Ayının mahsur kaldığı arabadan kurtarıldığı anlar kameraya yansıdı

"Aracınızda yiyecek bırakmamanız için çok iyi bir gerekçe"

Colorado'da polis aç bir ayının zorla girip içini paramparça ettiği arabada mahsur kalması üzerine, bölge sakinlerini araçlarında yiyecek bulundurmamaları konusunda uyardı.

Garfield County Şerif Bürosu pazartesi günü Facebook'ta paylaştığı bir gönderide polisin, bir ayının arabaya sıkıştığına dair ihbar üzerine harekete geçtiği ifade edildi.

Şerif Bürosu'nun paylaşımında çarpıcı olayın görüntülerinin bulunduğu gönderide "Aracınızda yiyecek bırakmamanız için çok iyi bir gerekçe" dendi.

Görüntülerde bir memurun arabanın kapısını açtığı, ardından bir ayının dışarı fırlayıp hızlıca yakındaki bir ağaçlık alana kaçtığı görülüyor.

Şerif Bürosu, "Ayı aracın içine o kadar çok zarar vermişti ki, Şerif Yardımcısı Zipf (ayının) arabanın sürgülü arka kapılarından dışarı çıkmasını sağlayamadı; tek seçenek sürücü kapısıydı" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer ayının iki yavrusunun, "yakınlarda bekleyip annelerinin arabadan çıkarılmasını izlediğini" söyledi.

Ayıyı kurtarmaya yönelik ilk girişimin ardından hayvan, "kendisi hâlâ içerideyken kapıyı yeniden kapattı".

Polis, "Nihayetinde, araç sahibi ayının arabadan kurtarılmasına sevindi" dedi. Anne ayı yavrularına kavuştu ve polis, hayvanların yerleşim bölgesinden ayrılmasını sağladı.

Olay sırasında yaralanan olmadı.

Polis teşkilatının paylaştığı görüntüler, ayının araca verdiği hasarın şoke edici boyutunu gözler önüne serdi.
 

arabada sıkışan ayı-(Garfield County Şerif Bürosu.jpg
Ayı otomobilin içine o kadar çok zarar verdi ki, polis ayıyı arabanın sürgülü arka kapılarından dışarı çıkaramadı (Garfield County Şerif Bürosu)


Arabanın iç kısmı tamamen tahrip olmuş ve sol taraftaki kapının iç panel kapağı komple parçalanmıştı.

Bu, böylesine tehlikeli bir olayın gerçekleştiği ilk vaka değil. Bu hafta eyaletteki yaban hayatı yetkilileri, bir ayının 8 farklı araca girmesi üzerine bölge sakinlerini pencere ve kapıları kilitlemeleri konusunda uyarmıştı.

Yetkililer, "Araçların tamamında yiyecek veya ayıları cezbedecek şeyler bulunmasa bile, bazı ayılar sadece kilitlerin açılıp açılmadığını görmek için arabadan arabaya gidiyor, sonra yiyecek bulmayı umuyor" ifadelerini kullanmıştı.

2018'de Kaliforniya'daki bir şerif bürosu bir ayının yiyecek ararken sıkışıp kalması üzerine eyalet sakinlerine benzer bir uyarıda bulunmuştu.

Kaliforniya'da bulunan Lake Tahoe'da bir Subaru Outback'te sıkışıp kalan ayı, arabanın içini pençe atarak o kadar kötü parçalamıştı ki kilitler ve kapılar artık çalışmıyordu.

Görevliler, bu durumda ayıyı kurtarmak için camları kırmak zorunda kalmıştı.

ABD Orman Servisi, "ayıların her zaman yiyecek aradığı" konusunda uyarıda bulunarak bunların "harika hafızaya sahip meraklı, zeki hayvanlar" olduğunu söyledi.

Orman Servisi'nin internet sitesinde şu ifadelere yer verildi:

Görme yetenekleri insanlara benzer ve koku alma duyuları bir tazıdan 7 kat daha güçlüdür. Bu sayede yiyeceklerin kokusunu kilometrelerce öteden alabilirler.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU