Twitter, sosyalistlerin kontrolündeki Venezuela Meclisi'nin hesabını askıya aldı

Twitter, geçen sene de Venezuela hükümetine ve orduya ait bazı hesapları kapatmıştı

Sosyalist Büyük Vatansever Kutup ittifakı, 6 Aralık'taki parlamento seçimlerini kazanmıştı (Reuters)

Twitter, Venezuela'da sosyalistlerin kontrolündeki yeni Ulusal Meclis'in hesabını askıya aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket, @LaNuevaAsamblea hesabının Twitter kurallarının ihlali nedeniyle kapatıldığını bildirdi ancak ayrıntı vermedi. Twitter, geçen sene de Venezuela hükümetine ve orduya ait bazı hesapları askıya almıştı.

Twitter ve Facebook gibi sosyal medya şirketlerinin ABD Kongresi'ndeki baskın sonrasında Başkan Donald Trump'ın kişisel hesaplarını kapatması, ifade özgürlüğüyle ilgili eleştirilere yol açmıştı.

Sosyalistler parlamento seçimlerini kazanmıştı

Venezuela'da 6 Aralık'ta düzenlenen parlamento seçimlerini sosyalist Büyük Vatansever Kutup (Gran Polo Patriotico) ittifakı kazanmıştı. ABD ve Latin Amerika'daki bazı sağcı hükümetler, muhalefetin çoğunlukla boykot ettiği seçimlerde hile yapıldığını savunarak sonucu tanımayacaklarını açıklamıştı.

Venezuela'daki sağcı muhalefet, 2018'de Nicolas Maduro'nun yeniden seçildiği devlet başkanlığı seçiminin sonucunu tanımayı reddetmişti. Eski Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, geçen yıl hükümet karşıtı gösteriler sırasında kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş, ABD ve bazı Batılı ülkelerin desteğini almıştı.


Independent Türkçe, Sputnik International, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU