Erdoğan: Birileri varsın 'yolları-köprüleri mi yiyeceğiz, İHA-SİHA bizi mi doyuracak' desin

Erdoğan, “Milletimiz her hizmetin geleceği için konmuş bir tuğla olduğunu biliyor” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri varsın 'yolları-köprüleri mi yiyeceğiz, İHA-SİHA bizi mi doyuracak' desin. Milletimiz her hizmetin geleceği için konmuş bir tuğla olduğunu biliyor" dedi.

Erdoğan, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Açılış Töreni’ne canlı bağlantı aracılığıyla katıldı.

Köprünün Adana’ya etkilerinden bahseden Erdoğan “Ülkemize vakitten ve akaryakıttan yılda 286 milyon lira tasarruf ettirecek, karbon salınımını 4 bin tondan fazla azaltacak” dedi.

“Hızlı tren hattı ve Çukurova Havalimanı başta olmak üzere halen inşası süren ulaştırma yatırımlarıyla Adana'mızı geliştirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Biz 21 yıldır bu ülkede sadece eser ve hizmet siyaseti yapmadık. Çünkü milletimiz, geçmişte yaşadığı geri kalmışlık, terör, kargaşa, zulüm günlerinden bıkmıştı. Ülkemizin asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerini tamamlarken bir yandan da birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmenin mücadelesini verdik” şeklinde konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Türkiye'nin en zengin sosyolojisine sahip şehirlerinin başında gelen Adana kardeşliğin kıymetini çok iyi bilir. Türkiye yüzyılın eşiğindeki ülkemizin her şehri gibi Adana'da artık etnik ve mezhebi ayrımcılıklardan uzak bir şekilde tüm vaktini ve enerjisini güvenli, huzurlu, müreffeh geleceği için harcamak istiyor. Sanayinin, ticaretin, tarımın, enerjinin şehri Adana'nın üretimiyle, alın teriyle, dayanışmasıyla Türkiye yüzyılın hak ettiği yeri almak hakkıdır. Biz yaptığımız her yatırımla, kazandırdığımız her eserle getirdiğimiz her hizmetle Adana'ya işte bu hakkını teslim etmenin gayreti içindeyiz.

14 Mayıs mesajı

"Allah'ına kurban Adana’ derken şehrimizin işte bu ortak hayalini haykırıyoruz” ifadelerini kullanan Erdoğan bu sırada yanında bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye dönerek, “Bayılıyorlar Allah'ına kurban Adana’ denildiğinde” ifadesiyle espri yaptı.

Erdoğan şunları kaydetti:

Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline getirme hedefimize ancak Adana'nın desteğiyle ulaşabiliriz. Adana yürüyecek ki Türkiye yürüsün. Adana üretecek ki Türkiye üretsin. Adana güçlenecek ki Türkiye güçlensin. Ülkemizin her bir şehri de aynı hissiyat ve gayretle Türkiye yüzyılı vizyonuna kilitlenecek ki hedefimize varabilelim. Bu sebeple biz sadece yol yapmıyoruz, köprü kurmuyoruz, tünel açmıyoruz, baraj, sulama tesisi inşa etmiyoruz. Aynı şekilde biz sadece okul açmıyoruz, hastane inşa etmiyoruz. Güvenliğimizi, sınırlarımızın ötesinden başlatmıyoruz. Yine biz sadece fabrika açmıyoruz, otomobil, uçak, gemi, tank, ekipman, konut üretmiyoruz. Biz bütün bunlarla milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürecek bir büyük hamlenin, bir büyük şahlanışın temellerini atıyoruz. Birileri varsın, yolları, köprüleri mi yiyeceğiz desin? Birileri varsın, İHA, SİHA bizi mi doyuracak desin birileri varsın inşaatla kalkınma mı olur desin. Milletimiz yaptığımız her yatırımın hayata geçirdiğimiz her eserin getirdiğimiz her hizmetin onun güvenliği, refahı, geleceği için konmuş bir tuğla olduğunu gayet iyi biliyor. Altyapı olmadan yatırım ve üretim olmayacağını bunlar gerçekleşmeden istihdam yani iş ve aş ortaya çıkmayacağını bilen milletimiz 21 yıldır bunun için bize hep destek verdi. Eğer bugün Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye yüzyılı haline getirme hayalinin konuşabiliyorsak 21 yıldır ülkemize kazandırdığımız bu altyapı sayesindedir. Siz doğru olursanız hakka ve hakkaniyete uygun çalışırsanız Allah da önünüzde nice yollar açıyor, önünüze nice imkanlar ve fırsatlar çıkartıyor. İşte kendi doğalgazımıza kavuştuk. Kendi ihtiyacımızı görecek kadar petrole kavuşacağımız günleri de çok uzak olmayan bir tarihte inşallah hep birlikte göreceğiz. Bu anlayışla Türkiye yüz yılı için doğru adımlarla hemen şimdi diyerek yolumuza devam ediyoruz. Milletimizin bu gayretimizi gördüğünden ve vakti, saati yeri geldiğinde takdirini ona göre yapacağından en küçük bir şüphe duymuyoruz. 14 Mayıs, inanıyorum ki Cumhur İttifakı'nın milletimizle bütünleştiği ve bir zafer tarihi olduğuna inanıyorum.

"Bir sürçü lisan oldu galiba"

Erdoğan makasla yapılan açılış töreninin ardından, “Bu köprüyle birlikte raylı sistemin bitmesi de yine aynen Cumhur İttifakı'nın iktidarıyla olacak. Bu Millet İttifakı'nın, Allah göstermesin bir kazaya kurban gitmesine tahammülümüz yok” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın uyarısıyla da “Bir sürçü lisan oldu galiba” diye ekledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU