ByLock'un lisans sahibi Keynes'e ceza verilmedi

Mahkeme heyeti, sanığın ABD'den gönüllü olarak gelmesi, örgütün yapısı ve faaliyetleri çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili yeterli mahiyette bilgi vermesini dikkate aldı

Fotoğraf: AA

ABD vatandaşı olduktan sonra "Alpaslan Demir" olan ismini değiştiren, gizli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi David Keynes'in yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bir süre tutuklu kaldıktan sonra celse arasında tahliye edilen David Keynes ile avukatları Abdurrahman Bayramoğlu katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Duruşmada söz alan Keynes, beraat talebinde bulundu. Keynes'in avukatı Bayramoğlu, müvekkilinin bazı hatalara düştüğünü ancak Türkiye'yi de uyardığı konular olduğunu söyledi.

Müvekkilinin 1997 yılında FETÖ hakkında o dönem Hikmet Çetinkaya'ya ulaşıp örgüte dair bilgiler verdiğini anlatan Bayramoğlu, "Örgüt sonrasında belli nedenlerle kendisini uzaklaştırıyor, ardından da ABD'ye gidiyor. 15 Temmuz'un olacağının da kahvehanelerde bile konuşulduğunu söylüyor ve Türkiye'den birilerine ulaşmaya çalışıyor. Anlattıklarının tamamı gerçeğe uygundur. Müvekkil hakkında ceza verilecekse etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Etkin pişmanlık hükümleri uygulandı"

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, ABD'den kendiliğinden gönüllü olarak geldiği anlaşılan sanığın örgütün yapısı ve faaliyetleri çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili yeterli mahiyette bilgi verdiğine kanaat getirerek sanık Keynes hakkında etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak "ceza verilmesine yer olmadığına" karar verdi.

Etkin pişmanlık hükümleri kapsamında sanık hakkında 1 yıl denetim tedbiri uygulanmasına karar veren heyet, karar kesinleştiğinde adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına hükmetti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU