Wayne Rooney'i teknik direktör yapan D.C. United'a para cezası

İngiltere efsanesi temmuzda Washington merkezli takımın teknik direktörlüğünü devraldı

DC United, Rooney'i teknik direktörlük görevine getirirken MLS'in işe alımda çeşitlilik politikasını ihlal ettiği için para cezasına çarptırıldı (AFP)

ABD futbol ligi Major League Soccer (MLS), bu yaz Wayne Rooney'i teknik direktörlük görevine getiren D.C. United'ı, ligin işe almada çeşitlilik politikasına tam uymadığı için 25 bin dolar para cezasına çarptırdı.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rooney, temmuzda Hernan Losada'nın yerini almadan birkaç hafta önce İngiltere birinci ligindeki Derby County'nin menajerliğinden istifa etmişti fakat D.C. United, MLS'teki kulüplerin "finalist havuzunun yetersiz temsil edilen gruplardan iki veya daha fazla aday içermesini, bu nedenle en az bir adayın siyah veya Afro-Amerikalı olmasını" sağlamasını gerektiren politikasını ihlal etmiş sayılmıştı.

MLS, D.C.'nin yetersiz temsil edilen gruplardan pozisyona uygun iki adayla görüştüğünü fakat bir adayın "finalist havuzu" dahilinde değerlendirilemeyeceğini çünkü ekibin mülakat sırasında bu kişinin işi kovalamak için müsait olmadığını öğrendiğini açıkladı.

Ligden yapılan açıklamada şöyle dendi:

Sonuç olarak, kulübün "finalist havuzu" kapsamında yetersiz temsil edilen gruplardan ek bir adayla görüşme yapması veya MLS'ten bunu yapmalarına mani olan hafifletici nedenleri detaylandıran bir feragat talep etmesi gerekiyordu.

12 Temmuz'da Wayne Rooney'i yeni teknik direktörleri olarak açıklayan D.C. United bunlardan birini gerçekleştirmedi ve para cezasına çarptırıldı.

İngiltere milli takımının en golcü oyuncusu Rooney, kariyerinin sonunda D.C.'de oynamıştı. Takımın başına geçtiğinden beriyse zor zamanlar geçiriyor çünkü MLS ekibi 34 maçtan sadece 7 galibiyet çıkararak Doğu Konferansı'nı son sırada bitirdi.

Washington merkezli kulüp para cezasını kabul etti ve konuyu açıklığa kavuşturmak için açıklama yayımladı.
 

Wayne Rooney
Takım MLS Doğu Konferansı'nı en alt sırada bitirirken Rooney'in D.C. patronu olarak geçirdiği dönem pek de iyi başlamadı (AFP)

 

D.C. United, MLS'in kulübün bu sezon yeni teknik direktörünü işe alma süreciyle ilgili kararına saygı duyuyor.

Ligin belirttiği gibi, kulübün son teknik direktör işe alma süreci, lig politikaları uyarınca, final havuzunda biri siyah ya da Afro-Amerikalı olmak üzere yetersiz temsil edilen gruplardan iki aday içeriyordu. Yetersiz temsil edilen gruplardan finalistlerden biri nihayetinde süreçten çekildi, bu da onları uygunsuz hale getirdi.

Söz konusu aday, kulübün kendileriyle görüşme talebini kabul etti ve görüşmeye katıldı. Adaya diğer tüm finalistlerle aynı sorular soruldu ve bunlar arasında taktikler, oyun stili, kadro, liderlik ve takıma nasıl koçluk yapacaklarına dair perspektifleri hakkında sorular vardı.

Bu tartışmanın ardından aday, sezon ortasında rolü kabul etmemeyi tercih ettiğini, daha ziyade oyun sistemlerini uygulamak için kulübe tam bir sezon dışı sırasında katılmayı yeğlediğini kulübe bildirdi. Görüşmenin sonunda bunu öğrenen kulüp, dikkatini sezon ortası teknik direktörlük fırsatı için kalan finalist adaylarına verdi.

D.C. United, kurum genelinde antrenörler dahil tüm liderlik pozisyonları için yetersiz temsil edilen gruplardan adaylarla görüşmeye öncelik vermeyi esas bir uygulama haline getirdi. Bu uygulama, kulübün MLS'teki en çeşitli liderlik ekiplerinden birine sahip olmasını sağladı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU