Amerikan sirki, Kaliforniya'da 2,75 milyon dolara çöl kasabası satın aldı

Spiegelworld performansçıları, Nipton'a "hayal kurmak, yaratmak ve özgürce sanatsal deneyler yapmak için" gidecek

Nipton artık Sirk Kasabası olarak adlandırılıyor (Spiegelworld)

Şehirdeki kumarhaneler için bir dizi popüler gösteri hazırlayan bir Las Vegas sirk şirketi, Kaliforniya'da küçük bir çöl kasabasını satın alarak faaliyet alanını genişletti.

Halihazırda Caesars Palace'da Absinthe, The Venetian'da Atomic Saloon Show ve Cosmopolitan'da OMP'yi işleten Spiegelworld, şimdi de Kaliforniya'nın 25 kadar nüfuslu ücra Nipton kasabasının sahibi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nipton, geçen nisanda gerçekleşen 2,75 milyon dolarlık satın alma işleminin ardından artık "Sirk Kasabası" olarak anılıyor.

Spiegelworld yaptığı açıklamada, "Burası, Spiegelworld sanatçılarının ve performansçılarının hayal kurmak, yaratmak ve Spiegelworld'ün birinci sınıf gösterilerinin oluşturulmasını sağlayacak özgür sanatsal deneyler yapmak üzere inzivaya çekilecekleri yaşayan bir kasaba olacak" dedi.

Burası aynı zamanda ziyaretçilerin ve yoldan geçenlerin başka hiçbir şeye benzemeyen bir deneyim yaşayabilecekleri bir yer olacak.

Spiegelworld, "21. Yüzyıl izleyicileri için sirk, kabare, komedi ve burleski yeniden tanımladığını" ifade ediyor

Kasaba, San Bernardino County'nin Ivanpah Vadisi'nde, Nevada eyaletinin Primm bölgesine yaklaşık 19 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Spiegelworld'ün Impresario Extraordinaire'si (Olağanüstü Organizatör) Ross Mollison, "Çılgın bir sirk şirketinin küçük bir kasabayı satın alması, kulağa Schitt's Creek dizisinin spin-off'u gibi gelebilir. Fakat bu, gerçeğin kendisinden çok uzak" dedi.

 

Sirk Kasabası1

Spiegelworld, "21. Yüzyıl izleyicileri için sirk, kabare, komedi ve burleski yeniden tanımladığını" ifade ediyor (Spiegelworld)

 

Birkaç yıl önce misafir olarak ziyaret ettiğimizde, huzurlu ortama, uçsuz bucaksız çöl manzaralarına ve yük treni makinistleri, madenciler ve işçilerle yapılan samimi sohbetlere aşık olduk. Kendini Nipton'ın belediye başkanı ilan eden Jim Eslinger, Mojave'ye saygı duymanız gerektiği ve çölün yaptığınız şeyden memnun olup olmadığını size söyleyeceği konusunda beni uyarmıştı.

Bu kasaba daha önce de satılmıştı.

 

Sirk Kasabası
Nipton, Nevada eyaletinin Primm bölgesine yaklaşık 19 kilometre uzaklıkta (Spiegelworld)

 

Kasaba, 2017'de bir kenevir şirketi tarafından 5 milyon dolara satın alınmıştı. Şirket kasabayı "Sihirli Nipton" adıyla yeniden markalaştırılarak bir kenevir inzivası yerine dönüştürmeye çalışmıştı.

Ancak KTLA, kasabanın altyapısına yatırım yapılmasına ve ekolojik kabinler inşa edilmesine rağmen başarısız olduğunu ve kasabayı ilk sahibine geri verdiğini söylemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU