Kadrajdakiler: Rock'n Roll'un Kralı'na hayat veren Disney yıldızı; Austin Butler

Mehmet Erduğan, Independent Türkçe için 'Yıldız Sineması'nda bu hafta, beyazperdede Elvis Presley'e hayat veren Austin Butler'ı ve filmografisini yazdı

Kolaj: Independent Türkçe

Belki de popüler kültür dünyasında Elvis kadar taklit edilen ve idolleştirilen başka bir insan yoktur.

Öyle ki dünya çapında kendilerini yapay elmas tulumlarla süsleyen, saçlarını arkaya atan ve onun gibi dans edip şarkı söyleyen yüzbinlerce Elvis taklitçisi vardır.

Ama yine de biraz şans ve biraz da Denzel Washington'ın referansıyla bu kadar benzerinin içinden sıyrılıp Elvis'e beyazperdede hayat verme imkânı hem televizyon hem de sinema oyuncusu olarak kayda değer bir başarı elde eden Austin Butler'a nasip oldu.


Rock'n Roll'un Kralı'na hayat veren Disney yıldızı; Austin Butler
 

 

17 Ağustos 1991 tarihinde, Kaliforniya Anaheim'de doğan Austin Robert Butler, İskandinav kökenli Amerikalı bir model, müzisyen ve oyuncudur.
Estetisyen olan annesi Lori Anne (Howell) ve babası David Butler, Austin henüz yedi yaşındayken boşandı.

Austin Butler on üç yaşına geldiğinde ise ablası ile birlikte gittiği Orange County Fuarı'nda bir oyuncu temsilcisi tarafından keşfedildi ve böylelikle eğlence sektörüne adım attı.
 

 

O zamanlar hiçbir şeye gerçek anlamda bir tutkusu olmayan Austin eğlence dünyasından hoşlandığını fark etti ve kısa süre sonra oyunculuk dersleri almaya karar verdi.

Oyunculuğun gerçekten zevk alabileceği bir şey olduğunu anladığında bu işi daha profesyonel yapabilmek için kendisine bir koç buldu ve bu sayede giderek daha fazla rol almaya başladı.

Böylelikle Disney ve Nickelodeon yapımları sayesinde pek çok yıldızla kamera önüne geçme imkânı bulan Austin Butler, kendisine uzun ve anlamlı bir kariyer inşa etmek için en uygun fırsatları kovalamaktan vazgeçmedi.
 

 

Austin bu sırada, çalışma programına uyum sağlamak için evde eğitim görmek üzere ayrılmaya karar vermeden önce yedinci sınıfa kadar devlet okuluna gitti.

Ama bir süre sonra ailesinin de desteğiyle tam zamanlı olarak oyunculuk yapmak için örgün öğrenimini bıraktı.
 

 

Sonrasında çalışma hayatıyla paralel bir şekilde üç yıl evde eğitim gördü ve onuncu sınıfta Kaliforniya Lisesi Yeterlilik Sınavı'na (CHSPE) girerek lise eğitimini tamamladı.

Austin bu arada kendi kendine gitar ve piyano çalmayı da öğrendi; elinde tuttuğu ilk müzik aleti kemandı, ancak gitarı daha çabuk öğrendi.

Bu dönemde ailesi sık sık gitarını onu elinden alarak cezalandırıyordu, çünkü Austin'in tüm gün odasında oturup günde sekiz saat boyunca aralıksız, parmakları kanayana kadar gitar çalmasının onun için sağlıklı olmadığını düşünüyorlardı.


Arzular ve faturalar

İşinde oldukça titiz, çalışkan bir insan olan ve daha çocuk denecek yaşlarında denemeler yazıp senaryolar okuyan Austin Butler, 12 yaşında eline aldığı Ucuz Roman (Pulp Fiction, 1994) senaryosunu okuduktan sonra bir gün Quentin Tarantino ile çalışmanın hayallerini kuruyordu.

Ama bu gerçekleşmeden önce ilk olarak; çocuk, genç ve yetişkin dizilerinde görünmesi ve tabiri caizse pişmesi gerekiyordu.
 

 

Austin bu yapımlar sayesinde kısa sürede bir hayran kitlesi kazandı, yürüdüğü yollarda insanların cazibesine dayanamayıp başını çevirdiği birine dönüştü, sokaklarda gittikçe tanınmaya başladı, ama her şeye rağmen o tam olarak kalbinin olduğu yerde değildi.

Yalnızca ağır çekimde kapıdan giren ve tüm kızların başını döndüren biri olmanın ötesinde o, Kızgın Boğa (Raging Bull, 1980) ve bu tür filmler izliyor, Johnny Depp ve Leonardo DiCaprio'nun unutulmaz performanslar sergilediği Gilbert Grape'i Ne Yiyor? (What's Eating Gilbert Grape, 1993) ve Günlük (The Basketball Diaries, 1995) gibi yapımlarda yer almayı ve hayranı olduğu o isimler gibi rol yapmayı çok istiyordu.
 

 

Fakat Austin zevkine uygun işler yapmayı ne kadar arzuluyorsa da yeteneklerinin henüz tam olarak o seviyede olmadığını da biliyordu ve çoğunlukla faturalarını ödemeye devam edebilmek için hayaliyle örtüşmeyen işleri almaya da devam ediyordu.

2005 yılına kadar bir figüran olarak birkaç televizyon dizisinde yan rol ve misafir oyuncu olarak çalıştıktan sonra Austin Butler, Nickelodeon'ın "Ned's Declassified School Survival Guide" adlı dizisinde iki sezon boyunca aralıksız sürdürdüğü ilk düzenli işine girdi.

Yapımdaki arkadaşı Lindsey Shaw, onu menajeri Pat Cutler ile tanıştırdı ve o da hemen kendisini temsil etmeyi teklif etti ve o andan itibaren Austin Butler ciddi bir şekilde kariyer yapmaya başladı.
 

 

Bir ustanın kanatlarının altında

Kariyerinde yavaş yavaş dikkat çekmeye başlayan Austin Butler'ın o zamanki hayallerinden biri de New York'ta bir oyunda oynamaktı ve Eugene O'Neill'in "The Iceman Cometh"in 2018 Broadway prodüksiyonunda bir rol aldığında bu bir dereceye kadar gerçekleşmiş oldu.

Ama bu süre içindeki en büyük kazanım onun için Denzel Washington olmuştu.
 

 

Bu Broadway oyunundaki başrollerden birinin Denzel Washington olduğunu öğrenen Austin, filmlerde olduğu gibi; günün birinde tesadüfen kahramanıyla tanışıp sonrasında birbirlerinin en iyi arkadaşı olduğu hayalinin gerçekleşme fırsatıyla karşılaşmış olsa da bunun öyle filmlerdeki gibi yürümeyeceğini düşünüyordu.

Bu yüzden her ne kadar bunun için yanıp tutuşsa da hızlı bir şekilde onunla arkadaş olmaya çalışmak yerine, elinden geldiğinde işini en iyi şekilde yapmaya odaklandı.
 

 

Kendi rolünün yanı sıra senaryonun tamamını ezberledi ve her gösteride tiyatroya Denzel Washington'dan daha erken gelmeye çalıştı.

Sonunda usta oyuncu olanı biteni anlamakta gecikmedi ve bir gün Austin'i yanına çağırdı ve "Senin için bir fikrim var…" dedi ve ona oyunculuk üzerine tavsiyeler vermeye başladı, hatta çok kısa süre içinde ondaki potansiyeli gören Denzel Washington, Austin'i kanatlarının altına aldı.

Austin, kendisine sahneyle ilgili düşüncelerini anlatmaya başlayan Denzel Washington'ı kendisi için çoktan bir oyuncu koçu hatta daha ta ötesi bir yaşam koçu haline getirmişti.
 

 

Ne dilediğine dikkat et, çünkü bir gün gerçek olabilir

Tabii bu sırada Austin Butler eleştirmenlerin de dikkatini çekmeye başladı; The New Yorker için bu Broadway oyununu inceleyen Hilton Als'ın Austin'i öven ve sahnedeki tüm deneyimli kadronun arasında olmasına rağmen oldukça parlayan biri olduğuna yönelik dikkat çeken yazısı Austin'e bazı yeni fırsatların kapısını açmasını sağladı.

Hilton Als, Austin'in başarısını "Çoğu oyuncu ne pahasına olursa olsun görülmek ister, ancak gerçek oyuncular -en azından Austin Butler kadar iyi olanlar- hem oyun yazarının metnine hakkını vermek hem de onların hayatına katkıda bulunma hırslarında kararlı ve rahat olurlar…" şeklinde ifade etmişti.
 

 

Böylelikle bu oyun, sahnede parlayan ve pek çok yapımcının aklına kaydolan Austin'i sürpriz bir şekilde hem diğer kahramanları olan Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt ile aynı filmde oynayacağı hem de daha küçük yaşlarında çalışmayı hayal ettiği Quentin Tarantino ile bir araya geleceği Bir Zamanlar… Hollywood'da (Once Upon a Time in… Hollywood, 2019) film setine doğru taşıdı.
 

 

Tabii ki bu süre içinde Denzel Washington ile Austin Butler arasındaki güven ilişkisi daha da perçinleşti, çünkü usta oyuncu hem Austin hakkında yanılmadığı için hem de onun gerçekten ona verdiği tüm tavsiyeleri kulağına küpe yaptığını gördüğü için onun gelişimini yakından takip ediyordu.

Öyle ki Baz Luhrmann'ın anekdotlarından öğrendiğimiz üzere; daha önce hiç tanışmadığı halde yönetmene bir telefon açan Denzel Washington, inanılmaz derecede duygusal ve doğrudan bir şekilde, Austin Butler'ı kastederek, genç bir aktörle sahnede olduğunu ve onun çalışma etiğinin şimdiye kadar hiçbir şeye benzemediğini ve şu ana kadar hayatının her saniyesini bir rolü mükemmelleştirmeye bu denli adayan birini hiç görmediğini söylemesi ünlü yönetmeni de oldukça etkilemişti, ki bu konuşmadan Austin'in hiçbir şekilde haberi yoktu.

Nihayetinde böylesi kıymetli ve cömert bir referans Baz Luhrmann'ın "Elvis" filmi için Austin Butler'ı seçmesinde büyük bir etkisi olmuştu.
 

 

Hayata bağlayan şeyler

Her gencin, fotoğrafını bir dergiden kesip dolabına bantlamak isteyeceği aktörlerden biri olan ve uzun boyu, renkli gözleri, alnına düşen bir tutam kum sarısı saçları ve dudaklarıyla kendisine hayran bırakan Austin Butler, iş dışındaki zamanını çoğunlukla boks yaparak, doğada vakit geçirerek ve tekrar tekrar Raymond Carver'ın kısa öykülerini okuyarak geçiriyor.

Austin Butler, her ne kadar kariyerine bir oyuncu olarak devam etse de müzik tutkusunu da öldürmemeye gayret ediyor.
 

 

Oyunculuğun yanı sıra müzik çalmayı ve kaydetmeyi da çok seven Austin, bir gitarist olarak gitar toplamayı çok seviyor ve ayrıca şarkı besteliyor ve yaptığı tekli şarklılarını iTunes'a yüklüyor.

Diğer hobileri arasında, basketbol, yürüyüş ve bisiklete binme gibi kendisini formda tutan açık hava etkinlikleri ve evindeki spor salonunda egzersiz yapmak yer alıyor.

Fotoğraf çekme merakı yüzünden evinde özel bir karanlık oda da bulunduran Austin, burada çektiği fotoğrafları tab ederek onları geliştirmekten de ayrıca büyük keyif alıyor.
 

 

Austin ayrıca Tom Hanks'ten aldığı bir tavsiye üzerine hem akıl sağlığını korumak hem de işindeki kısır döngülerden kaçabilmek için her zaman üzerinde okuyacağı bir kitap bulundurmayı ihmal etmiyor ve her gün on dakika bile olsa mutlaka işiyle ilgili olmayan faklı bir şeyler okumaya gayret ediyor.

Hillsong Kilisesi'nin uzun süredir bir üyesi olduğu da bilinen Austin Butler'ın hayatında gitarından Leica fotoğraf makinesine, bir Carhartt ceketinden bir bar Ritual bitter çikolatasına varıncaya kadar onsuz yaşayamayacağı birkaç şey var.

Yerba Mate çayını, her gece yatmadan önce sürerek zihninde bir şeyleri tetiklemesini sağlayan çeşitli kokularda yağları, New York'ta bir vintage mağazasından aldığı bir çift eski çizmesi, köstebek derisi ile kaplı olan günlüğü ve onu her zaman zinde tuttuğu için yanından eksik etmediği suyu vazgeçemediği şeyler arasında yer alıyor.
 

 

Austin, 2011'den 2020'ye kadar aktris Vanessa Hudgens ile ilişki içindeydi.

Son zamanlarda Kaia Gerber adlı model ile görüntülenen ve ilişkileri şimdiden yoğun bir spekülasyon konusu olan ama özel hayatını da olabildiğince gözlerden uzak yaşamaya çalışan Austin çoğunlukla internetten de uzak duruyor.

Her ne kadar işlerini küçümsemek istemese de insanların özel hayatına burunlarını soktuğunu düşündüğü paparazzilerden daha çok nefret ettiği bir iş olmadığını da dile getiriyor.


Filmografisi

Kaliforniya Orange County'de çekingen bir çocukluk geçirirken keşfedilip Disney ve Nickelodeon projelerinde boy gösterirken daha ciddi bir şeylerde yer alarak kariyerinde farklı bir noktaya sıçrama umudu içinde olan Austin Butler için bu hayali yavaş yavaş gerçekleşse de artık kalfalık dönemini geride bıraktı.

Bu süre içinde kendisi için idol olan oyuncu ve yönetmenlerle çalışmaya başlayan Austin Butler, sinema kariyeri açısından önemli bir ilk olarak Jim Jarmusch'un zombi filmi "The Dead Don't Die" filminde, sonrasında ise Quentin Tarantino'nun "Once Upon a Time in… Hollywood" filminde izleyici karşısına çıktı.

Şimdi ise Baz Luhrmann'ın yönetmen koltuğunda oturduğu "Elvis" filmiyle vizyon yolculuğu için gün sayan Disney yıldızı, Rock'n Roll'un Kralı'na hayat verdiği bu performansıyla kariyerinin en büyük atılımını yapmaya hazırlanıyor ve şimdiden gelecek yılın Oscar'ları için aday olabileceği yönünde tahminler yürütülüyor.

Kariyerinin geleceği söz konusu olduğunda daha da derinlere inmek isteyen Austin için Paul Thomas Anderson ve Alejandro Iñárritu de çalışmak istediği yönetmenler arasında yer alıyor.

Şimdi gelin, bu kariyer sürecinde onu adım adım hayallerine yaklaştıran tüm bu filmlere hep birlikte bir göz atalım.


Evimde Uzaylı Var

Yönetmen: John Schultz / Oyuncular: Austin Butler, Carter Jenkins, Ashley Tisdale, Ashley Boettcher, Henri Young, Regan Young, Doris Roberts, Robert Hoffman, Kevin Nealon, Gillian Vigman, Andy Richter, Tim Meadows, Melise, Megan Parker, Maggie VandenBerghe, Doug MacMillan, Warren Paeff, Thomas Haden Church, Josh Peck, J.K. Simmons, Kari Wahlgren, Ashley Peldon, Josh Richart / Süre: 86 dakika
 

 

2009 yılına ait Aliens in the Attic (They Came From Upstairs) adlı bu filmde; Pearson kardeşler tavan arasında kamp kurmuş bir uzaylıyla karşılaşırlar ve tabii ki bu küçük uzaylıyı çok severler… ta ki onun yalnız olmadığını ve amaçlarının hiç de barışçıl olmadığını öğreninceye kadar.

Tatil için en favori mekanlarından olan Maine kentini seçen Pearson ailesi, kiraladıkları eski bir göl evine ulaştıklarında, orada yalnız olmadıklarını anlarlar.

Bu sürpriz konuklarının bir grup uzaylı olduğunu gördüklerinde de oldukça şaşırırlar.
 

 

Keşif için dünyaya gelen arkadaş canlısı bir uzaylı Pearson ailesinin evinde saklanırken onun yanına gelen diğer arkadaşları onun kadar dostane değildir ve bir an önce evin tamamını ele geçirmeyi istemektelerdir.

Böylelikle çocuklar tatil için geldikleri bu evi tüm güçleriyle korumak zorunda kalır, aksi takdirde yaratıklar onları uzaya gönderecek ve sadece evlerini değil, Dünya'yı da ele geçireceklerdir.
 

 

Şimdilik sadece yetişkinleri etkileyen bir zihin kontrol silahı kullanan ve Dünya'yı istila etmeye hazırlanan bu dört uzaylı istilacıyı tavan arasına kilitleyen çocuklar, kimsenin zarar görmemesi için bir an önce yetişkinleri evden uzaklaştırmanın bir yolunu bulmaları ve gezegeni kurtarmak için uzaylıların savunmasız yanlarını keşfetmeleri gerekir.

20th Century Fox'un bu macera türündeki aile filmi sayesinde ilk uzun metrajlı filmi için kamera karşısına geçen Austin Butler, filmde Jake Pearson adlı gözü pek bir delikanlıyı canlandırır ve bu karakter ailesini, tatil evlerini ve Dünya'yı uzaylı istilasından kurtarmak için savaşır.
 

 

Austin Butler filmdeki performansıyla Uzun Metraj Filminde En İyi Performans Sergileyen Genç Topluluk kategorisinde Genç Sanatçı Ödülü'ne aday gösterilir.


Betwixt

Yönetmen: Christian Duguay / Oyuncular: Austin Butler, Tessa Thompson, Jessy Schram, Chelah Horsdal, Allison Miller, Brandon Jay McLaren, David Gallagher, Josh Bowman, Leah Gibson, Josh Henderson, Aaron Douglas, Blair Redford, Elfina Luk, Almeera Jiwa, Craig Anderson, Tyler McClendon, Ben Geldreich, Steven Jeays, Ethan Walker, Ava Galgani, Andy Francess / Süre: -
 

Aynı adlı bir paranormal kurgu romanından uyarlanan ve Supernatural dizisinin doğaüstü geleneğini takip eden, 2010 yılına ait Betwixt adlı bu televizyon filminin hikayesi; insan olmayan bir ırka mensup olduklarını keşfeden üç gencin etrafında dönüyor.

Önce garip güçleri olduğunu keşfeden, sonra kökenleri hakkında gerçekleri keşfederek bir öz-bilgi yolculuğuna çıkan sonrasında ise kentlerindeki insanları kötülüklerden kurtarmak için harekete geçen bu "değişkenler"in hikayesini elen alan filmde Austin Butler, Cameron Brower adlı karakter için kamera karşısına geçmiştir.


Sharpay'in Göz Alıcı Macerası

Yönetmen: Michael Lembeck / Oyuncular: Austin Butler, Ashley Tisdale, Cameron Goodman, Bradley Steven Perry, Alec Mapa, Jack Plotnick, Robert Curtis Brown, Jessica Tuck, Pat Mastroianni, Mike ‘Nug' Nahrgang, Alessandra Cannito, Lauren Collins, Shadia Ali, Sarah Joy Bennett, Tracey Ferencz, Tammy Isbell, Kyle Buchanan, Jorge Molina, Mya Michaels, Christian Potenza, Amish Patel, Michelle Bugay, Sarah Slywchuk, Shawn Byfield, Johnie Chase, Taylor James, Damien Lavergne, Bethany Kovarik, Misha Rasaiah, Alexandra Herzog, Tanya Karn, Shamier Anderson, Rhonda Roberts, Louise St. Cyr, Marc Cardarelli, Judy Kovacs, Tamina Pollack-Paris, Corey Gorewicz, Charles Seminerio, Michael MacLennan, Lucas Grabeel, Joey Arrigo, Tom Bishop Jr., Moonlyn, Manly Ortega, David Braid, Craig Cyr, Laura Eichhorn, Okiki Kendall, Shawn Molko, Justin Nie, Alana Randall, Vanessa Volcy / Süre: 90 dakika
 

 

2010 yılında Austin Butler, "Aliens in the Attic" filminin başrol oyuncusu Ashley Tisdale sayesinde Disney'in High School Musical serisinin devamı niteliğini taşıyan yeni bir filmde kendisiyle birlikte başrolde oynayabilmesi için seçmelere davet edilir.

Bir Disney Channel orijinal filmi olan ve High School Musical 3: Senior Year'ın devam filmi olarak da bilinen, 2011 yılına ait Sharpay's Fabulous Adventure adlı bu filmde; sarışın diva Sharpay Evans'ın en büyük hayali ünlü olmak ve Broadway'e gitmektir.
 

 

Bu uğurda kendi macerasını yaşamak için New York'a giden Sharpay Evans eğer bu hayalini gerçekleştirme konusunda başarılı olamazsa dönüp babası için çalışmak zorunda kalacaktır, ama yine de Sharpay her şeye rağmen bunu denemekte kararlıdır.

Bu yüzden annesi en azından üniversiteden arkadaşını arayıp oğlunun Sharpay'e göz kulak olmasını ister.

Böylelikle Sharpay, Broadway'e geldiğinde Peyton ile buluşur ve her şey o andan sonra başlar.
 

 

Bu sırada Sharpay Evans'ın köpeği Boi ile olan performansı bir yıldız avcısı tarafından yardım toplantısında keşfedilince New York'un parlak ışıkları artık onun için yanmaya başlar ve bir genç yıldız doğar.

Ancak Sharpay, hırsın hüküm sürdüğü bu şöhret dünyasında, Kontes adlı çıtkırıldım bir köpeğin dalavereci sahibi ve kazanmak için her şeyi yapabilecek entrikacı bir Broadway yıldızcığıyla karşı karşıya olduklarını fark eder.
 

 

Nihayetinde şehrin tüm cazibesi, öne geçmek için her şeyi yapacak olan entrikacı bir şarkıcı tarafından gölgelenir ve Sharpay gerçek dünyada başrollerin gümüş tepside gençlere verilmediğini acı bir şekilde öğrenir.

Austin Butler bu filmde, Sharpay Evans'a göz kulak olmak için ona eşlik eden Peyton Leverett adlı yakışıklı ve romantik bir karaktere hayat vermiştir.


Pırıltılı Hayatlar

Yönetmen: Michael Lembeck / Oyuncular: Austin Butler, Yin Chang, Tom Irwin, Sebastian Sozzi, Jennifer Grey, Wendy Makkena, Spencer Locke, Tracey Fairaway, Alix Elizabeth Gitter, Scott Klace, Renee Olstead, Alex Feldman, Blake Robbins, Michael Rose, Sydney Sweeney, Mario Rivelli, Natalie Floyd, Shawn H. Smith, Persephone Apostolou, Tom Knickerbocker, Roy Jackson, Ben Mankiewicz, India Irving, Billy Snow, Emily Happe, Jeanine Mason, Sonya Leslie, Louie Alegria, Zachary Knower, Cyd Strittmatter, Ellen Fox, Slav Boston, Dale Champion, Jesse Driebusch, Corey Lynn Howe, Hunter Ives, John William King, George Loomis, Margarita Maliagros, Carolina Provvido, Melanie Kay Turner, Kaleti Williams / Süre: 87 dakika
 

 

2008 yılında Amerika'da yaşanan gerçek olaylardan uyarlanan The Bling Ring adlı bu filmde; bir grup şöhret meraklısı genç, interneti kullanarak ünlü kişilerin izini sürmeye başlar, amaçları bu kişilerin evlerini soymaktır.

Hollywood'a gidip ünlü bir aktris olmanın ve Beverly Hills lüksünü yaşamanın hayallerini kuan genç Nicki, bir gün ünlülerle birlikte yaşamaya ve tasarımcı elinden çıkma kıyafetler giymeye son derece kararlıdır.

Bu nedenle de olduğu yerde hayal kurmak yerine, onu hedefine ulaştıracak bir şeyler yapmaya karar verir.
 

 

Bu sırada utangaç ve beceriksiz Marc, okul arkadaşları tarafından kabul görmek isteğiyle, ilk bakışta hoş görünen ama aslında hain biri olan Rebecca ile yakınlaşır.

Böylelikle Nicki, yakın arkadaşları Sam, Cloe, Rebecca ve Marc'ı da ikna eder ve nihayetinde eşi benzeri görülmemiş hedefleri olan bir çete ortaya çıkar.

Nicki'nin önderliğini yaptığı şöhret meraklısı bu çetenin amacı, öncelikle taptığı ünlülerin yakınında olmak, sonrasındaysa onları anbean takip ederek evde olmadıkları anda evlerini soymaktır.
 

 

Bu amaçları için interneti kullanarak ünlülerin izini sürmeye başlayan ekip, hırsızlık yaparken yakalanma korkusu içinde olsalar da çok geçmeden çok sayda pahalı giysi ve ayakkabıya sahip olmaya başlarlar.

Birlikte zengin ve ünlülerin dolabından alışveriş yapmaya başladıklarında Marc için istediği popülarite de gelir.

Zamanla bu son derece şık ve tarz giyimli çetenin gerçekleştirdiği gizemli soygunlar, medyanın da bir hayli dikkatini çekmeye başlar.
 

 

Polisin ise bu çeteyi hemen ele geçirmemesi ve sonunda hırsızları yakalamak için Facebook'a başvurmaları ise son derece ilginçtir.

Gençlerin neden böyle olduklarını sosyolojik açıdan irdeleyen ve izleyicisini lise çağlarının çılgın gençliğine doğru götüren bu filmde Austin Butler, Zack Garvey adlı bir karaktere hayat vermiştir.


Amcam Rafael

Yönetmen: Marc Fusco / Oyuncular: Austin Butler, John Michael Higgins, Missi Pyle, Vahik Pirhamzei, Anthony Clark, Rachel Blanchard, Carly Chaikin, Tadeh Amirian, Jason D. Avalos, Anahid Avanesian, Giovanni Cirfiera, Amanda Leigh Cobb, Fred Cross, Arthur Darbinyan, Brooke Dillman, Yvonne Farrow, Lafe Jordan, Matt Kelley, Joe Lo Truglio, Mila McConaughey, Malina Moye, Erica Piccininni, Ellington Ratliff, Sage Ryan, Keri Safran, Oren Skoog, Ursula Taherian, Samir Younis, Eric Shackelford / Süre: 102 dakika
 

 

İnsanların entelektüel ve ahlaki olarak gitgide yavanlaştığı böyle zamanlarda insanlara tavsiye ve cesaret vermek isteyen, 2012 yılına ait My Uncle Rafael adlı bu filmde; televizyon programı yapımcısı olan Michele, umudunu kaybetmiş bir halde, eski popüler yapımlarının başarısını gölgede bırakmayacak yeni yapımlar aramaktadır.

Bu sırada, daha iyi iletişim kurabilmek için İngilizce kursuna giden yetmiş bir yaşındaki bir Ermeni göçmenini yeni programında yer alması için ikna eden Michele ilginç bir yapıma imza atmak üzeredir.
 

 

"Uncle Rafael" ismindeki bu programda, yaşlı Rafael bir haftalığına, ailevi problemler yaşayan bir Amerikan ailesinin evine taşınacak ve aileyi dağılmaktan kurtarmaya çalışacaktır, programın tek şartı ise evdeki herkesin Rafael'in kurallarına uymasıdır.

Başrolde ilk kez bir Ermeni'nin olduğu bu Amerikan komedisinde Austin Butler, Cody Beck adlı bir karaktere hayat vermiştir.


Müdahale

Yönetmen: Kevin Hooks / Oyuncular: Austin Butler, Nolan Gerard Funk, Danielle Panabaker, Chloe Bennet, Susie Abromeit, Najla Bashirah, Bianca Bonciu, Brian Larrabee, Adrian Quiñonez, Catherine Shu, Trevor St. John, Noelle Toland, Darren Dupree Washington, Jeff Wolfe / Süre: -
 

 

2012 yılına ait Intercept adlı bu televizyon filminde; dört üniversite öğrencisi, içlerinden biri Batı Yakası'ndaki konuşmaları kesen yüksek teknolojili bir iletişim cihazı yaratır.

Austin Butler bu filmde, buldukları bu teknolojiyi insanlara yardım etmek ve suçları çözmek için kullanmaya çabalayan bu dört genç arasındaki Devon adlı karakteri canlandırmıştır.
 

Davetsiz Misafirler

Yönetmen: Adam Massey / Oyuncular: Austin Butler, Miranda Cosgrove, Donal Logue, Tom Sizemore, Jenessa Grant, Michael Luckett, Mackenzie Ball, Jazmin Paradis, Kelly Martin, Jim Calarco, Michael Vincent Dagostino, Claire Calarco, Gerardo Barcala, Douglas E. Davidson, Jeff Smith, Alysia Topol, Jaymee Weir, Tammy-lynn Wilcox / Süre: 92 dakika
 

 

2015 yılına ait The Intruders adlı bu gerilim türündeki filmde; şizofren annesi intihar ettiğinde hayatı alt üst olan bir üniversite öğrencisi ve onun işkolik mimar babası ülkenin diğer ucundaki eski bir eve taşınmaya karar verir, ancak genç kız kendine ait karanlık bir sırrı olan bu evde tuhaf şeyler yaşamaya başlar.

Rose sesler duyar, hareket eden şeyler görür, üstelik komşularla da sorunları vardır.
 

 

Rose evdeki gürültülere kulak misafiri olur ama kızının endişelerini görmezden gelmeye meyilli olan babası, tüm bunların annesini kaybetmenin onda yarattığı travmayla ilgili olduğuna inanır.

Bu arada Jerry'nin evi kendi zevkine göre yeniden şekillendirme hayalleri vardır ama görünen o ki evin de kendine has bazı zevkleri vardır; bu yönde evde garip olaylar olduğunda ise Jerry tüm bunları kızının yaptığına yönelik inancı tamdır.
 

 

Genç kız tecrübe ettiği bu şeylerle ilgili babasını ikna edememesine rağmen yeni evlerinin ardındaki karanlık sırları ortaya çıkarmaya çalışır.

Böylelikle Rose, kapı komşusu ile tanışır ve evin önceki sahibi ve oğlu tarafından korunan genç Rachel'in trajik bir şekilde ortadan kaybolduğunu öğrenir.

Bunun üzerine Rose, komşusunun babasından şüphelenir ve aynı zamanda onun polisin baş şüphelisi olduğunu öğrenir, ancak Howard masumiyetini ispat ettiği için bu şüphelerinden emin de değildir.
 

 

Ev içinde meydana gelen tarihi ve olası olayları daha fazla ortaya çıkarmaya çalışırken, iddiaları çözümsüz kaldığı ve görünüşte hayal gücünün bir ürünü olduğu için sadece daha izole ve savunmasız kalır.

Bu arada evdeki bir şey ya da biri onlarla iletişim kurmaya çalışıyormuş gibi hisseden Rose, evi yenileyen mimar Noah Heny ile yakınlaşır ve onunla çıkmaya başlar.
 

 

Her şeyin öngörülebilir olduğu klişeler nedeniyle izleyiciler tarafından genel olarak oldukça vasat bulunan bu filmde, başarılı bir şekilde, çocuk yıldızdan yetişkin film yıldızına bir geçiş yapma imkânı bulan Austin Butler bu filmde evi tamir etmeye çalışan Noah Heny karakterini canlandırmıştır.


Yoga Hayranları

Yönetmen: Kevin Smith / Oyuncular: Austin Butler, Lily-Rose Depp, Harley Quinn Smith, Adam Brody, Harley Morenstein, Ashley Greene, Jack Depp, Tyler Posey, Jennifer Schwalbach Smith, Justin Long, Tony Hale, Natasha Lyonne, Genesis Rodriguez, Vanessa Paradis, Haley Joel Osment, Ralph Garman, Sasheer Zamata, Johnny Depp, Kevin Conroy, Kevin Smith, Stan Lee, Jason Mewes, Charles Sauveur Bonan, David Greathouse, Robert Kurtzman, Christopher Drake, Joel Shock / Süre: 88 dakika
 

 

Filmin yönetmenliğini üstlenen Kevin Smith'in kendi tabiriyle "bir çizgi roman filmi" olarak adlandırdığı, 2016 yılına ait Yoga Hosers adlı bu korku-komedi; henüz on beş yaşında kafayı yoga ile bozmuş olan Coleen Collette ve Coleen McKenzie adlarında iki kızın, tüm kasabayı etkisi altına alan şeytani bir insan avcısıyla mücadelesini konu alıyor.
 

 

Günlerden bir gün, yoga tutkunu olan bu iki genç kız, okulun yakışıklısı tarafından bir partiye davet edildiğinde, kızlar yanlışlıkla toprağının altında uzun süredir gömülü olan eski bir kötülüğü ortaya çıkarır.
 

 

Yeraltı sığınağından çıkmak için fırsat kollayan ve gençlerin, büyük parti planlarını tehlikeye atmakla tehdit eden şeytani bir varlıkla savaşmak zorunda kaldığı, Kanada merkezli korku üçlemesi The True North Trilogy'nin bu ikinci filminde Austin Butler, Hunter Calloway adlı karakteri canlandırmıştır.


Kanka

Yönetmen: Olivia Milch / Oyuncular: Austin Butler, Lucy Hale, Kathryn Prescott, Alexandra Shipp, Awkwafina, Alex Wolff, Brooke Smith, Jerry MacKinnon, Ronen Rubinstein, Satya Bhabha, Sydney Lucas, Nora Dunn, Ian Gomez, Colton Dunn, Austin Abrams, Michaela Watkins, Jack McBrayer, Sasha Spielberg, Brooke Markham, D.C. Pierson, Claudia Doumit, Hayden Tweedie, Stephon Fuller, Matt Corboy, Artemis Pebdani, Esther Povitsky, Stony Blyden, Gracie Watrous, Alana Baer, Easton Alexeyev, Sabina Friedman-Seitz, David S. Robinson Hicks, Chelsea O'Toole, Lawrence Keli'i Ranada, Dana Williams / Süre: 97 dakika
 

 

İzleyicisine hayatın içinde hem kaybolabileceğini hem korkabileceğini hem de mutlu olabileceğini ve hangisi olursa olsun bunlar için kendini suçlu hissetmemesi gerektiğini gösteren, 2018 yılına ait Dude adlı bu filmde; dört yakın arkadaş, lisenin son iki haftasında kayıplarla ve hayatlarındaki büyük değişimlerle yüzleşir ve bol bol ot içerler.

Lily, Chloe, Amelia ve Rebecca, lisede okuyan dört yakın arkadaştır.
 

 

Dönem sonu yaklaştığında katıldıkları mezuniyet partisi gecesinde Chloe'nin erkek kardeşi Thomas, Lily'yi dışarıya çıkarır ve ona ayrılmayı hayal edemediğini söyler.

Rebecca ve diğerleri onlara limuzinlerinin geldiğini söylediğinde ikisi öpüşmek üzeredir.
 

 

Lily, Rebecca ve Amelia'yı eve bırakır ve sonra Chloe'yi Thomas'la dağlarda buluşmaya götürür, ancak üçü kendi yollarına giderlerken Thomas eve dönerken bir araba kazasında ölür.

Böylelikle okulun bitmesine iki hafta kala hayatın gerçekleriyle yüzleşmek zorunda kalan gençler sevdiklerinin ölümü, zamanın hızlı akışı, en yakın arkadaşından ayrılma gibi büyük değişimlerle mücadele etmeye çalışırlar.
 

 

Arkadaşlık, aşk ve hayat hakkındaki bu filmde varlığıyla hikâyeyi ileriye doğru taşıyan Austin Butler, filmde Thomas karakterini canlandırmıştır.


Ölüler Ölmez

Yönetmen: Jim Jarmusch / Oyuncular: Austin Butler, Bill Murray, Adam Driver, Tom Waits, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Eszter Balint, Danny Glover, Maya Delmont, Taliyah Whitaker, Jahi Di'Allo Winston, Kevin McCormick, Sid O'Connell, Caleb Landry Jones, RZA, Larry Fessenden, Rosie Perez, Jodie Markell, Carol Kane, Rosal Colon, Tilda Swinton, Sara Driver, Iggy Pop, Selena Gomez, Luka Sabbat, Sturgill Simpson, Charlotte Kemp Muhl, Norman Aaronson, Alyssa Maria App, Monica Ayres, Lorenzo Beronilla, Justin Clarke, Mick Coleman, Vin Craig, Joseph Anthony Davis, Kimberly Michelle Doherty, Austin Ferris, Brad Groux, Lexa Hayes, David Hilfstein, Ren Hsieh, Talha Khan, Michael Lanuto, Anastasia Veronica Lee, Branden Marlowe, Jonah Marshall, Julia Morrison, Deneane Niebergall, Oliver Patnode, Paul Pesco, Wayne Pyle, Willoughby Pyle, Thomas Racek, Jerry Schroader, Jude Selenis, Dorothea Swiac, Vinnie Velez, Sophi  Menja Weinman, Willis Williams / Süre: 104 dakika
 

 

Entelektüel açıdan edebiyat ve sinema külliyatına göndermelerle bezeli olan, 2019 yılına ait The Dead Don't Die adlı bu korku-komedi türündeki filmde; huzur içindeki Centerville kasabası, ölüler mezarlarından yükselmeye başlarken kendisini bir zombi sürüsüyle savaşırken bulur.

Centerville kırsalında, polis memurları Cliff Robertson ve Ronnie Peterson, çiftçi Frank Miller'ın kayıp bir tavuğuyla ilgili bir zabıt tutarken ormanda Hermit Bob adında, eksantrik görünüşe sahip bir münzevi ile karşılaşırlar.
 

 

Sonrasında merkeze geri dönerken Cliff akşam sekiz olmasına rağmen hala gün ışığının olduğunu görünce sebebinin Ronnie'nin saatinin ve cep telefonunun çalışmadığını anlar.

Bu sırada radyoda kutup kırılmasıyla ilgili bir anons geçerken, Centerville Çocuk Gözaltı Merkezi'nde, Geronimo diğer mahkumlara Olivia ve Stella'ya kutup kırılmasının Dünya'nın dönüşünü değiştirdiğini söyler.
 

 

Kimsenin dikkatini çekmeyen bu garipliklerin yaşandığı aynı gün iki zombi, gece çöktüğünde yeniden canlanır ve ertesi sabah Hank tarafından keşfedilen iki lokanta çalışanı Fern ve Lily'yi öldürür.

Ronnie, zombilerin çalışanları öldürdüğüne inanıyor.

Bu sırada genç gezginler Zoe, Jack ve Zack benzin almak için durur ve Bobby ile tanışır.
 

 

Ancak aniden patlak veren bir zombi salgını ortaya çıktığında bu tür olaylara alışkın olmayan kasabanın yerel polisleri salgından etkilenmeye başlayan vatandaşları korumak için aksiyona atılmak zorunda kalır.

Zengin isimlerden oluşan oyuncu kadrosunda yer alan Austin Butler bu filmde Jack, Zoe ve Zack ile birlikte seyahat eden ve olayların sonunda zombiler tarafından hırpalanan genç bir gezgin olarak kameranın önünde yer almıştır.


Bir Zamanlar… Hollywood'da

Yönetmen: Quentin Tarantino / Oyuncular: Austin Butler, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Dakota Fanning, Bruce Dern, Mike Moh, Luke Perry, Damian Lewis, Al Pacino, Nicholas Hammond, Samantha Robinson, Rafal Zawierucha, Lorenza Izzo, Costa Ronin, Damon Herriman, Lena Dunham, Madisen Beaty, Mikey Madison, James Landry Hébert, Maya Hawke, Victoria Pedretti, Sydney Sweeney, Harley Quinn Smith, Dallas Jay Hunter, Kansas Bowling, Parker Love Bowling, Cassidy Hice, Ruby Rose Skotchdopole, Danielle Harris, Josephine Valentina Clark, Scoot McNairy, Clifton Collins Jr., Marco Rodríguez, Ramón Franco, Raul Cardona, Courtney Hoffman, Dreama Walker, Rachel Redleaf, Rebecca Rittenhouse, Rumer Willis, Spencer Garrett, Clu Gulager, Martin Kove, Rebecca Gayheart, Kurt Russell, Zoë Bell, Michael Madsen, Tim Roth, Perla Haney-Jardine, James Remar, Monica Staggs, Craig Stark, Keith Jefferson, Omar Doom, Kate Berlant, Victoria Truscott, Allison Yaple, Bruce Del Castillo, Brenda Vaccaro, Lew Temple, Daniella Pick, David Steen, Mark Warrack, Gabriela Flores, Heba Thorisdottir, Breanna Wing, Kenneth Sonny Donato, Sergio Gonzalez, Casey O'Neill, Michael Graham, Emile Williams, Vincent Laresca, JLouis Mills, Gilbert Saldivar, Maurice Compte, Eddie Perez, Hugh McCallum, Zander Grable, Ed Regine, Michael Bissett, Lenny Langley Jr., Gillian Berrow, Chad Ridgely, Chic Daniel, Corey Burton, Michaela Sprague, Ryan Ramirez, Kayla Radomski, Kerry Westcott, Martin Abrahams, Inbal Amirav, Jacob Antolini, Christopher Arminio, R.J. Asher, Paul Avedisian, Leslie Bega, Andrea Bensussen, Emilee Bickert, María Birta, Robert Broski, Brian Patrick Butler, Daniel Callister, HaleyRae Christian Cannell, Kadrolsha Ona Carole, Jason Catron, Angela Cela, Brianna Joy Chomer, Jennifer Churchich, Natalie Cohen, Townsend Coleman, Courtney Courter, Michael Cox, Tomer David, William DeAtley, Lisa Dee, David Delagarza, Joseph Aaron Delgado, Ha  Dion, Candice Dylan, David M. Edelstien, Will Elkins, Jake Ersek, India Everett, Miguel Fasa, Norman Fell, Robert Freitag, Mayra-Alejandra Garcia, Jonathon Gauthier, Travis Geiger, Sai Gundewar, Anne Gwynne, Priyom Haider, Lauren Elizabeth Harris, Tom Hartig, Philip Harville, Jeremy Hays, Caitlin Herst, David Horton, Christopher Hunt, Forrest Jade, Tea Jo, Jeff Jocoy, Erin Johnson, Hunter Jones, Richard Allan Jones, Amber Kahwaji, Penelope Kapudija, Alicia Karami, Alexa Kopitnik, Mark Krenik, Danielle Krett, Nancy Kwan, Suzanne LaChasse, Kasey Landoll, Bridie Latona, Yeva-Geneviev  Lavlinski, Chase Levy, Sheila M  Lockhart, John Luder, Dan Madonia, Cindy Mah, David L. Marston, Luke Matheis, Carlee McManus, C. Ronald McPherson, Nas Mehdi, Hannes Messemer, Veronika Mindal, Gordon Mitchell, Margarita Molina, Courtney M. Moore, Geraldine Moreno, Jennifer Moxham, Paula Méndez, Daria Novokolska, Gina Omilon, Jordan Saria Oram, Lucia Oskerova, Johnny Otto, Katarina Pavelek, Don Pecchia, Gil Perkins, Andra Petru, Erin Pickett, Trevor Powers, Gary Private, John Rabe, Eddie J. Rangel, Weston Razooli, Contessa Redfern, Christina Ricucci, Cailan Robinson, Ricardo Félix Rojas, Julyah Rose, Jasen Salvatore, Chris Saranec, Chris Scagos, James T. Schlegel, Ij Scimeca, Christina Sergoyan, Lisa Y. Sheeler, Dave Silva, Bomber Hurley Smith, Sarah May Sommers, Jimmy Star, Rage Stewart, Bruce M. Stockert, Shannon Elizabeth Stone, Quentin Tarantino, Alexander Tassopoulos, Alfredo Tavares, Umit Tayanc, Carolina Vargas, Sarah Villegas, Larry Vincent, Regina Vincent, Nicholas Walker, Burt Ward, Caitlin Patricia Weiler, Adam West, Zack Whyel, Guthrie Worthington, Rachael Wotherspoon, Lana Yurash, Ronnie Zappa, Alina Zilbershmidt / Süre: 161 dakika
 

 

1969 yılının Los Angeles'ında geçen Once Upon a Time in... Hollywood adlı bu film; artık ışığını kaybetmiş bir televizyon yıldızı ve kendisinin dublörünün, Hollywood Altın Çağı'nın son yıllarında günden güne çetrefilleşen film endüstrisinde yeniden şöhret ve başarı elde etmek için verdikleri çabayı konu edinirken bu ikilinin hikâyesinin arka planında aynı yıl gerçekleşen ve bahsi geçen aktörün kapı komşusu olan Sharon Tate'in de aralarında bulunduğu beş kişinin öldürüldüğü Manson katliamını ele alıyor.
 

 

Sinefiller için yine bir film hayranı tarafından yapılmış diyebileceğimiz bu film hem Hollywood stüdyolarının altın çağına hem 60'lı ve 70'li yıllara ait filmlere hem de Tarantino'nun kendi filmografisine dair pek çok referanslarla dolu.

Tarantino kendi evrenine dair incelikleri o kadar güzel filme yerleştirmiş ve dağıtmış ki diğer filmlerine yaptığı atıflar filme ayrı bir boyut katıyor.
Gerçeklik ile kurgusallığın harmanlandığı bu filmde Tarantino'nun yapım ve tasarım konusunda dikkat çeken titizliği de övgüyü kesinlikle hak ediyor.

Dekorlar, neon ışıklı restoranlar, sarı sıcak yazın ısıttığı sokaklar, kostümler, aksesuarlar, saç kesimleri o kadar doğru bir şekilde kullanılmış ki hippi yaşam tarzının baskın olduğu ve ana akımın artık tamamen değiştiği o dönemin atmosferini izleyicisine başarıyla hissettiriyor.

Ve sarımsı kahverengi nostaljik sıcaklığı ile o dönemin retrosunu oldukça gerçekçi bir şekilde, ideal ve saf bir sunumla seyirciye yaşatıyor.
 

 

Hollywood'un kusurlu ama gerçek kahramanlarını, onların zorluklara rağmen bağını koparmamış dostluklarını ve tüm gerilim ve entrikalara rağmen varlığını koruyabilmiş masumiyetleri olabildiğince güzel resmediyor.

Henüz on iki yaşındayken Quentin Tarantino ile çalışmanın hayalini kuran Austin Butler yıllar sonra bu eline geçen bu fırsat sayesinde bu filmde Manson Ailesi üyesi Tex Watson'ın kurgusal bir versiyonu olarak yer aldı.


Elvis

Yönetmen: Baz Luhrmann / Oyuncular: Austin Butler, Olivia DeJonge, Tom Hanks, Dacre Montgomery, David Wenham, Kodi Smit-McPhee, Luke Bracey, Richard Roxburgh, Xavier Samuel, Kelvin Harrison Jr., Natasha Bassett, Chaydon Jay, Kate Mulvany, Elizabeth Cullen, Mark Leonard Winter, Melina Vidler, Helen Thomson, Elke Hinrichsen, Nicholas Bell, Alton Mason, Lillie Wallace, Leon Ford, Peter O'Hanlon, Josh McConville, Amanda O'Dempsey, Laura Reid, Anthony Phelan, Yola, Nathalie Oliveira, Ally Wright, Gary Clark Jr., Christopher Sommers, Sharon Brooks, Charles Grounds, Alex Radu, Tony Nixon, Ruby Gonzales-Judd, Gracen Newton, Adam Dunn, David Gannon, Miranda Frangou, Chase Vollenweider, Christian McCarty, Gareth Davies, Shonka Dukureh, Thomas Larkin, Greg Powell, Isaac Priest, Mike Bingaman, Roger Dvorak, Isabel Riley, Logan Skye Owen, Jack McGirr, Liam Head, Asabi Goodman, Patrick Shearer, Bomber Hurley, Stephanie Ross, Cale Kampers, Sandro Colarelli, Cameron Alexander, Meganne Byng, Lamar Brown, Josie Cross, Graeme Isaako, Scott Nielsen, Georgie Pilling, Jackson Reedman, Katrina West, Mikaela Bradshaw, Kyle Byrne, Linda Chien, Tom Coyle, Shé D'Montford, Florian Delain, Liam Donnelly, Lachlan Engeler, Mia Grunwald, Tonia Renee Hammerich, Murran Kain, Joel Knights, Jasmine Liew, Johnny Reardon Jr., Lynne Rose, Jaz Sebastian, Debora Tamay / Süre: 159 dakika
 

 

Çekimleri pandemi öncesinde başlayan ve pandemi sürecinde de devam ederek dört uzun yıl boyunca süren ve nihayetinde dünya prömiyerini kısa bir süre önce Cannes Film Festivali'nde gerçekleştiren Elvis adlı bu film; müzik efsanesi Elvis Presley'nin hayatını, müziğinin gelişimini ve nasıl bir ikona dönüştüğünü anlatıyor.
 

 

Hikâye, Amerika'da gelişen kültürel manzara ve masumiyetin kaybolmaya başladığı zeminde, Presley'in şöhrete yükselişinden, benzeri görülmemiş bir yıldıza dönüştüğü yirmi yılı aşkın sürede, Presley ve menajeri Albay Tom Parker'ın arasındaki karmaşık ilişkinin dinamiğini de gözler önüne seriyor.

Elvis'in menajerliğini oynayan Tom Hanks'in canlandırdığı gizemli ve kontrolcü Albay Tom Parker'ın penceresinden anlatılan bu yaşam hikayesinin çekimlerine, Mart 2020'de Luhrmann'ın evi ve filmlerinin çoğunu çektiği Avustralya'da başlaması planlanıyordu. 

Ancak çekimlerden birkaç gün önce Tom Hanks'e Kovid-19 teşhisi kondu ve hastaneye kaldırıldı. 

Bu yüzden filmin çekimleri de süresiz olarak durduruldu. 
 

 

Bu beklenmedik iptal nedeniyle yapımcılar, Elvis rolü için kamera karşısına geçmeye hazır olan Austin Butler'ı Los Angeles'a evine götürmek için plan yapmıştı, ancak Austin, olduğu yerde kalmaya ve bu zamanı karakterini daha da derinleştirmek için kullanmaya karar verdi.
 

 

Böylece Austin Butler, Elvis'i en iyi şekilde canlandırabilmek için yıllarca çalıştı, okuyabileceği her şeyi izledi ve dinledi, Elvis gibi konuşmayı ve Elvis gibi şarkı söylemeyi ve Polly Bennett adlı bir hareket koçunun yardımıyla Elvis gibi hareket etmeyi öğrendi.

Proje Mart 2021'de sona erdiğinde, Austin Butler kendini rolüne o kadar vermişti ki sonunda vücudu buna isyan etti ve çekimlerin sona ermesini takiben ertesi gün sabah dörtte dayanılmaz bir acıyla uyanarak hastaneye kaldırıldı.

Sonuç apandisiti simüle eden bir virüs teşhisi kondu ve bir haftayı yatalak geçirmek zorunda kaldı.
 

 

Filmin prömiyerinden sonra Austin Butler'ın performansı oybirliğiyle olumlu eleştiriler topladı ve Presley ailesinden de övgüler aldı.

Warner Bros. Pictures sunumu, Bazmark ve Jackal Group ortak yapımı olan Baz Luhrmann'ın heyecan uyandıran bu yeni filmi, bütün dünyada Warner Bros. Pictures tarafından dağıtılacak ve 22 Haziran 2022'den itibaren bütün dünyada vizyona girmeye başlayacak olan film, Kuzey Amerika'da ve Türkiye'de 24 Haziran 2022'de vizyona girecek.


Dune: Part Two

Yönetmen: Denis Villeneuve / Oyuncular: Austin Butler, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Zendaya, Timothée Chalamet, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Christopher Walken, Javier Bardem / Süre: -
 

 

Dune: Çöl Gezegeni filminin ikinci devam halkası olan ve 2023'te gösterime girmesi beklenen Dune: Part Two adlı bu bilim kurgu destanında; Dük Paul Atreides, Fremenlere katılır ve Muad'dib olmak için ruhsal ve askeri bir yolculuğa çıkarken, tanık olduğu korkunç geleceği, bilinen evrene yayılan onun adına bir Kutsal Savaş'ı engellemeye çalışır.
 

 

Austin Butler'ın şu aşamada, 1984 yapımı orijinal filminde kod parçası takan ve Sting tarafından oynanan kötü Feyd-Rautha Harkonnen rolü için kamera karşısına geçtiği biliniyor.


Diğer çalışmaları

Kariyerine genç bir sanatçı olarak başlayan Austin Butler, yıllar içinde sayısız televizyon performansı ve filmlerdeki olağanüstü karakterleriyle milyonlarca hayran kazandı.

Eğlence endüstrisinde gerçek bir oyuncu olarak yerini mühürleyen "Zoey 101" adlı TV şovunda James Garrett (Danifer) rolünü alana kadar günlük şovlarda birkaç küçük rol oynadı ve sonrasında da "Switched at Birth", "The Carrie Diaries" ve "The Shannara Chronicles" gibi birçok hit dizide rol aldı.

Aynı zamanda hem kısa hem de uzun metrajlı filmler için de teklif alan Austin, komediden romantizme uzanan zorlu rollerin hepsini başarıyla oynadı.

Ayrıca müzikal becerilerini, şarkı söylediği ve gitar çaldığı TV sitcom'larında sergileme fırsatlarını da kaçırmadı.

20th Century Fox, Nickelodeon ve Warner Bros. gibi birçok büyük marka altında çalışma imkanı bulan Austin, ayrıca Genç Sanatçı Ödülleri'nde adaylıklar da dahil olmak üzere birçok ödül ve adaylık aldı.

Austin Butler, Mayıs 2007'de, Disney Channel dizisi "Hannah Montana"da aktris Miley Cyrus karşısında Derek Hanson rolünü oynayan bir konuk oyuncu oldu ve aynı yılın eylül ayında Nickelodeon'daki "iLike Jake" bölümünde Jake Krandle'ı canlandırdı.

Şubat 2008'de, "Zoey 101" adlı başka bir Nickelodeon dizisinin dördüncü sezonunda, Jamie Lynn Spears'ın canlandırdığı Zoey'nin aşk ilgisi olan James Garrett karakteri için kamera karşısına geçti ve o yılın mart ayında "Out"un bir bölümünde yer aldı.

Aynı yaz, Austin, popüler ama kısa ömürlü ABC Ailesi dizisi olan "Ruby & the Rockits"de Jordan Gallagher rolünü üstlendi, Austin bu dizide, Alexa'nın âşık olduğu karakter Ruby'nin kuzenini canlandırdı.

Şubat 2010'da, bir CW dizisi olan "Life Unexpected"de Jones Mager olarak tekrar eden bir rol aldı ve aynı ay, "Wizards of Waverly Place"in Positive Alex başlıklı bölümünde Alex'in yeni aşkı George karakterini canlandırdı.

O yılın haziran ayında Austin, Stone Stevens'ı oynadığı art arda iki Jonas bölümünde yer aldı ve o yılın aralık ayında konuk oyuncu olarak "CSI: Miami" ve "The Defenders" yapımlarında izleyici karşısına çıktı.

2011'de, ABC Family dizisi "Switched at Birth"de Wilke rolünü üstlendi.

Ocak 2012'de ise NBC komedisi "Are You There, Chelsea"de konuk oyuncu olarak yer aldı; bu dizinin Believe adlı üçüncü bölümde, Laura Prepon isimli baş karakterinin ilgisini çeken bir grup solisti Luke rolünü oynadı.

Mart 2012'de, "The Carrie Diaries" adlı dizide Carrie Bradshaw ile aynı liseye giden, düşünceli bir gönül yarası olan Sebastian Kydd'ı canlandırdı.
Nisan 2014'te Austin Butler'ın Los Angeles'taki Geffen Playhouse'da sahnelenen bir oyunun kadrosuna katıldığı açıklandı; bu oyunda, siyaset bilimi ve matematikte çift anadal yapmış bir hukuk öncesi öğrencisi olan ve zengin bir üniversiteden mezun olmaya hazırlanan Bradley rolünü oynadı.

2016'da MTV'nin Terry Brooks romanı The Elfstones of Shannara'nın televizyon uyarlaması olan "The Shannara Chronicles"da Wil Ohmsford rolünü oynamaya başladı.

Austin Butler, Broadway'deki ilk çıkışını ise "The Iceman Cometh"teki kayıp çocuk Don Parritt'i rolüyle gerçekleştirdi.

Şubat 2021'de, savaş draması türünde bir mini dizi olan "Masters of the Air"de başrol olarak rol aldı.

  • Muhteşem (Unfabulous, 2005, Televizyon dizisi)
  • Ned'in Gizliliği Kaldırılmış Okulda Hayatta Kalma Rehberi (Ned's Declassified School Survival Guide, 2005-2007, Televizyon dizisi)
  • Hannah Montana (2006-2007, Televizyon dizisi)
  • iCarly (2007, Televizyon dizisi)
  • Sadık (The Faithful, 2007, Kısa film)
  • Zoey 101 (2007-2008, Televizyon dizisi)
  • Jimmy'nin Kafasının Dışında (Out of Jimmy's Head, 2008, Televizyon dizisi)
  • Alexa Vega: Yaşadığım Yersin (Alexa Vega: You Are Where I Live, 2009, Müzik video klibi)
  • Ruby & the Rockits (2009, Televizyon dizisi)
  • Zeke ve Luther (Zeke and Luther, 2009, Televizyon dizisi)
  • CSI: Miami (2010, Televizyon dizisi)
  • Jonas (2010, Televizyon dizisi)
  • Savunucular (The Defenders, 2010, Televizyon dizisi)
  • Waverly Büyücüleri (Wizards of Waverly Place, 2010, Televizyon dizisi)
  • Hayat Beklenmedik (Life Unexpected, 2010-2011, Televizyon dizisi)
  • CSI: NY (2011, Televizyon dizisi)
  • Doğumdaki Değişiklik (Switched at Birth, 2011-2012, Televizyon dizisi)
  • Orada mısın, Chelsea? (Are You There, Chelsea?, 2012, Televizyon dizisi)
  • Uzayda Yaşam (Life Life in in Space Space, 2013, Kısa film)
  • Carrie Günlükleri (The Carrie Diaries, 2013-2014, Kısa film)
  • Yazarın Ölümü (Death of the Author, 2014, Tiyatro oyunu)
  • Ok (Arrow, 2014-2015, Televizyon dizisi)
  • Shannara Günlükleri (The Shannara Chronicles, 2016-2017, Televizyon dizisi)
  • Buz Adam Geliyor (The Iceman Cometh, 2018, Tiyatro oyunu)
  • Hava Ustaları (Masters of the Air, 2022, Televizyon dizisi)

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU