Airbnb ilanında kendi evini gören kadın şaşkına döndü

Kiralama şirketi, dolandırıcılığın çalınan bir şifreyle "hesabın ele geçirilmesinden" kaynaklandığını belirtiyor

(Dado Ruvic/Reuters)

ABD'nin Philadelphia şehrinden bir kadın, kendi evinin başka biri tarafından Airbnb'de kiralık olarak listelendiğini öğrenince şaşkına döndü.

Molly Flaherty, geçen ay 4 kişinin şehirdeki evine girmeye çalıştığını fark edince şoke olduğunu söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Flaherty, gruptan biri olan Nicole Brunet'in ona, mülkü Kaliforniya'dan şehri ziyaret etmeye gelen ebeveynleri için kiraladığını söylediğini belirtiyor.

Ancak The Philadelphia Inquirer'a konuşan Flaherty, evi için mülk kiralama sitesinde hiç ilan vermediğini söyledi.

Brunet, Noel gecesi yaşanan olay sırasında telefonundan Airbnb rezervasyonunu açtığındaysa adres ve fotoğraflar Flaherty'nin eviyle eşlemiş.

Dolandırıcılık bildirildikten sonra ilanı kaldıran Airbnb bunun, dolandırıcının Airbnb'deki bir ev sahibinin şifresini çalarak "hesabı ele geçirdiği" bir vaka olduğunu açıkladı.

Şirket, Nicole Brunet'e rezervasyon için harcadığı 1000 doları iade etti.

Gazeteye ilanın gerçek olmadığını "anlamanın gerçekten imkansız olduğunu" belirten Brunet, evin 100'den fazla değerlendirmesinin ve 5 üzerinden ortalama 4,7 puanının bulunduğunu söyledi.

Brunet, "Tıpkı diğer ilanlar gibiydi, bu da bir bakıma meselenin en korkutucu kısmı. Yani hiçbir şeye güvenemem diye düşünüyorum" dedi.

Şirket, The Independent'a yaptığı açıklamada, "Bu gibi sorunlar nadiren yaşanıyor ve böyle bir şey gerçekleştiği için hayal kırıklığına uğradık. O esnada işleri yoluna koyabilmek için tam paranın iadesi de dahil olmak üzere misafirlere destek sağladık ve ilanı devre dışı bıraktık" diye ifade etti.

Flaherty, şirketin anlaşmazlıklara aracılık etmediğini belirttiğini ve kendisini evini ilana çıkaran kişiye ulaşmaya teşvik ettiğini söyledi.

The New York Post'a konuşan Flaherty, "Airbnb'nin beni, yani gerçek ev sahibini, kendi açılarından neredeyse hiç dikkate almadıkları bir üçüncü taraf gibi görmesinden dolayı hâlâ hayal kırıklığı yaşıyorum" dedi.

Bir ev sahibi olarak, bunu önlemenin bir yolu yok. Arkadaşlarım bunu duyduktan sonra evlerinin listelenmediğinden emin olmak için Airbnb'yi kontrol ettiğini söylüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU