Küba'dan Türkiye'ye 32 sağlık görevlisi geliyor

Dün akşam başkent Havana'daki havalimanında, yola çıkan doktorlar için veda töreni düzenlendi

(Reuters)

Türkiye ve Suriye'yi vuran deprem felaketinden sonra arama kurtarma ve sağlık alanlarında destek sunan ülkeler arasına Küba da katıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Havana'daki Kübalı yetkililer, cuma akşamı 32 sağlık görevlisinin Türkiye'ye varmak üzere yola çıkmaya hazır olduğunu belirtti.

Bu hafta Suriye'nin Küba büyükelçisi Gassan Obeyd, Küba devlet medyasına 27 Kübalı sağlık görevlisinin Suriye'ye gideceğini söylemişti. Ayrıca Suriye'deki Küba Büyükelçiliği bir açıklama yayımlayarak Karayipler'deki Suriyelileri, anavatanlarındaki aileleriyle dayanışma göstermeye, onları teselli etmek ve acılarını hafifletmek için onlara yardım eli uzatmaya çağırmıştı. 
 

Küba
Havana'da düzenlenen veda töreninde Küba'nın eski devlet başkanı Fidel Castro'nun da resmi vardı (Reuters)


Küba, 1959'daki devrimden beri sağlık görevlilerini dünya genelinde felaket yaşanan ya da salgın çıkan yerlere gönderiyor. Örneğin 2010'larda Haiti'deki kolera ve Batı Afrika'daki ebola salgınında yardıma koşanlar arasında Kübalı doktorlar da vardı.

Merkes üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 Mw büyüklüğündeki iki deprem sonucu Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenlerin sayısı 25 bine yaklaştı. 

 

Independent Türkçe, Reuters, Sana

DAHA FAZLA HABER OKU