Bakan Bilgin: Kamu çalışanlarına enflasyonun üzerinde bir ilave zam yapacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, "Ne gerçekleşirse gerçekleşsin enflasyonun üzerinde, kamu çalışanlarımızı koruyan bir oranda sosyal bir koruma ilave zammı yapacağız" dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "İşçi sendikaları, işveren sendikalarıyla görüştüm, çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki hafta başında ya da ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağım. Türk devleti söz verdi, onları enflasyona ezdirmeyecek" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu’nun 30. Kuruluş Yıldönümü etkinliğine katıldı.

"Memurlara sosyal koruma ilave zammı yapacağız"

Yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme beklediklerini söyleyen Bakan Bilgin, ekonomideki bütün gelişmelerin sosyal politikalarla desteklenmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

3600 ek göstergede Temmuz'da yapacağımız çalışmalar enflasyon karşısında nefes aldıracak. Memurlara gerçekleşen enflasyonun üzerinde sosyal koruma ilave zammı yapacağız. Kerim devlet adil devlettir. Kerim devlet koruyucu devlettir, cömert devlettir. Çalışanların alın terini koruyan devlettir. Temmuzdan itibaren çalışan memurların değil, emekli olan kamu çalışanları 3600 ek gösterge ile koruduğumuz ilave haklar verdiğimiz gibi enflasyona karşı aynı oranlarda koruyucu sosyal düzenlemeyi onları da kapsayacak şekilde düzenleyeceğiz

"Türk devleti söz verdi, onları enflasyona ezdirmeyecek"

Sadece memurların değil tüm kamu çalışanlarının ve emeklilerin de korunacağını ifade eden Bilgin, "Çalışan işçilerimizi de korumak bizim görevimizdir. İşçi sendikaları, işveren sendikalarıyla görüştüm, çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki hafta başında ya da ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağım. Türk devleti söz verdi, onları enflasyona ezdirmeyecek" dedi.

50 bin yeni istihdam

Yıl sonuna kadar 50 bin yeni istihdam yaratılacağını ve bunun yüksek öğrenimli gençlerden oluşacağını söyleyen Vedat Bilgin, "Üretimi, istihdamı ve çalışanların emeğini koruyan sosyal politikaları uygulamakla görevliyiz. Asgari ücretle ilgili düzenleme, diğer düzenlemeler, demokratik toplumda emekçinin hukukunu korumak" diye konuştu.

"Türkiye'nin işverenleri sendikalara karşı tavır almasınlar"

Kamuda sendikalaşma oranının çok yüksek olduğunu ancak özel sektörde ciddi bir sorun olduğunu kaydeden Bilgin, özel sektörde 15 milyon emekçinin işçi olarak çalıştığını ve bunların sadec 1.5 milyona yakının örgtülü olduğuna dikkat çekerek, "Bunu değiştirmek mecburiyetindeyiz. Türkiye'nin işverenleri sendikalara karşı tavır almasınlar. Sosyal uzlaşma sağlamadan bu üretimi devam ettiremeyiz. Türkiye'nin sanayi üretiminde yaptığı başarı, performans, ihracat rakamlarını daha ileriye taşımak istiyorsak emekçilere saygı duyulması lazım. Saygı duyan işverenlerimiz var. Hepsine sesleniyorum, işçilerin karşısında durmayın" dedi.

 

ANKA, AA

DAHA FAZLA HABER OKU