The Independent'ın yeni genel yayın yönetmeni Geordie Greig oldu

The Independent'ın aylık ortalama 76,5 milyon tekil kullanıcıdan oluşan küresel bir kitlesi var

Geordie Greig artık The Independent'ın Genel Yayın Yönetmeni (Geordie Greig)

Geordie Greig, derhal geçerli olmak üzere The Independent'ın Genel Yayın Yönetmeni olarak atandı.

Greig, The Independent'a son olarak Britanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Daily Mail'in (2018-2022) editörlüğünü yaptığı DMGT'den katıldı. Greig, Daily Mail'in editörlüğünden önce Mail on Sunday ve Evening Standard'ın editörlüğünü yapıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geordie Greig, The Independent'a dünya çapında sürekli büyümenin olduğu bir dönemde katıldı. Aylık ortalama 76,5 milyon tekil kullanıcıya sahip olan The Independent, Birleşik Krallık'ın (BK) kaliteli gazeteleri içinde birinci sırada (21,4 milyon kişi) ve dünya çapında 6 dilde yayımlanıyor.

The Independent. 2016'da tamamen dijitale geçişinin ardından, bugün independent.co.uk üzerinden aylık 72 milyon, sosyal medya ve akıllı TV üzerindense milyonlarca video görüntülemesi sağlayan Independent TV gibi girişimler başlatarak sürdürülebilir kâr ve inovasyona dayalı tarihini devam ettiriyor.

Greig atanmasıyla ilgili olarak, "Editoryal güvenilirliğini koruyup kârlılığını sürdürürken, ulusal gazeteden küresel haber platformuna geçişi başarıyla gerçekleştiren tek gazete olan The Independent'ın Genel Yayın Yönetmeni olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

 The Independent, The Guardian, Telegraph ve Times'ı geride bırakarak BK'nin kaliteli dijital gazeteleri arasında birinci oldu. Sürekli geniş bir okuyucu kitlesi olması,  The Independent'ın gerçek anlamda bağımsız ve güvenilir habercilikteki kararlılığının bir kanıtı ve ben de gazeteciliği başarıyla iyiliğin gücü haline getiren bu parlak editoryal ekibe liderlik etmeyi dört gözle bekliyorum. Şüphesiz ki gazeteciliğin iyiliğin gücü olması, içinde yaşadığımız dünya göz önüne alındığında, hiç bu kadar önemli olmamıştı.

Ayrıca böylesine güçlü bir ticari ekiple çalışmayı da dört gözle bekliyorum. ABD'de en büyük 8. ve en hızlı büyüyen dijital haber markasıyız; Boston Globe, Chicago Tribune, Huffington Post ve BuzzfeedNews'ten daha büyüğüz. Independent TV gibi izleyicilerin ilgisini çeken ve onları sektördeki herkesten daha iyi elinde tutan medya kanalları kuran şirket yenilikçiliğe odaklanmakta pazar lideri.

IDNML (Independent Digital News & Media, Ltd.) Başkanı John Paton ise "Biz işi büyütmeye odaklanmaya devam ederken Geordie Greig'in Genel Yayın Yönetmeni olarak atanması, The Independent için belirleyici bir an. Üç Fleet Sokağı (Londra'nın Bâb-ı Âli'si kabul edilen, basın kuruluşlarının yoğunlaştığı sokak -ed.n.) gazetesinin editörlüğünü yapan Geordie, kitlelerine başarıyla hizmet veren haber markaları oluşturma, okuyucu kitlesini ve izleyici katılımını artırmada parlak bir geçmişe sahip. Geordie'nin deneyimi, küresel erişimimizi genişletmek için dünyanın dört bir yanında haber ekipleri kurmaya devam ederken ve büyüme sırasında The Independent'ın değerlerini ve güvenilirliğini de korurken kritik önem taşıyacak" diye ekledi.

IDNML CEO'su Zach Leonard da "The Independent'ın yenilik ve küresel etki geçmişi, Geordie'nin atanmasıyla daha da zenginleşirken mükemmel gazetecilik, çoklu platform sunumu ve marka değeri sunmaya devam edeceğiz ve reklamverenlerimizle iş ortaklarımız bunlardan karşılıklı fayda almak için yararlanacak. Geordie, BK ve ABD'deki genişleme planlarımızda kritik bir rol oynayacak" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU