Ozan Kabak 5 yıllığına Schalke 04’te

19 yaşındaki futbolcu, 15 milyon euro karşılığında Alman ekibi Stuttgart'tan Schalke 04'e transfer oldu. 2000 doğumlu Kabak, Bundesliga'da "yılın çaylağı" seçilmişti

Fotoğraf: www.schalke04.de

Devre arasında Galatasaray'dan 11 milyon euro karşılığında Alman ekibi Stuttgart'a transfer olan Ozan Kabak'ın yeni takımı resmen açıklandı. 

Schalke 04'ün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 19 yaşındaki milli stoperin Alman ekibinin kadrosuna katıldığı duyuruldu.

Kabak'ın transferinde, sözleşmesindeki 15 milyon euroluk serbest kalma maddesi kullanıldı. 

Bundesliga ekibi Schalke 04, Twitter hesabından da Ozan Kabak transferine yer verdi. 

"Tanıştıralım Ozan Kabak. Schalke 04'e hoşgeldin Ozan. Bize geldiğin için çok mutluyuz'' denildi ve ''Seni seviyoruz'' etiketi paylaşıldı.

5 yıllığına Schalke'yle anlaşan genç futbolcu da bu paylaşıma, "Ben de sizinle olmaktan çok mutluyum. Bu sıcak karşılama için teşekkürler" yanıtını verdi.

 

 

Transfere ilişkin açıklama yapan Schalke 04 Sportif Direktörü Jochen Schneider de "Avrupa'nın en büyük yeteneklerinden birini transfer ettiğimiz için mutluyuz. Çok ciddi talipleri olmasına rağmen bizi seçti. Onu ikna ettiği için David Wagner ve Michael Reschke'ye teşekkürler" şeklinde konuştu.

Milli futbolcu Ozan Kabak, Bundesliga'da ilk sezonunu geçiren oyunculara verilen "yılın çaylağı" ödülünün de sahibi olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU