İsviçreli milyarder Wyss: Abramoviç, Chelsea'yi hızlıca elinden çıkarmak istiyor

Futbol takımı Chelsea'yi satın almayı değerlendiren İsviçreli milyarder, Abramoviç2in çok fazla para istediğini ve sürecin nasıl işleyeceğini görmek için dört beş gün bekleyeceğini söyledi

İsviçreli milyarder Hansjoerg Wyss (solda)  Rus milyarder Roman Abramoviç'in Chelsea'yi kendisine satmayı teklif etytiğini doğruladı / Kolaj: Independent Türkçe

İsviçreli milyarder Hansjoerg Wyss, İngiliz futbol takımı Chelsea'yi Rus milyarder Roman Abramoviç'ten satın almayı değerlendirdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Blick gazetesine yaptığı açıklamada, Wyss "Abramoviç şu anda İngiltere'de bulunan villalarını satmaya çalışıyor. Chelsea'yi de hızlıca elinden çıkarmak istiyor. Ben ve diğer üç kişi Chelsea'yi Abramoviç'ten satın almak için teklif aldık" dedi.

Wyss sürecin nasıl işleyeceğini görmek için dört beş gün bekleyeceğini söyledi.

Wyss "Abramoviç şu anda aşırı fazla bir rakam talep ediyor. Biliyorsunuz Chelsea kendisine 2 milyar sterlin borçlu ve takımın hiç parası yok. Yani takımı alan kişi Abramoviç'e takımın borcunu ödemek durumunda" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı saldırıya karşılık pek çok Batı ülkesinde alınan yaptırım karararlarının ardından Rus milyardelerin bu ülkelerdeki yatırımlarını elden çıkarmaya çalıştıkları öne sürülüyor.

Chelsa'yi 2003 yılında 59,3 milyon Sterlin değer üzerinden satın alan Rus milyarder Roman Abramoviç'in de Birleşik Krallık'taki yatırımlarını eden çıkarmaya çalıştığı iddia edilmiti.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU