Kılıçdaroğlu, faturalarını ödeyemediği için elektriği kesilen bir aileyi ziyaret etti

Basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Elektrik artık bir insanlık hakkıdır. Hiçbir vatandaş elektriksiz kalamaz. Rakamlar artık inandırıcı olmaktan çok uzaklaştı. Vatandaşı dinlemeleri lazım. İktidarın görevi budur" dedi

Türkiye’de ihtiyaç sahibi 4 milyon abonenin elektriğinin kesildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Mamak ilçesinde faturalarını ödeyemediği için elektriği kesilmiş bir evi ziyaret etti.
Zaiyret sonrası Kılıçdaroğlu ve ziyaret ettiği vatandaş basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği vatandaş "1,5 ay oldu. Ödeyemedik kestiler. Artık tükendik, umudumuz kalmadı. Kaşıkla verdiler kepçeyle geri aldılar. Milletimiz bunu görmüyorsa diyecek bir şeyim yok. Tek umudumuz sayın başkanımız. Tek umudumuz sizsiniz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu ise açıklamasında şunları kaydetti:

Topluma anlatmaya çalışıyorum. Elektrik artık bir insanlık hakkıdır. Hiçbir vatandaş elektriksiz kalamaz. Rakamlar artık inandırıcı olmaktan çok uzaklaştı. Vatandaşı dinlemeleri lazım. İktidarın görevi budur. Artık dünya yeni bir çağı başlatmak zorundadır. İnsanların elektrik, doğal gaz gibi temel haklarının teslim edilmesi konusunda çaba harcaması gerekmektedir. Türkiye düzelebilir. Türkiye'de pek çok insan elektriksiz. Ama bunlar düzelecek. Sizlere sahip çıkmak sosyal devletin görevidir. Ben bunu yerine getirmek için çaba harcıyorum.

Bakan Dönmez'e cevap

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez'in, "Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir. Bu da toplam abone içinde yüzde 0.6’dır" sözlerine de cevap veren Kılıçdaoğlu, "Geçen yılın aynı rakamlarına göre 40 bin daha fazla. 2022'de verilen rakamlar çok daha yüksek olacak" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU