Dalgıç YouTuber'lar 18 yıldır çözülemeyen olayı aydınlığa kavuşturdu

"Hiçbir şey ümit etmemeye kendimi alıştırmıştım"

"Adventures With Purpose" ekibinin arama kurtarma çalışmaları yaklaşık 10 saat sürdü (Inquirer)

ABD'de YouTuber'lar 18 yıldır kayıp bir adamın cesedinin bulunmasını sağladı.

"Adventures With Purpose" adlı YouTuber grubu, cumartesi günü Pensilvanya eyaletindeki Darby deresinde 18 yıldır kayıp James Amabile'e ait olduğunu düşünülen bir kişinin cansız bedenini buldu.

4 Aralık 2003'te kaybolan 38 yaşındaki Amabile'ın kardeşi Stephen Amabile da dalgıçlardan oluşan YouTuber ekibiyle birlikteydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

7 kişinin yer aldığı ekip, Amabile ailesiyle konuştuğunda James'in 4 Aralık'ta çocuklarını almak için SUV model aracıyla yola çıktığını fakat bir daha kendisinden haber alınamadığını öğrendi. Ayrıca aile, James'in diyabet hastası olduğunu ve araç sürerken aniden komaya girmiş olabileceğini söyledi.  

Teçhizatlarıyla bölgede çalışmalara başlayan ekip, James'in aracını nehirde yaklaşık 7,5 metre derinlikte buldu. Daha sonra iki dalgıç, aracın tespit edildiği noktaya daldı ve ön koltukta emniyet kemeri takılı şekilde sıkışmış bir ceset buldu.

YouTuber'lar bunun üzerine polisle iletişime geçti. Adli tıp incelemesi tamamlanmadığından cansız bedenin kimliği henüz tespit edilemedi. Fakat aile cesedin James'e ait olduğunu düşünüyor. Aracın plakasının da polis kayıtlarında 2003'te yapılan bir kayıp ihbarıyla eşleştiği belirtildi.

James'in kardeşi Stephen ise "Hiçbir şey ümit etmemeye kendimi alıştırmıştım. Fakat çok süre geçmeden ekip orada bir SUV olduğunu buldu" dedi.

YouTube'da 2 milyon takipçisi olan "Adventures With Purpose" ekibi bugüne dek ülkedeki farklı şehirlerde 20 çözülemeyen vakayı aydınlığa kavuşturdu.



Independent Türkçe, New York Post, Inquirer

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU