İmamoğlu, Yıldırım'a yönelik protestoyu yanıtladı: Keşke sadece alkışlasalardı

Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın opera prömiyerinde "Her Şey Çok Güzel Olacak" sloganıyla karşılanmasını bu sözlerle değerlendirdi

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamarından önemli bölümler: 

Erdoğan’ın 19 Mayıs davetleri

“Genel Başkanımız Samsun’da olacaklar. Ben de 100. yıldönümünde elbette Samsun’da olacağım. 100 yıl önce başlatılan kurtuluş mücadelesinin ruhunu hissetmek istiyorum.”

Yıldırım'a "Her şey çok güzel olacak" sloganıyla protesto

“Keşke sadece alkışlasalardı. Bu tür kutuplaşmaları sevmiyorum nezaket arayan birisiyim. Keşke sadece alkışlayıp karşılasalardı. Toplumun kutuplaşması beni üzüyor. Bazen sevinci bazen hüznü paylaşmak toplumumuzun geleneğinde var, bunu yaparsak kutuplaşmayı engelleriz”

FETÖ tutuklusuna ifade baskısı iddiası

“Gerçekten hukuk adına sorgulanması gereken bir husus. Bir yerel gazetecinin hapishane ziyaretinin bu kadar kolay olabilmesine Adalet Bakanı cevap vermeli. Bakanlara yönelik iddialar car. Hem suç duyurusu yapacağız hem araştıracağımız konular var. Seçime 14 gün kala bir terör örgütü ile beni yan yana göstermeye acizlik diyorum başka bir şey demiyorum. Henüz bir dönüş, bilgi almadım. Ama ülkem adına bunun doğru olmadığını duyarsam sevinirim, bulunursa büyük hayal kırıklığına uğrarım”

Tevfik Göksu’nun sözleri

“İnsanların geçmişi üzerinden siyaset yapıp buradan fayda edecek zavallılıklara gülüyorum. Onlar sadece zavallı. Cahil insanlar. Ama cahil insanlar bazen koltukları işgal edebiliyorlar. ‘Ben 25 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum’ diyebilir ama bu onun cahil ve zavallı olmasını engellemez. Benim Trabzonlu olmam, ailemin soyumun üzerinden kirletme çabasına içinde olanlar sadece sert bir duvara toslarlar başka bir şey olmaz. Bu memleketin her insanını sevdiğim gibi geçmişimi de çok severim. Gelirler tek tek cevaplarız ama buna gerek duymuyorum"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU