Akşener'den Nebati iddiası: Yeni hayatında başarılar diliyorum

"Aynı iflas eden önceki ekonomi programlarında olduğu gibi bu defa da Nebati Bakan’ın 'affını isteme' vakti gelip çatmıştır"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın uygulamaya çalıştığı ekonomik modelin iflas ettiğini vurgularken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "affını isteme zamanının geldiğini" söyledi. İYİ Parti lideri, "Siyasi tarihimize bu ucube sistemin öğüttüğü nice bakandan biri olarak ışıltılı gözleri ve sebep olduğu utanç tablosuyla geçecek bu arkadaşımıza yeni hayatında şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

"Danışmanları panik hali aldı"

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Akşener, danışmanlarının Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şeker fiyatları konusunda yaptığı bir açıklamayı geri çekmek zorunda kaldığını söyledi:

Geçtiğimiz hafta şekere de yüzde 31 zam yapıldı. Biz bu arkadaşlara ülkemizde bir şeker krizi olduğunu bu kürsüden defalarca söyledik. Pancar üreticilerimizin düştüğü çıkmazı anlattık. TÜRKŞEKER’in fiyatları sübvanse etmesinin sürdürülebilir olmadığını, 50 kiloluk bir torba şekerin TÜRKŞEKER’de 260 ila 285 lirayken özel fabrika fiyatlarının 450 ila 490 lira seviyesine, çıktığından bahsettik. Daha birkaç hafta önce, şeker yokluğundan yakınan, Kayserili, Aydınlı vatandaşlarımızın, sesini duyurduk. Ama Bay Kriz ne yaptı? Yurt dışından dönerken, çıktı, “Şekerle ilgili TÜRKŞEKER, adımlarını olumlu atacak. Şekerde öyle pahalı bir fiyat uygulaması yok.  Herhangi bir endişe taşımıyoruz” dedi. Peki sonrasında ne oldu? Daha uçağı havadayken, TÜRKŞEKER şekere yüzde 31 yaptı. Doğal olarak saray danışmanlarını da bir panik hâli aldı. Alelacele, Bay Kriz’in açıklama metni geri çekildi, şeker kısmı silindi. Şu memleket meselelerine fevkalade hakim, üstün yönetim kabiliyetine bakar mısınız?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Affını isteme vakti geldi"

Nebati'nin "görevden affını istemesinin vaktinin geldiğini" söyleyen Akşener, "Bay Kriz" dediği Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı'na şu eleştirilerini yöneltti:

Buradan açıkça ifade etmek isterim ki Bay Kriz ve arkadaşlarının uydurduğu "Türkiye Ekonomi Modeli" an itibarıyla çökmüş, çöp olmuştur. Bay Kriz’in “Faiz sebep, enflasyon sonuçtur” fantezisi doğrultusunda anlatılan “rekabetçi kur, uçan ihracat, döviz bolluğu ve düşen enflasyon” masalı Türkiye’nin gerçekleri karşısında yenilmiştir. Daha önce nicesinin başına geldiği gibi  arkadaşların bu son sözde ekonomi modeli de gelen son veriler itibarıyla iflas etmiş ortada enflasyonla mücadeleyi amaçlayan bir program artık kalmamıştır. Ve aynı iflas eden önceki ekonomi programlarında olduğu gibi bu defa da Nebati Bakan’ın “affını isteme” vakti gelip çatmıştır. Bu vesileyle siyasi tarihimize bu ucube sistemin öğüttüğü nice bakandan biri olarak ışıltılı gözleri ve sebep olduğu utanç tablosuyla geçecek bu arkadaşımıza yeni hayatında şimdiden başarılar diliyorum.

 

Anadolu Ajansı'na eleştiriler

İYİ Parti lideri, konuşmasının devamında Anadolu Ajansı'nın (AA) 102. kuruluş yıldönümünü kutladı:

Bugün 6 Nisan. Yani Anadolu Ajansı’nın 102’inci kuruluş yıl dönümü. Buradan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Anadolu Ajansımızın kurucuları Halide Edip ve Yunus Nadi’yi rahmetle anıyor, ajansta emeği geçen ve kalemleri satılık olmayan,  tüm gazeteci kardeşlerimi, saygıyla selamlıyorum.

Ajansa yönelik eleştirilerini sıralayan Akşener, şunları kaydetti:

Yayın hayatına işgal kuvvetleri ve işbirlikçilerine karşı Anadolu’da yaşanan işgali ve katliamları duyurarak başlayan, Cumhuriyetimizin fikirlerinin ve anlayışının kalesi olan Ajans bugün saray iktidarının, propaganda makinelerinden birine dönüştürüldü. Türk Milleti’ni hakikatle aydınlatan, Anadolu güneşi de nice önemli Cumhuriyet kurumumuz gibi, Ak Parti’nin arpalığına indirgendi.

Ve geldiğimiz noktada Millî mücadele ve cumhuriyetle bir olarak anılan, Türk devletinin ilk resmî ajansını, artık maalesef, seçim gecesi hileleriyle ve Japon esnafına duyduğu  ilginç hassasiyetle anar hale geldik.

“AK Parti, basını ucube ikna siyasetine aparat yapıyor”

Basında yol açılan erozyonun sadece AA ile sınırlı olmadığını vurgulayan Akşener, şöyle devam etti:

Ak Parti iktidarı, basını âdeta Chomsky’nin deyimiyle, “Rızanın İmalatı” için kullanıyor. Yani ucube ikna siyasetine aparat yapıyor. Mesela her gün yeni bir kriz yaşanırken propagandist medya aracılığıyla milletimizi, ülkeyi iyi yönettiklerine razı etmeye çalışıyorlar. Mesela her gün, hayat pahalılığıyla, zorlukla ve yoklukla mücadele ederken propagandist medya aracılığıyla milletimizi, hiçbir sorunun olmadığına, ikna etmeye çalışıyorlar. Mesela her gün, yeni bir rezalete şahit olurken propagandist medya aracılığıyla, milletimizi, manipüle edip, yeni bir düşman üretiyorlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU