Yıldırım İstanbul’dan Sivas’a gidenleri uyardı: Bayramdan sonra hayat devam ediyor, Sivas İstanbul bayramına hazır mı?

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bayram için İstanbul'dan Sivas'a gelen vatandaşlara "Hemşehrilerime hatırlatmak isterim, 23 Haziran'da da bizim bayramımız var, İstanbul bayramı var" dedi

Binali Yıldırım Ramazan Bayramı'nın ikinci gününü Sivas'ta geçirdi / Fotoğraf: AA

Binalı Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığı tarafından tarihi Buruciye Medresesi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Yıldırım, buradaki konuşmasında bayram için İstanbul’dan memleketlerine giden Sivaslıları uyardı:  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bayramdan sonra hayat devam ediyor, tekrar işimize gücümüze döneceğiz. İstanbul'dan özellikle bayram için gelen hemşehrilerime hatırlatmak isterim, 23 Haziran'da da bizim bayramımız var, İstanbul bayramı var. İstanbul bayramına Sivas hazır mı? Sivas, her zaman, nerede memleket, millet meselesi olursa hazır ve nazırdır. Bunu İstiklal Harbi'nde göstermiştir. Bunu 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsünde göstermiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bu kutlu yürüyüşte Sivas her zaman bizimle beraber oldu. 23 Haziran İstanbul seçimlerinde Sivas olarak İstanbul'da gümbür gümbür geliyor muyuz? Desteğinizi veriyor musunuz? Allah sizden razı olsun."

Yıldırım bayramlaşma programının öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu ile bayram sonrası yapılacak televizyon programı soruldu. Yıldırım, “Biz her şeye hazırız, her şeyi konuşuruz ancak öncelik İstanbul” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın, CHP’li Engin Altay ile konuya ilişkin yaptığı görüşmeyi hatırlatan Yıldırım, “Mahir Bey, CHP Genel Başkan Yardımcısı ile görüştü. Onlar da Sayın Genel Başkan Kemal Bey’e aktarmışlar. Kemal Bey de izin vermiş” dedi.

Binali Yıldırım, 22 Mayıs 2019’da, Ekrem İmamoğlu ile TV’de bir tartışma programına katılıp katılmayacağı sorusuna, “Bu benim tek başıma verebileceğim bir karar değil, prensipte olabilir” demişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU