Martı’nın kurucusu Öktem’den Taksiciler Odası Başkanı Aksu’ya: Sen kimsenin ailesini tehdit edemezsin; o kırmızı çizgiyi geçemezsin

Öktem, “Bu işin çözümü için bırak kariyerimi, kellemi ortaya koydum” dedi

Fotoğraf: Twitter

Scooter şirketi Martı’nın kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun 2 adamını ofisine gönderdiğini, ve ailesinin tehdit ettiğini söyledi.

Çektiği video ile Aksu’ya “Sen kimsenin ailesini tehdit edemezsin; o kırmızı çizgiyi geçemezsin” tepkisi gösteren Öktem, İstanbullunun taksi nedeniyle mağdur olduğunu kaydetti.

“Bu söyleyeceklerim ne taksi plakası sahiplerine, ne de taksi emekçisine. Doğrudan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'ya” diyen Öktem şunları kaydetti:

Sen beni tehdit edebilirsin. Geçen sene Libadiye'deki ofisime iki tane adamını gönderdin. Ki o şirket Türkiye'nin gururlu bir teknoloji devi Türkiye’ye milyonlarca dolar yatırım getiriyor. New York borsasına açılan ilk Türk şirketi olacak. Türk bayrağını orada dalgalanıyor. Orada dalgalandıracak. Hadi bunu da yaptın. Ama sen kimsenin ailesini tehdit edemezsin. O kırmızı çizgiyi geçemezsin.

“İstanbul sizin yüzünüzden mağdur. İnsanlar taksi bulamadığı için karısını doğum için hastaneye götüremiyor Çocuklar taksi bulamadığı için ÖSS'yi kaçırıyorlar” ” tepkisi gösteren Öktem, “Ve biz senin yarattığın bu hastalıklı sisteme, bu kansere çare olsun diye çevreci, kanuni, ekonomik, trafiği çözen bir şey (TAG) yaratıyoruz. İnsanlar hatır taşımacılığı yapabilsinler diye bir teknolojik altyapı kuruyoruz. Buna da taş koyuyorsun. Sana kalsa insanlar eşleriyle, dostlarıyla da arabaya binmesinler. Bu, ‘carpool’ dediğin olay yıllardır yurt dışında var. Hatta Amerika'da sol şeritten arabada tek kişi gidemezsin. Arabanda iki üç kişi varken sol şeride geçebilirsin” bilgisini paylaştı.

Twitter'dan ve kendisine gelen bilgilerde Aksu’nun ‘o adliyedeki savcılar bizim istediğimizi yaparlar. Biz istediğimiz kararı aldırırız’ gibi imalarla insanları, savcıları, hakimleri töhmet altında bıraktığını belirten Öktem, “Sen adaletin üstünde değilsin bunu yapma” dedi.

Taksi emekçilerine de seslenen Öktem, “Günde 12 saat haftada 7 gün. Trafikte direksiyon sallıyorsun. Hiçbir sosyal güvencen yok. Mesain yok, asgari ücreti kazanmak için kendini paralıyorsun. Bu sistem adaletsiz bir sistem. Bu sistemi kuranların kim olduğunu iyi bil. Emeği senden ama ekmeği başkası yiyor. Senin arkanda asıl ben varım. Bu olaydan sonra hele” ifadesini kullandı.

Öktem, “Bu işin çözümü için bırak kariyerimi, kellemi ortaya koydum” diyerek, “Hodri meydan” şeklinde konuştu.

Martı, paylaşım ekonomisini hedeflediği TAG isimli yeni platformunu duyurmuştu. Şirket, bu yeni uygulama üzerinden gelir elde etmediğini, yani ticari bir amaç gütmediğini belirtiyor. TAG’ın açılımı “Tek Araçla Gidelim”.

Şirket uygulama üzerinden gönderdiği bildirimlerde “TAG çağır, hemen gelsin! Bugüne özel 100 TL Martı kuponu kazan” duyurusu yapıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU