vaadiyle ilgili tepkilere yanıt veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Ben, üniversiteleri bilgi üreten bir Türkiye, teknolojide önemli adımlar atan bir Türkiye… Söyledim. Atatürk Havalimanı’nı uzay araştırmaları merkezi yapacağım dedim. Kıyamet koptu. Nasıl yaparsın? Yapacağız. Uzay araştırmaları merkezi yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayallerini gerçekleştireceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Devlet soygunculara hizmet etmez”

Beşli çetelerin at koşturduğu bir Türkiye’yi değil, herkesin caddelerinde, sokaklarında huzur içinde gezdiği bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Devlet, vatandaşını doyurur, devlet soygunculara hizmet etmez. Soygunculara hizmet eden bir devlet anlayışından, vatandaşına hizmet eden bir devlet anlayışına geleceğiz, beraber, birlikte geleceğiz. Baharı getireceğim bu ülkeye. Bu ülkeye kardeşliği, birlikteliği, huzuru getireceğim.

“418 milyar doları getireceğim, bu halkın cebine koyacağım”

Kayseri’nin kooperatif mağdurlarının sorunlarını da biliyorum. Oralarda dönen dolapları da biliyorum. Türkiye’de dönen dolapları da biliyorum. Hani diyorum ya 418 milyar doları getireceğim, bu halkın cebine koyacağım diye. İtiraz ediyorlar. Parayı getiremezsin diyorlar. Hiç endişe etmeyiniz, bu kardeşiniz malı götürenlerin hepsini biliyor. Tek tek son kuruşuna kadar getireceğim, alın terinin hakkını hukukunu teslim edeceğim.

“Emekliyi açlığa mahkum ettin”

2015 yılından bu yana emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret kadar ikramiye ödeyin dedim. Parayı nereden bulacaksın? Önce o yaygara başladı. Elin oğluna var da emekliye niye yok? Bulacaksın. Para var bütçede. Bütçedeki paranın nereye harcandığına siyasi iktidar karar verir. Emekliye vermeyeceğim dedi. Ben de ısrar ettim. Sonra vermeye başladılar. Ama 1000’er lira. Sonra seçim yaklaştı biraz yükselttiler. Allah nasip eder, sizlerin oylarıyla iktidar olduğumuzda emeklilerimiz bankaya gidecekler orada Kurban Bayramı’nda 15 bin lira para yattığını göreceksiniz.

Adalet diyoruz değil mi? Adalet sadece mahkeme salonunda olmaz. Hayatın her alanında adalet olur. Emekliye, açlık sınırının altında aylık veriyorsan orada adalet yok demektir. Açlık sınırını ben belirlemiyorum. Türk-İş belirliyor. Emekliyi açlığa mahkum ettin. Beşli çeteleri açlığa mahkum ettireceğiz ama vatandaşı değil.

“Beni, çok rahat bir şekilde eleştirebileceksiniz”

Bakın gençler dersime iyi çalıştım. Kayseri’de ilk kez sandığa gidip oy kullanacak genç sayısı, 88 bin 29 kişi. Türkiye genelinde yaklaşık 5 milyon 300 bin genç sandığa gidecek oyunu kullanacak. 5 milyon 300 bin genç, dünya siyaset tarihine güzel bir armağan bırakacak. Diyecek ki dünya Türkiye’de otoriter bir rejim vardı; tweet atarken bile çekiniyorduk; biz, otoriter bir yönetimi demokratik yollarla gönderdik. Yerine demokrasiye inanan bir kişiyi getirdik diyeceksiniz. Gençler, size sözüm söz. Beni, cumhurbaşkanı seçtiğinizde çok rahat bir şekilde eleştirebileceksiniz. O özgürlüğü vereceğim size. Hatam varsa eleştirin. Eleştiri kadar değerli bir şey yoktur. Çünkü siyaset ve siyasetçi eleştiriden ders çıkarmak zorundadır. Demokrasi budur. Demokrasi, hoş görü rejimidir.

“İki yıl içerisinde onları Suriye’ye uğurlayacağız”

Bütün sınırlarımız yol geçen hanına döndü. Ne diyordu sınırdaki tabela? Hudut namustur. Ya hu sınır namussa, nasıl oluyor da yol geçen hanına dönüyor? 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz var. En geç iki yıl içerisinde onları Suriye’ye uğurlayacağız. Bay Kemal söz verdi mi tutar. Suriye ile barışacağız, büyükelçilikleri açacağız. Onların can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Kardeşim buyur kendi ülkene…

“Mahkemelerde en çok görülen dava, ev sahibi kiracı davası”

Kiralar aldı başını gidiyor. Şu anda mahkemelerde en çok görülen dava, ev sahibi kiracı davası… Bakın 22 yıldır çözemediler. TOKİ daha önce 1 buçuk milyon civarında konut yaparken son 22 yılda 500 bin civarında konut yaptı. Kime yapıyor bu konutları? Sırtı kalınlara yapıyor. Bay Kemal, sırtı kalınlardan yana mıdır? Bay Kemal halktan yanadır. Halk için çalışır. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa bay Kemal de açtır. Bunların tamamını düzelteceğim. Aile destekleri sigortasıyla göreceksiniz bütün kadınların geleceği güvence altına alınacak. Hiçbir kadın ben yoksulum demeyecek. Aile destekleri sigortasıyla sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.

“Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim”

Bay Kemal için her şey söylenir. Her türlü iftira atılır. Şundan emin olmanızı isterim: Kul hakkı yemedim. Kul hakkı yedirmeyeceğim. 27 buçuk yıl devlette çalıştım. Siyasete girdiğim gün bütün malvarlığımı açıkladım. Siyaset, zenginleşme alanı değildir. Bir kişi siyasette zenginleşiyorsa malı götürüyor demektir.

“Sinan Ateş’in de Gaffar Okkan’ın da hakkını sonuna kadar arayacağım"

Sinan Ateş… Bakınız bir genç, yürekli, temiz bir genç ve bir akademisyen Ankara’nın ortasında vuruluyor ve failleri yakalanmıyorsa bir sorunumuz var demektir. Sinan Ateş’in de Gaffar Okkan’ın da hakkını sonuna kadar arayacağım. Hiç endişe etmeyin. O failleri getireceğim. Kulaklarından tutup mahkemeye teslim edeceğim. Adaleti orada sağlayacağız.

 

ANKA 

DAHA FAZLA HABER OKU