Nijerya’da kaçırılan Türk vatandaşından 2’si Türkiye’ye döndü

Nijerya'da silahlı kişilerce kaçırılan ve düzenlenen operasyonla kurtarılan 4 Türk vatandaşından ikisi, Türkiye'ye geldi. İki Türk işçisinin ise işlemlerinin sürdüğü öğrenildi

Nijerya'da kaçırılan Türk işçilerden Ergun Yurdakul  Fotoğraf: AA

Nijerya’da 19 Temmuz’da silahlı kişilerce kaçırılan 4 Türk işçisi,  26 Temmuz'da düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Özgürlüklerine kavuşan 4 Türk vatandaşından ikisi Türkiye’ye geldi.

Nijerya’nın başkenti Abuja'dan kalkan ve yolcuları arasında kurtarılan işçilerden Ergun Yurdakul (35) ve Seyit Emre Çelik’in (25) de bulunduğu THY'nin tarifeli uçağı, sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı'na indi.

Kişisel eşyaları çalındığı için yanında bagaj olmadan Türkiye'ye gelen işçilerden Yurdakul, ‘vatana döndükleri için mutlu olduklarını’ söyledi. Nijerya'da çok sıkıntılar yaşadıklarını belirten Yurdakul, silahlı kişilerin kendilerini sürekli dağlarda dolaştırdıklarını anlattı:

Hep dağlarda gezdirildiğimiz için olup bitenlerden bilgimiz yoktu. Nijerya hükümetiyle Türkiye hep beraber, birlik içinde operasyon yaparak, bizleri sağ salim kurtardı. 'Yolun sonu buraya kadarmış.' dediğimiz anlar tabii ki yaşandı. İster istemez o psikolojiyi yaşadık. Sonuçta insanız

Silahlı kişilerin kendilerine kötü davranmadığını da belirten Yurdakul, ‘Nijerya'ya tekrar gideriz. Bizim için sıkıntı yok. Bizim niyetimiz de orada kalmaktı. Aileler sevinç ve heyecanlı olduğu için biraz da gönüller bir olsun diye geldik’ dedi. Yurdakul, 2 arkadaşlarının İnterpol araştırmaları ve soruşturmaları devam ettiği için kendileri ile birlikte Türkiye’ye dönemediklerini, işleri bitince 2 işçinin de Türkiye döneceklerini de sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU