Galatasaray, Gomis'in yerini Gomis'le doldurmaya çalışıyor... "Diagne sakat, Halil 9 numara değil, Mustafa sorun yaşıyor"

Galatasaray'da ikinci Bafetimbi Gomis dönemine hazırlık yapılıyor. Spor yazarı Osman Şenher, ayrılığı sonrası milyonlarca euro harcanmasına rağmen yeri doldurulamayan Gomis'in transferini Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Bafetimbi Gomis / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da bir garip transfer hikayesi yaşanıyor.

2017-18 sezonunda sarı-kırmızılı formayı giyen, çıktığı 33 lig maçında attığı 29 golle "gol kralı" unvanını elde eden Bafetimbi Gomis, ikinci kez Galatasaray'da oynamaya hazırlanıyor.

Fransız futbolcu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, sarı-kırmızılı kulüple anlaştığı yönündeki iddiaları güçlendirdi.

 

 

Galatasaray Kulübü'nden henüz resmi açıklama yapılmasa da sarı-kırmızılı taraftarların büyük sevinçle karşıladığı transferin, kulübün daha önce yaptığı harcamalarla da büyük ilgisi bulunuyor.

2018'de elde edilen şampiyonluğun ardından Gomis, Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal'e transfer olmuştu. 

Gomis'in ayrılığı birçok spekülasyonu beraberinde getirmiş ve Fransız futbolcunun maaşına 500 bin euro zam istediği için takımdan gönderildiği iddia edilmişti.

Takip eden süreçte birçok kesimin eleştirilerine maruz kalan Galatasaray yönetimi, Fransız golcünün yerini doldurmak için birçok oyuncu transfer etti.

Florin Andone, Konstantinos Mitroglou, Mbaye Diagne, Radamel Falcao, Mustafa Muhammed ve Halil Dervişoğlu'nun da aralarında olduğu birçok oyuncuyu transfer eden sarı-kırmızlılar, maaş, kiralama ücreti ve bonservis bedelleriyle birlikte yaklaşık 45 milyon euro harcasa da Gomis'in boşluğunu bir türlü dolduramadı.

Galatasaray'dan Suudi Arabistan'ın Al-Hilal takımına transfer olan Fransız futbolcu ise burada da gollerine devam etti.

 

 

Gomis, Suudi Arabistan'da geçirdiği 3 buçuk sezonda 2'si Asya Şampiyonlar Ligi, 2'si Pro Lig, 1'i ulusal kupa ve 1 kez de Süper Kupa olmak üzere 6 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Al-Hilal'de 147 müsabakaya çıkan Gomis, 107 gol ve 17 asistlik performansıyla adından söz ettirdi.

Süper Lig'de bu sezon küme düşme hattının 3 puan üzerinde yer alarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray'da Bafetimbi Gomis'in nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu.

"'500 yüz bin euro için ayrıldı' diyenler yalan söylüyor"

Spor yazarı Osman Şenher, Bafetimbi Gomis'in Galatasaray'a transferi ve sarı-kırmızılı kulübün önceliklerinin ne olması gerektiğini Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Gomis'in takımdan gönderiliş sürecinde 500 bin euro için gönderildiği iddiasının doğru olmadığını dile getiren Şenher, "'500 yüz bin euro için ayrıldı' diyenler yalan söylüyor. Gomis birincisi takım arkadaşlarıyla uyumsuzluk yaşadı. Takım içinin dengeleri bozulmasın diye Fatih Terim yöneticilere söyledi. Yöneticiler de gönderdi. Bir sürü şeyler söyleniyor. Bunların hepsi yalan" dedi. 

"Diagne sakat, Halil 9 numara değil, Mustafa sorunlar yaşıyor, Gomis tercihi kullanıldı"

Gomis'in Galatasaray ile 1,5 yıllığına anlaştığını hatırlatan Şenher, "Diagne şimdi bu sakat. Ne zaman döneceği belli değil. Ne yapacağı da belli değil. Halil Dervişoğlu 9 numara değil. Mustafa Muhammed sorunlar yaşıyor. Bu kısa vadede sonuç odaklı bir transfer. 'Gol pozisyonuna giriyoruz, atamıyoruz' diyor teknik direktör. Gomis tercihi kullanıldı. Burada saygı duymak lazım" diye konuştu.

"İyi futbolcu yararlı olur ama çöp alırsan genç de olsa olmuyor"

Bafetimbi Gomis'in 36 yaşında olması sebebiyle yapılan eleştirilere de değinen Şenher, şu ifadeleri kullandı:

Didier Drogba, Galatasaray'a geldiği zaman kaç yaşındaydı? O da hemen hemen aynı yaşlardaydı. Bunlar büyük futbolcu. İyi futbolcu, yararlı olur ama çöp alırsan genç de olsa olmuyor işte. 

 

 

"Esas sorun sezon başında 11 futbolcu alındı, içinde neden 6 ve 8 numara yok?" 

Sezon başından bu yana Galatasaray'da eksik olan bölgelerin olduğu ve asıl tartışılması gereken noktanın 6 ve 8 numara eksikliği olduğuna dikkati çeken Şenher, "Gomis, ayağınıza düşmüş bir fırsat transferi. Yöneticiler de bunu değerlendirmek istiyor. Esasında Galatasaray'da tartışılacak konu bu mu? Herkes buraya kilitlenmiş. Taraftarı bölünmüş. Galatasaray'da esas tartışılacak konu. Neden sezon başında 11 futbolcu alındı. Bunların içinde neden 6 numara, 8 numara yok? Sezon başı 11 futbolcu, devre arası 5 futbolcu. Bunun planını, programını kim yaptı? Evet Galatasaray'da sorun o. Yıllardır plan, program doğru dürüst yapılmıyor. Onun için de bu sorunlar yaşanıyor." değerlendirmesinde bulundu. 

"Herkes bir suçlu arıyor ama herkes suçlu!"

"Herkes bir suçlu arıyor. Kimisi kendini tereyağında kıl çeker gibi etliye, tuzluya dokunmuyor" diyen Şenher, şunları kaydetti:

Sezon başı 25-30 milyon euro harcayan bir takımın devre arasında 5-6 futbolcu alması doğru mu? Değil ama ihtiyaç var. Bir kaleci bile yok. Muslera sakatlandı. İsmail'i koyuyor, Fatih'i koyuyor, olmuyor. Şimdi Barcelona'nın B takım kalecisi geliyor. Böyle bir program mı yapılır? Ama öyle değil bu iş! Burada hatalar varsa bunun için de Fatih Terim'de, yöneticiler de taraftar da suçlu. Herkes suçlu ama herkes susmuş.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU