Amatör lig maçında ortalık karıştı: Sahaya iPhone 13 bile atıldı, takım otobüsüne taşlı saldırı gerçekleşti

Hafta sonu oynanan BAL maçında yaşananlar holiganizmin boyutlarını göz önüne serdi. Takım otobüsüne yapılan taşlı saldırıyla ilgili Gebzespor "münferit saldırı" derken, İnegöl Kafkasspor Başkanı Celal Ter, yaşananları Independent Türkçe'ye anlattı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 14. Grup'ta oynanan Gebzespor-İnegöl Kafkasspor müsabakası, yeşil sahalarda istenmeyen görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Zirve yarışını yakından ilgilendiren müsabaka ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlansa da yaşananlar holiganizmin geldiği noktayı göz önüne serdi.

Müsabakanın ardından İnegöl'e dönmek üzere hareket eden Bursa temsilcisinin takım otobüsüne taşlarla saldıran holiganların, neredeyse bir faciaya neden olacakları belirtildi.

Otobüsün geçtiği esnada üst geçitlerden ve yol kenarlarından taşlı saldırıda bulunan holiganlar, otobüsün ön camına attıkları parke taşıyla şoförün yaralanmasına neden oldu.

"Münferit şahısların davranışı, kulübümüze mâl edilmesi kabul edilemez"

Gebzespor Kulübü'nden yapılan açıklamada, Bursa temsilcisinin başkanına tepki gösterilirken, fair-play ruhuyla mücadeleye devam edileceği kaydedildi:

İnegöl Kafkasspor kafilesine yönelik taşlı saldırıyı kesinlikle tasvip etmiyor, saldırıyı yapanları esefle kınıyoruz ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ancak kulübümüzle ve camiamızla hiçbir bağlantısı olmayan münferit şahısların bu davranışlarını, kulübümüze mâl etmeye çalışan bir takım talihsiz açıklamalar tarafımızca kabul edilemez... 

İnegöl Kafkasspor Kulübü Başkanı Celal Ter, yaşananları Independent Türkçe'ye anlattı.

 

 

"Protokol tribününden şemsiyeden tutun iPhone 13 Pro bile atıldı"

Tarihlerinde ilk kez Gebzespor ile karşılaştıklarını, geçmişten gelen bir husumetleri olmadığını dile getiren Ter, "Hatta şehrimizle de bir dost kulüp" dedi.

Konakladıkları otelin önüne gelen taraftarların havai fişek patlattıklarını ancak bunu büyütmediklerini dile getiren Ter, taraftarlarına yapılanları eleştirerek, "Daha feribottayken taraftarlarımızı aramaya başladılar. Maçın 15-20. dakikasında içeri soktular. Emniyet müdürleriyle görüştüğümde 'İstiklal Marşı okunurken her iki tarafın da içeride olması gerekir' cümlesini duydum" diye konuştu. 

Maç içerisinde birçok küfürlü tezahürat yapıldığını, hakemin yanlı kararlar verdiğini ve sahaya birçok madde atıldığını öne süren Ter, şöyle devam etti:

Protokol tribününden şemsiyeden tutun iPhone 13 Pro'ya kadar bir sürü madde atıldı. Son 15 dakika oyunu yavaşlatmak için sahaya top atıyorlar. Basın mensubu kale arkasından kalecimize ağza alınmayacak laflar söylüyor. Megafonlu bir amigo lideri, küfürlü tezahürat başlatıyor, tribünler devam ediyor. Bütün protokol oradayken yapılıyor. İç sahada 7 maç yaptık, bir tane küfürlü tezahürat duyamazsınız. Bursa polisi, bize teşekkür etti. Kadın seyircilerimiz çoğaldı. Küfürsüz tribün politikamız var ama gittik, gördük. Bütün şehir, emniyet, protokol hepsi organize olmuş. Megafonla küfürlü tezahürata nasıl müdahale etmezler? 

 

 

"'Bizi taşlayacaklar' dedik, komiser 'Sıkıntı yok. Gerekli önlemleri aldım' dedi"

Müsabakanın ardından takım otobüsüne birçok noktadan saldırı yapıldığını, kulüp müdürünün emniyet görevlilerine bilgi verdiğini ancak herhangi bir müdahale yapılmadığını ileri süren Ter, şu ifadeleri kullandı:

Maç bitti. Ev sahibini dağıttılar bizi beklettiler. Minibüs ve otobüs toplamda 22 araçlık taraftar, bir de bireysel taksileriyle gelenler vardı. Önce onları, arkasından takımı bıraktılar. Biz de şahsi aracımıza bindik. Tam otobüs kalkarken gelen telefonda 'üst geçitlerde atkılı taraftarlar bekliyor, taşlıyorlar' dediler. Biz de araçtan indik. Oradaki emniyet mensubu arkadaşlara ve komiserlerine 'Bizi taşlayacaklar' dedik, komiser bize 'Sıkıntı yok. Gerekli önlemleri aldım' dedi.

 

 

"Fenerbahçe otobüsünü kurşunladılar ya benzer olay..."

Karşılaşmanın oldukça gergin geçtiğini ve sonrasında takım otobüsünü arkadan takip eden bir koruma aracı verilmesini eleştiren Ter, "Uyarmamıza rağmen önde trafiği açacak, tehlikeleri süzecek koruma yok. İlk etapta otobüsün yan tarafından taşlar geliyor. Şoför de hızlanmaya başlıyor. Hızını almışken üst geçitten parke taşı ve normal taşları otobüsün camlarına fırlatıyorlar. Şoförün üst tarafına büyük bir parke taşı geliyor. Cam kırıkları, şoförün ellerini, sırtını yaralıyor. O anda panik yapıp direksiyonu kırsa Allah korusun... 35 can var içeride. Fenerbahçe otobüsünü kurşunladılar ya benzer bir olay. Onun 'Nereden geldiği belli değil' deniliyor ama bu, kameralarla tespit edilebilecek yapıda" sözleriyle yaşananları anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cinayete teşebbüsten yargılanmalarıyla alakalı dava açtık"

Gerekli mercilere şikayette bulunduklarını ifade eden Ter, "O olayı gerçekleştirenlerin 'cinayete teşebbüsten' yargılanmasıyla alakalı dava açtık. Avukatlarımız takip ediyor" dedi.

Yaşananların ardından Gebzespor yöneticilerinden kimsenin kendisiyle irtibat kurmadığını söyleyen Ter, sözlerini şöyle noktaladı:

Olayın üstünden iki gün geçti. Daha 'Geçmiş olsun, bir sıkıntı var mı? Yaralanan var mı?' diyen olmadı. Ben de günün stresiyle gergin açıklamalar yaptım. Sonuçta o canlar bize emanet. Bunu yapanların 6222'den yargılanmaları yeterli değil. Direkt cinayete teşebbüs var. Bizim başımıza geldi, başkasının başına gelmesin. Bunlar kimse en ağır şekilde cezalandırılmaları için ne gerekiyorsa yapacağım.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU