Taksiciler Odası Başkanı, Martı CEO'sunu tehdit etti mi? Aksu: Martı'nın yasaklanması için 10 gün önce girişimde bulunduk

Martı CEO'sunun "beni tehdit etti" iddiasını sorduğumuz Taksiciler Odası Başkanı Aksu, iddiaların iftira olduğunu savundu. Martı'nın yasaklanması için girişimlerde bulunduktan sonra söz konusu videonun geldiğini iddia etti

Scooter firması Martı'nın CEO'su Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü.

Ökten, Aksu'nun şirketi Martı'ye iki adam gönderdiği iddia etti ve bunu bir video kaydıyla kamuoyuna duyurdu.

Independent Türkçe, sosyal medyada yaygınlık kazanan bu iddiaları İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya sordu.

Öktem'i tanımadığını söyleyen Aksu, "Hiç konuşmadım, hiç bir araya gelmedim. Onu tehdit ettiğim asılsız bir iddia ve iftiradır" dedi.

Martı CEO'su Öktem hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Aksu, "Yargıda bu iddialarını ispat etmek zorunda" ifadelerini kullandı.

Aksu hem yargı hem de bakanlık nezdinde Martı'nın yasaklanması için girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, "İftiraların kaynağı bu girişimlerimiz" şeklinde görüş belirtti.

 

 

Martı'nın korsan bir şekilde yolcu taşımacılığı yaptığını iddia eden Aksu, "Biz Martı firması hakkında korsan taşımacılık yaptığı gerekçesiyle 10 gün önce savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yetkili bakanlıklardan da erişimin kesilmesi konusunda talepte bulunduk" şeklinde konuştu.

Son günlerde taksicilere yönelik şikayetlerin arttığını ve vatandaşların taksi bulmakta zorlandığını ilettiğimiz Aksu, eleştirilere şu yanıtı verdi:

Taksiye binebilirsiniz. Bazı yerlerde eğer trafik çok yoğunsa, kilitlenmişse yolcuları bırakıp size ulaşamadığı için belki trafik yoğunluğundan kaynaklı taksi bulmamış olabilirsiniz.

Bazı vatandaşların taksi uygulamalarına Arap isimleriyle kaydolup taksi bulabildiklerine ilişkin haberleri da sorduğumuz Aksu, bunun asılsız iftiralar olduğunu savunarak, "Yasal olan aplikasyon firmalarından taksi çağırırsanız zaten en kısa zamanda taksi bulabilirsiniz" yorumunu yaptı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU