Erdoğan: Terör tehdidi sona erene kadar sınırlarımız içinde ve dışında mücadeleye devam edeceğiz

Öğretmenlere hitap eden Erdoğan, "Evlatlarımızı terör tehdidi olmadan yaşatmaya kararlıyız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  81 ilden gelen öğretmenlerle Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda bir araya geldiği yemekte konuşma yaptı.

Konuşmasında terör saldırılarında hayatını kaybeden öğretmenleri anan Erdoğan, "192 kahramanın hiçbirinin unutulmasına izin vermeyeceğiz. Öğretmenlerimizin canlarını kasteden alçaklara döktükleri her kanın hesabını misliyle sormaya devam edeceğiz" dedi.

"Silahlı kuvvetlerimiz, hava harekatlarıyla saldırıların planlandığı terör yuvalarını darmadağın ediyorlar" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Şu anda parlamentomuzda bundan rahatsız olan maalesef ne olduğu belirsiz birileri var. Bundan niye rahatsızlar? Nerede bir terörist varsa bu milletin güvenlik teşkilatı orada olacak. Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te de olacağız, velhasıl nerede varsa orada olacağız. Bizim öğretmenimize eli kalkanın biz her şeyini darmadağın ederiz. Bu, bundan sonra da böyle gidecek. Ülkemize yönelik terör tehdidi tamamen sona erene kadar sınırlarımız içinde ve dışında mücadelemizi devam ettireceğiz. Evlatlarımızı terör tehdidi olmadan yaşatmaya kararlıyız.

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçede aslan payını eğitime ayırdık"

Eğitim-öğretim için önemli adımlar attıklarını ifade eden Erdoğan, "Son 20 yıldır öğretmelerimizin görevlerini gönül huzuruyla yapabilmeleri için pek çok adım attık.Her seviyede çok sayıda eğitim kurumu kazandırdık. Derslik sayısını 2'ye katlayıp kalabalık sınıf sorununu çözdük. 120 kişilik sınıflarımız vardı. Bizim çektiğimiz çileyi bu nesil çekmesin diye düzenlemeler yaptık" dedi.

Erdoğan, eğitim alanını daime ilk sıraya yerleştirdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

Türkiye büyüdükçe şartları ve imkanları çoğaldıkça öğretmenlere yansıtmayı görev bildik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçede aslan payını eğitime ayırdık. Biz günü kurtarmaya değil, geleceği inşa etmeye, geleceğe yön vermeye odaklandık. Eğitime ilişkin her reformu uzun istişareler neticesinde tasarladık ve uyguladık. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu ortaya çıkardık. Öte yandan uzman öğretmenlik sınavında 422 bin 368 öğretmenimiz başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkını kazandı. Başöğretmenlik sınavında da 66 bin 422 öğretmenimiz başarılı oldu. Muaf tutulanlarla 66 bin 679 uzman öğretmenimiz başöğretmen olma hakkını kazandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU