Wagner lideri Prigojin: Artık esir almayacağız, askerleri savaş alanında öldüreceğiz

Rus paralı asker grubunun lideri iki Ukraynalıya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına tepki gösterdi

Pentagon verilerine göre Wagner'in Ukrayna'da savaşan 50 bin askeri bulunuyor (Reuters)

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin, bundan sonra Bahmut'ta ele geçirdikleri askerleri esir almak yerine öldüreceklerini söyledi.

Prigojin'in açıklamaları, Wagner bağlantılı bir Telegram kanalında iki Ukraynalı askere ait olduğu iddia edilen ses kaydının yayımlanmasının ardından geldi.

Nereden elde edildiği açıklanmayan kayıtta, iki Ukraynalı askerin esir alınan bir Rus askeri öldürmeye karar verdikleri anlar bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaydın yayımlanmasının ardından kendisi de bir ses kaydı yayımlayan Prigojin, "Herkesi savaş alanında öldüreceğiz. Daha fazla esir almayacağız. Ukraynalılar tarafından vurulan adamımınızın ismini bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Wagner'in esirlere uluslarararası hukuka uygun şekilde muamele ettiğini savunan Prigojin, konuyla ilgili yasaları delmemek için tüm askerleri savaş alanında öldüreceklerini söyledi.

Wagner savaşçıları Ukrayna'nın yanı sıra, Suriye, Libya, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti gibi çatışmala bölgelerinde de görev yapıyor.

Moskova ve Kiev, savaşın başından bu yana birbirlerini savaş esirlerini öldürmekle suçluyor.

Geçen haftalarda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir  Zelenskiy, Rus askerlerini bir Ukraynalı esirin kafasını kesmekle suçlamış, Prigojin bu suçlamaları reddetmişti.

Kremlin ise iddialara konu olan görüntülerin dikkatlice incelenmesi gerektiği yönünde bir açıklama yapmıştı.


Independent Türkçe, Kyiv Post, The Moscow Times

DAHA FAZLA HABER OKU