Kılıçdaroğlu: Demokrasiyi savunuyorsak, siyasi partilerin kapatılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Halkın desteğini alan siyasi parti yaşar, halkın desteğini almayan siyasi partiler tarihin çöp sepetine atılırlar” dedi

 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı binasının açılışına katıldı. Şehitler için saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Kılıçdaroğlu, HDP’ye açılan kapatma davası hakkında değerlendirme yaptı.

Sözlerine Çanakkale şehitlerini ve Atatürk’ü anarak başlayan Kılıçdaroğlu, “Gün ayrışma günü değildir, gün kavga günü değildir, gün ülkenin ekonomik bağımsızlığını yeniden sağlama günüdür. Bunu yapmalıyız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, inançlarımız farklı olabilir, yaşam tarzlarımız farklı olabilir ama ülkenin bağımsızlığından hepimiz sorumluyuz” dedi.

Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır

Yargıtay tarafından HDP hakkında açılan kapatma davası hakkında konuşan CHP lideri şunları söyledi:

Anayasa 'siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır' diyor. Ne demektir, siyasi, ekonomik, toplumsal görüşleri, her siyasi parti kendisine göre yorumlar ve kamuoyuyla paylaşır. Halkın desteğini alan siyasi parti yaşar, halkın desteğini almayan siyasi partiler tarihin çöp sepetine atılırlar. Dolayısıyla biz siyasi partilerin kapatılması, siyasi partilerin sonlandırılması gibi bir süreci bırakmak zorundayız, eğer demokrasiyi savunuyorsak.

Bizim partimiz de kapatıldı. Bizim eskiden cumhuriyetin kurulduğu yıllarda tüm illerde binalarımız vardı. Hepsine el konuldu. Ama biz demokrasi mücadelesinden vazgeçmedik. Demokrasiyi savunmak insan haklarını savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak özgürlüğü savunmak demektir. Demokrasiyi savunmak insana saygı duymak demektir.

 

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU