Yıldırım Şanlıurfa'da: Köklerim Şanlıurfa'da, küçük Şanlıurfa'nın belediye başkan adayıyım

Şanlıurfa'ya giden AK Parti İBB Adayı Yıldırım İstanbul'da 130 bin Şanlıurfalı'nın yaşadığını söyledi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım doğu turu kapsamında Şanlıurfa’yı ziyaret etti.

AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve bazı AK Parti Şanlıurfa milletvekilleriyle basına kapalı toplantı gerçekleştiren Yıldırım, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde mahalli sanatçıların söylediği türküye eşlik etti.

"Köklerim Şanlıurfa'da"

Gazetecilere bir açıklamada bulunan Yıldırım, köklerinin Şanlıurfa’ya kadar uzandığını dile getirerek Şanlıurfalılardan “hemşehrilerim” diye bahsetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldırım, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Şanlıurfa’daki antik tapınak merkezi Göbeklitepe’nin öneminden bahsetti.

"Küçük Şanlıurfalıların adayıyım"

"Göbeklitepe tam anlamıyla insanoğlu var olduğu günden bugüne bütün uygarlıkları bünyesinde barındıran muazzam bir hazine” diyen Yıldırım şöyle konuştu:

“Burası büyük Şanlıurfa, bir de küçük Şanlıurfa var o da İstanbul. Ben de küçük Şanlıurfalıların adayıyım. İstanbul'da 130 bin Şanlıurfalı seçmen var. 130 bin hemşehrimizin desteğini ve duasını bekliyorum. İstanbul'un sizlere ihtiyacı var. 23 Haziran'da inşallah İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimizin desteğinin bizimle beraber olduğuna yürekten inanıyorum."

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU