Suudi Arabistan'dan Türkiye'deki vatandaşlarına araç kiralama uyarısı

Suudi Arabistan'dan dün yapılan açıklamada Türkiye'deki Suudi vatandaşlara araç kiralama şirketleri konusunda uyarıda bulunuldu

Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği / Fotoğraf: AP

Ankara'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Birçok vatandaşımız Trabzon Havalimanı’nda ve şehir merkezinde bazı araç kiralama şirketleri tarafından dolandırıldı. Herhangi bir ufak kazada ya da basit arızada kredi kartlarından büyük meblağlar çekildi ve ek ücretler ödemeye zorlandılar.


Vatandaşlarına tanınmış uluslararası araç kiralama şirketleriyle iletişime geçerek güven vermeyen kişi ve ofislerden uzak durmalarını tavsiye eden Büyükelçilik, araç kiralama sözleşmesinin bir kopyasını da edinmeleri gerektiğini belirtti. Sözleşmenin trafik sigortası teminat limiti de dahil olmak üzere araç kiralamayla ilgili tüm bilgileri içermesi gerektiğinin de altını çizdi.

 

Suudi Arabistan Büyükelçiliği vatandaşlarına ayrıca herhangi bir trafik kazası meydana geldikten sonra yetkili emniyet birimi gelmeden önce olay yerinden ayrılmamaları ve kaza tutanağının bir örneğini temin etmeleri gerektiği bilgisini verdi.

Büyükelçilik, temmuz ayının başlarında kimliği belirsiz kişiler tarafından Türkiye’nin bazı bölgelerinde Suudi turistlerin pasaport ve paralarını hedef alan hırsızlık vakalarının yaşandığına dikkat çekmişti.

Söz konusu uyarının yapıldığı dönemde Şarku’l Avsat’a konuşan kaynaklar, Taksim, Ortaköy ve Beşiktaş’ta çalınan Suudi Arabistanlı turistlere ait pasaport sayısının 165’e ulaştığına dikkat çekerek hırsızlık olaylarının daha çok turistlerin uğrak yeri olan alışveriş merkezlerinde ve restoranlarda yaşandığını dile getirmişti.

Ankara’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği geçen mayıs ayında yapmış olduğu bir diğer açıklamada da Türkiye’deki birçok Suudi yatırımcı ve mülk sahibinden emlak sektöründe, tapu senedi ve ipoteğe dayalı menkul kıymet tebliğini tahsil edememeleri gibi sorunlara dair şikayet aldıklarını bildirmişti.

Büyükelçilik ayrıca Suudi Arabistanlıların gayrimenkullerin değerini ödemelerine rağmen müteahhitlerden mülkü teslim alamadıkları açıklamasında bulunmuştu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Hüsna Tosun

DAHA FAZLA HABER OKU