"Maça giden herkes evine dönebilsin"

17 yaşındaki Muhammed'in maçtan önce çıkan kavgada öldürülmesi üzerine İstanbul'daki amatör futbol takımlarının taraftarları, futbolda şiddet olaylarına son vermek amacıyla toplantı yaptı

Fotoğraf: AA

İstanbul’daki amatör kulüp taraftarları, maçlardaki şiddeti ortadan kaldırmak amacıyla bir araya geldi. Toplantı Kağıthanesporlu taraftarların organizasyonunda gerçekleşti. 

Yaklaşık 2 saat süren toplantının sonunda aralarında husumet olduğu bilinen taraftar grupları birlikte fotoğraf çektirdi. Toplantıda söz alan bir tribün lideri, "Evinden takımını desteklemek için çıkıp dönmeyen son kişi Küçükköysporlu Muhammed kardeşimiz olsun” dedi. 
 
“Bir araya gelmezler” bir araya geldiler
 
"Bir araya gelmezler" olarak bilinen taraftar gruplarını aynı masada birleştiren Kağıthanespor taraftarları adına konuşan Emre Tozar, "Semtimizden başlayıp İstanbul'u saracak olan dostluk, barış ve kardeşliğin ilk adımlarını buradan atıyoruz. Yılmadan, yorulmadan bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
 
Yemekte, aralarında husumet olan bazı taraftar gurupları yan yana gelerek barış sözü verdi.
 
TFF amatör maçları iptal etmişti
 
İstanbul'da 30 Aralık 2018'de Küçükköyspor ile Yıldırım Bosnaspor arasındaki Süper Amatör Lig maçı öncesinde, 17 yaşındaki Küçükköyspor taraftarı Muhammed Yücel bıçaklanarak öldürülmüştü. Türkiye Futbol Federasyonu, "artan şiddet ve yaşanan üzücü olaylar" gerekçesiyle 4, 5 ve 6 Ocak'ta Türkiye  genelindeki tüm amatör müsabakaların oynanmayacağını duyurmuştu.
 

DAHA FAZLA HABER OKU