Sancar: İktidar, İstanbul ve diğer büyükşehir belediyelerini gaspetme yoklamaları yapıyor

Sancar, "Bu ülkede ilk belediye kayyum atandığında tereddütsüz demokrasiden yana en ufak derdi olan çevreler ortak irade koyabilseydi, iktidar bugün kayyum operasyonlarını hazırlayacak kirli oyunlara başvuramazdı" dedi

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki ekonomik krize ilişkin değerlendirme bulunan Sancar, "Ekonomik krizi sözü artık yaşananları açıklamaya yetmiyor. Ortada çöküş var, yaşam mücadelesi var.  Daha zamlı maaşlar halkın cebine yansımadan iktidar zamlar ve operasyonlar çöktü. Vermeden alıyorlar, aldıklarıyla da yetinmiyorlar cepte kalanları da gaspetmeye çalışıyorlar. Halkın mutfağına, tenceresine, sofrasına darbe yapan bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnsanların yaşamı için zorunlu olarak tüketmesi gereken her ürüne zam geldiğini söyleyen Sancar şöyle devam etti:

Temel gıdaların 250 gramdan sonrası lüks tüketim haline getirildi. Halkın sofrasından, ekmeğinden, aşından, cebinden aldılarını yandaşa, savaşa ve saraya aktaracaklar. Ortada halka kurulmuş büyük bir tezgâh var.

"İBB'yi gaspetme yoklamaları yapılıyor"

Sancar konuşmasında, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında "teftiş" başlatmasıyla ilgili de yorumlarda bulundu.

"İstanbul ve diğer büyükşehir belediyelerini de gaspetme yoklamaları yapmaktadır bu iktidar" diyen Sancar, "Zemin yoklamaktadır. Direnç yoklamaktadır. Eğer, hatırlatmak istemem ama bu ülkede ilk belediye kayyum atandığında tereddütsüz demokrasiden yana en ufak derdi olan çevreler ortak irade koyabilseydi, iktidar bugün kayyum operasyonlarını hazırlayacak kirli oyunlara başvuramazdı" ifadekerini kullandı.

HDP'de bulunan belediyelere de atanan kayyumları hatırlatan Sancar şunları kaydetti:

Bu acı gerçekle samimi bir yüzleşme gerçekleştirebilirsek, yani ilk kayyum atandığında gerçekten kuvvetli bir demokratik irade konamadığı, bunun da bugünkü gelişmelerin önünü açtığı gerçekliğiyle yüzleşebilirsek onu telafi edecek yolları daha kolay yaratırız. Kayyum uygulamaları sürüyor. Diyarbakır halkını biz temsil ediyoruz diye. Diyarbakır halkının kaynaklarını talan etmekle kalmıyorsunuz, kültürüne, kimliğine saldırıları hızla sürdürüyorsunuz. En son bir hatıra ormanı kuracaklarmış, adı da Devlet Bahçeli hatıra ormanı olacakmış. Bu Diyarbakır halkının kimliğine, onuruna saldırılarılarda pervasızlığın son örneği. Devlet Bahçeli, Diyarbakır halkına ne verdi? Bu kayyumları bu iktidarla birlikte göndereceğiz. O kayyumları ormanlarda fidan dikmekle göndereceğiz. Kayyum uygulamalarının hepsini utanç müzesi kurarak sergileyeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU