54 yaşında ölen Lisa Marie Presley'in fırtınalı hayatı

"Prenses", Elvis Presley'in tek çocuğuydu

Lisa Marie Presley, Kaliforniya'nın Calabasas kentindeki evinde kalp krizi geçirdi (AP)

Dünyanın en büyük müzik efsanelerinden Elvis Presley'nin tek çocuğu Lisa Marie Presley, 54 yaşında aniden hayatını kaybetti.

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki evinde dün (12 Ocak) kalp krizi geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan Lisa Marie Presley'nin ölümünü annesi Priscilla Presley duyurdu.

"Kral" olarak anılan Rock'n Roll efsanesinin 77 yaşındaki eski eşi, şu ifadeleri paylaştı:

Güzel kızım Lisa Marie'nin aramızdan ayrıldığını büyük bir hüzünle paylaşıyorum. O, tanıdığım en tutkulu, güçlü ve sevgi dolu kadındı. Acı kaybımızla başa çıkmaya çalışırken mahremiyet istiyoruz. Sevgi ve dualarınız için teşekkür ederiz. Şimdilik başka bir açıklama yapılmayacaktır.

Lisa Marie, hastaneye kaldırılmadan birkaç gün önce Baz Luhrmann filmi Elvis'te Kral'ı canlandırarak ödül alan oyuncu Austin Butler'ı desteklemek için annesiyle birlikte Altın Küre Ödülleri'ne katılmıştı.

Kral'ın tek çocuğunun beklenmedik bir anda sonlanan hayatı fırtınalı geçmişti.

Gözler önünde bir çocukluk

1968'te, Elvis şöhretinin zirvesindeyken doğan Lisa Marie, babası "Rock'n Roll'un Kralı" diye anıldığı için "prenses" olarak görülüyordu.

Doğduğu andan itibaren gözlerin üstüne olduğu Lisa Marie, babasıyla uzun yıllar geçiremedi.
 

Lisa Marie, ABD'nin Tennesse eyaletine bağlı Memphis kentinde doğmuştu (AP)
Lisa Marie, ABD'nin Tennesse eyaletine bağlı Memphis kentinde doğmuştu (AP)


Kral, 1977'de 42 yaşında öldüğünde Lisa Marie sadece 9 yaşındaydı.

Elvis'in mirası, babası Vernon Presley, büyükannesi Minnie Mae Hood Presley ve kızı Lisa Marie'ye kalmıştı. Büyük aile üyeleri ölünce, Lisa Marie 25 yaşına geldiğinde 100 milyon dolarlık mirasın tek varisi oldu.

Müzik kariyeri

Babasından kalan büyük servetin yanında Lisa Marie, kendi müzik kariyerini yaratmak istedi ve 2003'te ilk albümü To Whom It May Concern'ü piyasaya sürdü.

Bu albüm, Billboard'un albüm listelerinde 5. sıraya kadar yükseldi.

Lisa Marie bunun ardından 2005'te Now What ve 2012'de Storm & Grace olmak üzere iki albüm daha çıkardı.

Akıllara kazınan evlilikler

Lisa Marie, müzik kariyerinin yanında özel hayatıyla da sürekli kendinden bahsettiren biriydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

4 kere evlenen Lisa Marie'nin eşleri arasında pop müzik efsanesi Michael Jackson ve ünlü oyuncu Nicolas Cage de yer alıyordu.

Lisa Marie, ilk evliliğini müzisyen Danny Keough'la 1988'de yaptı. 1994'te boşanan çiftin Riley ve Benjamin Storm adlarında iki çocuğu oldu.

Boşanmalarına rağmen Lisa Marie, eski eşiyle hayatının sonuna kadar yakın arkadaş kaldı. TMZ'nin haberine göre Lisa Marie kalp krizi geçirdiğinde yanında olan Keough, sağlık ekipleri gelene kadar eski eşine kalp masajı yaptı.

Lisa Marie, Keough'dan boşandıktan sadece 20 gün sonra Michael Jackson'la evlenerek dünya genelinde magazin basınının gündemine oturdu. Kimileri bu evliliğin sadece reklam amaçlı olduğunu düşünüyordu.
 


İlişkileri çok uzun sürmeyen çift, evlendikten 18 ay sonra boşandı. Yine de Lisa Marie, o dönem Jackson'a yöneltilen çocuk istismarı suçlamalarında partnerinin arkasında durdu ve pop yıldızını uyuşturucu bağımlılığı için rehabilitasyona gitmeye ikna etti.

Jackson'ın biyografisi üstünde çalışan bir yazara konuşan Lisa Marie şöyle demişti: 

Yanlış bir şey yapmadığına ve haksız yere suçlandığına inanıyordum ve evet, ona aşık olmaya başlamıştım. Onu kurtarmak istedim. Bunu yapabileceğimi hissettim.

Ardından Lisa Marie, 2000'de ünlü oyuncu Nicolas Cage'le tanıştı ve çift Ağustos 2002'de evlendi. Fakat Cage, Kasım 2002'de boşanma davası açtı ve evlilikleri sadece üç ay sürdü.

Lisa Marie, son evliliğini gitarist ve prodüktör Michael Lockwood'la yaptı. 10 yıl evli kalan çiftin Harper ve Finley adlarında ikiz çocukları oldu.
 

2010'da Presley ailesi: (Soldan sağa) Riley Keough, Priscilla Presley, Lisa Marie Presley ve Benjamin Keough (Reuters)
2010'da Presley ailesi: (Soldan sağa) Riley Keough, Priscilla Presley, Lisa Marie Presley ve Benjamin Keough (Reuters)


Çocuğunun trajik ölümü

Lisa Marie'nin hayatı, 2020'de oğlu Benjamin'in 27 yaşında intihar etmesiyle sarsıldı.

Geçen temmuzda Lisa Marie, oğlunun ölümünün ikinci yılını birlikte yaptırdıkları dövmelerinin fotoğrafını Instagram'dan paylaşarak anmıştı.
 


Bağımlılıkları ve borç batağı

Lisa Marie, alkol ve uyuşturucu bağımlılığını kamuoyundan gizlemiyordu ve bu durumun 2008'de ikizleri doğduktan sonra başladığını söylüyordu.

Gençliğinde devasa bir mirasın varisi olan Lisa Marie, bir yandan bağımlılıkla mücadele edip diğer yandan yanlış yatırımlar yapınca kendini borç batağında buldu.

TMZ'nin 2018'de ortaya çıkardığı belgeler, Lisa Marie'nin 16 milyon dolar borcu olduğunu ortaya koydu.

 

Independent Türkçe, NY Post, The Guardian, CNN

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU