THY'nin kabin ekiplerine özel dikim üniforma

Türk Hava Yolları kabin ekiplerinin yeni üniformaları tanıtıldı. İtalyan tasarımcı Ettore Bilotta'nın tasarladığı kıyafetler, 19 bin personelin ölçüleri alınarak, kişiye özel dikildi

Fotoğraf: AA

THY'nin 85. yılı nedeniyle tasarlattığı, bayrak kırmızısı ve antrasit gri renklerindeki yeni kabin kıyafetleri tanıtıldı. İtalyan tasarımcı Ettore Bilotta'nın hazırladığı kıyafetlerin tanıtımı için, İstanbul Havalimanı THY Kabin Terminali'nde bir etkinlik düzenlendi.

Ölçü alma işlemi 4 ay sürdü

Toplam 24 bin THY çalışanının kullanacağı yeni üniforma ve aksesuarların değişim ve teslim sürecinde yoğun bir çalışma yürütüldü. Vakko tarafından yürütülen yeni üniformaların dikim sürecinde, 19 bin kişinin ölçüleri bire bir alındı. 4 ay süren bu işlem boyunca kabin memuru ve pilotlara kolaylık olması için havalimanda özel bir alan oluşturuldu. 

THY yeni üniformalara kademeli olarak geçiş yapacak. İstanbul çıkışlı 8 saati aşan uzun uçuşlarında görevli pilot, kabin memuru ve uçan şeflerine yeni kıyafetlerle yapmaya başladı. Üniformalar daha sonra tüm ekipler tarafından kullanılacak. 

Boğazın ahenkli akışı üniformada 

Yeni üniformalarda kullanılan "flow (akış)" deseninin, İstanbul Boğazı’ndaki ahenkli akıştan geleneksel sanatlara kadar, Türk kültüründeki birçok klasik detaydan esinlendiği belirtildi.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, 'Türk kültüründeki birçok unsurdan izler taşıyan yeni kabin kıyafetlerinin, ekiplerin zarafetiyle birleştiğinde, markalarının göklerdeki temsilinin çok daha etkileyici olacağına inandıklarını' söyledi.

Kabin memurlarından Eda Akar ise, yeni üniformaları çok beğendiğini, kıyafetlerin hem şık hem rahat ve kullanışlı olduğunu belirtti. Akar, "Bugün göklerde çok daha fazla dikkat çekici hale geldik. Bence, gözler bundan sonra daha fazla üzerimizde olacak" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU