İBB’de Genel Sekreter Baraçlı ve yardımcıları istifa etti

Seçim öncesi İBB Başkanı İmamoğlu'yla makam aracı polemiği yaşayan İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, 6 yardımcısı ve 1. Hukuk Müşaviri görevlerinden istifa etti

Hayri Baraçlı

Ekrem İmamoğlu’nun 23 Haziran’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanmasının ardından yaptığı ilk mesai gününde İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile 7 Genel Sekreter Yardımcısı ve 1. Hukuk Müşaviri Ali Karaaslan istifa etti. 

Genel Sekreter Baraçlı’nın kişisel Twitter hesabından yaptığı istifa duyurusunda şu ifadeler kullanıldı:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne bağlı yöneticiler olarak; demokrasiye olan inancımız, misyonumuza, kendimize ve İstanbul’a olan saygımız nedeniyle yeni yönetimin kendi ekibiyle çalışmasının önünü açmak için büyük bir gayretle yürüttüğümüz görevlerimizi kendi isteğimizle bırakıyoruz.

Bu kararımızı Başkanlığa iletirken, aynı zamanda siz saygıdeğer İstanbullularla paylaşmayı da bir görev olarak görüyoruz. 

İstanbul’a hizmet etmek için görev alan ve alacak olan herkese başarılar diliyoruz. İstenildiğinde İstanbul’a hizmet tecrübelerimizi yeni yönetim ve ekibiyle her an paylaşmaya hazır olduğumuzun da özellikle bilinmesini isteriz.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

 

 

Baraçlı seçim öncesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla da bir polemik yaşamıştı.

İBB tarafından Baraçlı’ya tahsis edilen araçları gündeme getiren İmamoğlu’na yanıt veren Baraçlı, “İBB Başkan Adayının iddia ettiği gibi üç aracım olmayıp, bulunduğum makama tahsisli bir araç ve şoför bulunmaktadır” demişti. Baraçlı’nın bu sözlerine yanıt veren İmamoğlu,  “Bir genel sekreter insanları toplayıp, kahvaltı verip insanları kışkırtmaz. Onun için muhatabım değil. 24 Haziran’da Sayın Genel Sekreter, ben size makam arabalarınızı gösteririm” demişti.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU