Yaratıcılık krizde: Eşitsizlikle mücadelede genç zihinlerin gücüne ihtiyacımız var

Gelecek nesle önemli sorular sormalı ve cevaplarını dinlemeye hazır olmalıyız

2021 yeni yaratıcı yeteneklerin ve yeni hayal gücünün yılı olmalı (Reuters)

1 Ocak'ın ilk saatlerinde üç farklı arkadaşım, yaşayanların aklında kalan en kötü yıl bittiği için Tanrıya veya daha dünyevi bir şeye şükrettikleri mesajlar attı. Çok fazla kişinin öldüğü ve neredeyse herkesin acı çektiği zarar verici 10 aydan sonra, hepimizin daha iyi bir 2021'e çok ihtiyacı var.

Elbette eski hayatımızın bazı parçalarının eski haline gelmesine (arkadaşlarımızı görmeye, akrabalarımızı kucaklamaya, işimizin güvende olmasına, gençlerimizi okula göndermeye, yaşlılarımıza güvenle bakabilmeye, kalabalıklarda kaybolmaya ve tüm bunların hissettirdiklerini tekrar tatmaya) ihtiyacımız var; ama aynı zamanda eski hayatımızın büyük kısmını yeniden hayal etmemiz de gerekiyor. Tam da bu noktada yaratıcı endüstri önemli bir rol oynayabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doğru, bizler toplumun yeni versiyonlarını modelleyebilecek filozoflar veya iktisatçılar değiliz. Ama ikna gücüne sahip tasarımcılar, hikaye anlatıcıları, konuşma metni yazarları ve imaj yaratıcılarıyız. Kötülerden hesap sorabilir, kahramanları yüceltebilir ve yeni davranışları anlaşılır ve arzulanır kılabiliriz; tüm bunlarla yeni toplumsal modeller yaratabiliriz.

Çalışmalarımız fark yaratıyor. Yaratıcı yeteneğe sahip önceki nesil, toplumu tüketimle mutluluğa ulaşabileceğine ikna etmişti. Şimdi yaratıcı yeteneğin yeni nesli, çevreye daha az zarar verecek güzel bir hayatı hayal etmemize ve yaşamamıza yardımcı olup bizleri gerçekten kapsayıcı bir topluma taşımalı.

Pandemiden önce durumun hiç de tozpembe olmadığını hatırlayalım. Giderek artan bir hızla geri dönüşü olmayan bir iklim krizine ve gezegenimizdeki doğal yaşamın 5. kitlesel yok oluşuna doğru yol alıyorduk. Ve toplumsal eşitsizliğin durmaksızın arttığı, beyaz insanlara Siyahların Hayatının Önemli olduğunun hâlâ hatırlatılması gereken bir dönemden geçiyorduk. İlerlerken, küresel eşitsizlikleri dengelemek ve dünyamızı karbon pozitif bir gelecek için yeniden düzenlemek adına değerlerimizde ve davranışlarımızda geniş çaplı bir değişikliğe ihtiyacımız olacak.

Bu nedenle 2021, yeni yaratıcı yeteneğin ve yeni hayal gücünün yılı olmalıdır. Sorun şu ki yeni yetenek şu anda iş bulmakta zorlanıyor. Pandemi yüzünden yaratıcı sektördeki iş beklentileri 2008 durgunluğundan bu yana en düşük seviyesinde ve Brexit de yardımcı olacağa benzemiyor. Yeni seslere ve bakış açılarına açılması gereken kapılar şu anda hızla kapanıyor.
 


Peki bunu nasıl ve hızlıca düzeltebiliriz? Öncelikle, gelirlerimiz daralan pazarlar ve bütçeler nedeniyle azalmış olsa da, iş sağlayarak gelecek nesle yatırım yapmalıyız. İş bulmak zorsa işe yarar çıraklık ve staj imkanları sunabiliriz; ama adayları şeffaf bir şekilde işe aldığımızdan emin olmalıyız ki benzer bakış açılarına sahip olanları tercih etmesinler. Ayrıca insanlara emeklerinin karşılığını adil bir şekilde vermeliyiz ki düşük maaşla çalışmayı kabun edenler üzerinden avantaj sağlanmasın. Çok önemli bir şekilde, tüm kimliklerden yaratıcı gençler için sektöre giriş yolları oluşturmak suretiyle yatırım yapmalıyız.

Ve para yatırmanın yanı sıra zaman da harcamalıyız. Hayatta kalma modundayken ve yoğun yapılacaklar listesiyle boğuşurken bile okullarla ve üniversitelerle yakından ilgilenmeye, yeni nesil yaratıcı programlarla ortaklık kurmaya, kapımızı çalan yeni ve aç kişilere nezaket ve ilgi göstermeye zaman ayırmak zorundayız. Staj veya çıraklık olanağı vermişsek, iyi bilgilendirmeler ve mentorluk sağlamalıyız. Genç bir insanı çalışma ortamına atıp ondan “bir şeyler kapmasını” beklemek artık yeterli değil, hele ki bir odada değil Zoom'da otururken.

Gelecek nesle önemli sorular sormalı ve cevaplarını dinlemeye hazır olmalıyız. Örneğin, tüketimle aktivizm arasında B-Corp'ların (amaç ve kârı dengeleyen işletmeler) doğal olarak çalışabileceği alan nasıl görünüyor ve hissettiriyor? Satın almaya her daim gösterilen düzeyde arzuyu, paylaşmak ve onarmak için nasıl yaratabilirsiniz? Homojen olarak beyaz, erkek ve heteroseksüel olmayan markaları nasıl oluşturabilirsiniz?

Sanat okulları bu arayışların önemli bölümünü teşvik etse de tüm yaratıcılar sanat okulu sisteminden gelmiyor ve iş başladığında sorgulama durmamalı. Gelecek neslin çalışmalarına alan sağlamalıyız. D&AD'in New Blood (Taze Kan) programında yaptığı gibi yeni yeteneklerin çalışmalarını, sektörün en büyük başarılarını kutladığımız coşkuyla kutlamalıyız. Kâr amacı gütmeyen çevreci kuruluş Do The Green Thing'de de sıklıkla elimizden geldiğince genç yeteneklerle işbirliği yapıyoruz. Mümkün olan her yerde kanallarımızı ve konuşma olanaklarını geleceği oluşturanlara sunmalıyız.

Elbette eski nesilleri dikkate almalıyız. İlerici bir gündemi daha da ileriye taşıyan fikirler daha oturmuş durumdaki yaratıcılardan da gelebilir ve gelecektir. Ancak sektörümüzdeki siyahi insan sayısının azlığına veya küresel CO2 emisyonlarının artışına bakılırsa, bu fikirler yeterli sayıda veya hızda gelmiyor.

İşte bu yüzden ihtiyacımız olan şey tam olarak yaratıcı bir devrim ve bir devrime her zaman gelecek nesil öncülük edecektir. İş beklentileri açısından bu zorlu yılda bu nesle bir şans vermek için zaman, para ve alan açısından yatırım yapalım.

Naresh Ramchandani, Do The Green Thing'in kurucu ortağı ve yaratıcı eğitime yönelik yardım kuruluşu D&AD'nin şu anki başkanıdır. Aynı zamanda Pentagram Design'ın ortağıdır



* Naresh Ramchandani'nin makalesinin tasarımdan kaynaklanan nedenlerle kısalttığımız başlığının tamamı şöyledir: Yaratıcılık krizde: Toplumsal eşitsizlikle mücadele etmek için genç zihinlerin gücüne ihtiyacımız var

independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU