Metropoll Başkanı Sencar: DEVA kurulduğundan beri böyle cesur bir hamle yapmamıştı

Sencar, Babacan’ın hamlesinin ön planda görülen Kılıçdaroğlu’nun etkisini gölgelediğini ifade etti

Fotoğraf: DEVA

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır" açıklamasını değerlendirdi.

Sencar, “Babacan beklenmedik boyutta risk alarak siyasi ortamda tam bir ‘game changer’ oldu” diyerek, “Aylardır toplumda görülen bir heyecan ve etki yaratmayan altılı masaya müthiş bir hamle yaptı” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter’dan, “Durağan siyasi ortamda inisiyatif almak riskli olabilir ancak önemli bir liderlik özelliğidir ve beklenmedik sonuçlar üretebilir” değerlendirmesinde bulunan Sencar, “DEVA kurulduğundan beri böyle cesur bir hamle yapmamıştı” diye yazdı.

Sencar söz konusu hamlenin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun etkisini gölgelediğini savundu:

Aylardır oyun kurucu olarak sürekli ön planda görülen Kılıçdaroğlu’nun etkisini gölgeledi.

Babacan ne demişti?

Babacan,  “Duymayan kalmasın” diyerek şunları kaydetmişti:

Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere, kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun. Daha önce söyledim, tekrar söylüyorum: Türkiye 1’den büyüktür. Türkiye 1’den büyüktür. Türkiye 1’den büyüktür. Ve Türkiye kazanacaktır. Türkiye’nin sinir uçlarını germeye çalışanlar, bunun faturasını sandıkta ödeyeceklerdir. Türkiye’nin sessiz çoğunluğu, iktidar ortaklarının dayattığı bu korku ve yoksulluk komplosunu boşa çıkaracak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU