İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: İstanbul polisi çok önemli bir katliamı engelledi

Soylu, polisin patlayıcıyı etkisiz hale getirdiğini bildirdi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İstanbul polisi çok önemli bir katliamı engelledi” dedi.

Soylu NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada “Terör örgütü PKK mensupları İstanbul’a 5 kiloluk bir patlayıcı getirdiler” ifadelerini paylaştı.

“Polis ve istihbarat birimlerinin dikkatli takibi sonucu, bir aracın altına yerleştirilen 5 kiloluk patlayıcı otogarda tespit edildi” diyen Soylu, “Bunları yerleştirenleri de yakaladılar. Patlayıcıyı etkisiz hale getirdiler” bilgisini verdi.

Soylu, söz konusu operasyonda 2 kişinin gözaltına alındığını da kaydetti.

"2 gündür yorgunum"

Soylu, 2 gündür yorgunum; ne kadar bildiğiniz, bilmediğiniz insan varsa bizden istisna bekliyor, ne kadar sektör varsa... Hakikaten yorgunum yani. Her birine cevap vermekten, cevap yetiştirmekten..." dedi.

"Sanki şöyle bir durumla karşı karşıyayız; normal bir hal var, insanlar normal bir halde dışarı çıkmak istiyorlar. Hepimizin işi var..." ifadelerini kullanan Soylu şöyle devam etti:

Biz hükümet olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları bu şekilde. İşin yürütme açısından bir engelimiz söz konusu değil, biz üretimi, tarımı, sağlığı, ormanı, güvenliği, tedariki… Bütün bu zincirleri ve kamunun birtakım işlerini elbette yürütmekle sorumluyuz. Bundan da bihaber değiliz. Neyin nasıl olması gerektiğinden. Herkes acaba… Bunu ülke için, insanlar, bir daha kapanmamak, çocuklarımız okularına gitsin diye, okullarımız açık olsun diye yapıyoruz. Vatandaşın evinde duracak bir kısım insanlar da nasıl istifade edebilirim, nasıl gezebilirim… Böyle bir imtiyaz, kişnin belki kendine sağladığı bir imtiyaz olabilir ama inanın en yakın komşumuza, ailemize akrabamıza… Çok insan kaybettik, çok yetişmiş insan kaybettik.

Tam kapanmada içki yasağı: Kural aynı sadece süre uzadı

Soylu, tam kapanmada içki satış yasağına ilişkin, "Geçen kısıtlamada da bu tartışmayı yaptık" dedi. 

Bu yasağın "Bütün kısıtlamalarda ne varsa aynı" olduğunu savunan Soylu, "Kural aynı sadece süre uzadı. Cumartesi-Pazar kısıtlamasından hiçbir farkı yok. İngiltere'de, Fransa'da, Almanya'da birçok örnekleri var" diye konuştu.

"Ne diyeyim 'Siz suçlu olabilirsiniz fotoğraf çektirmeyelim mi?' diyeyim"

Kripto para vurgunu soruşturmasıyla ilgili de konuşan Soylu, "82 kişiye yönelik bir gözaltı kararı çıktı, 77 kişi gözaltına alındı, halen gözaltında olanlar var. Bu hadise ortaya çıkar çıkmaz bir kırmızı bülten kararını Adalet Bakanlığı'na iletti. Biz hemen Interpol'e ilettik, ertesi gün kırmızı bülten çıkarıldı. Arnavutluk İçişleri Bakanlığı ile görüştük. 4 ülkede ekiplerimiz çalışma yapıyor. soruşturma yürüyor" dedi. 

Soylu şunları kaydetti:

Biz üniversite 4'teyken bir 3 arkadaş para piyasalarına merak sardık. Şirket kurduk, temel ve teknik analiz yapıyorduk. 93'e kadar yaptım ve bıraktım. Para piyasalarıyla ilgili bilgim var. 2 milyar dolar haberi çıktı, bu büyük bir para. Para piyasasıyla ilgilenenler niçin buna itiraz etmedi diye baktık. Özellikle ben bilirkişilerin çağrılmasını istedim. Acaba bu rakamları büyütüp sansasyonel bir olay mı yaratmaya çalıştılar diye. Arkadaşlarımızın şu ana kadar öğrendikleri 108 milyon dolarlık bir portföy var. İşlem hacmi ve portföy ayrı şeylerdir. Muhasebecisinden bilgisayarlarından bu bilgiyi çıkardık. Burada böyle bir avukat dile getirdi, 2 milyar dolar öyle kaldı. 2 milyar dolarlık bir bulgu sözkonusu değil.  Buraya Eryaman'dan geldim, iftara gittim. İnsanlar sokakta benimle fotoğraf çektirdi. Ne diyeyim "Siz suçlu olabilirsiniz fotoğraf çektirmeyelim mi?" diyeyim. Benim bugün 22 randevum vardı, işimi yaptım. Biz koruma kulelerinin içinde yaşayan birileri değiliz. İnsanlar bizim makamımıza geldiğinde fotoğraf çektirmek isteyebilir. Sokağa çıktığım zamanda insanlarla fotoğraf çektiririm. Kimseden çekinmem, potansiyel olarak herkesi suçlu görmüyorsam fotoğraf çektiririm.  Adamın bir kusuru varsa yarın öbür gün hakkında işlem yapılabilecektir.  Herkesin elinde telefonlu fotoğraf makinesi olduğu bir çağda, soğuk savaş döneminin suçlamalarıyla karşı karşıya kalacak halimiz falan da yok. Bunu da hiç önemsemem yani.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU