Erdoğan “Sandık usulsüzlüğü kamera kayıtlarında” demişti… Öztrak görüntüleri beklediklerini söyledi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı'nın seçimden sonra Rusya'ya giderken "İstanbul'da kamera tespitli usulsüzlükler var" açıklamasını hatırlattı, "Kabataş gibi bunu da bekliyoruz" dedi

CHP Söscüzü Faik Öztrak'ın basın açıklamasından önemli bölümler: 

“Dün akşam sarayın kibirli kişisi iftar saatinde açmış ağzını yummuş gözünü. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna otururken tarafsız kalacağına yemin eden Cumhurbaşkanı iftar sofrasında bile milletin arasına nifak sokmaktan geri durmuyor. YSK iktidarın azmettirmesiyle İstanbul seçimlerini iptal etmiş, sandık darbesi yapmıştır. YSK bu kararla kendi varlık sebebini inkar etmiştir, hukuku ve içtihatlarını çöpe atmıştır. İptal gerekçelerini yazanlar YSK'dakileri bu darbeye azmettirenlerdir. Daha ortada gerekçeli karar yoktur.”

"Hukukun tabutuna çivi çakıldı"

“Bu ayrıntılı iptal gerekçeleri hangi adreslerde kaleme alınıyor? Bu iptal gerekçelerini yazanlar YSK’yı bu darbeye azmettirenlerdir. Sandığın da hukukun da tabutuna çivi çakılmıştır. Şimdi bu çiviyi çakanlar mağdur rolü oynuyorlar. Suç duyuruları 45 gün sonra yapılacak seçimde görev yapacakların üzerinde şimdiden baskı oluşturmaya başlamıştır.”

"Hala usulsüzlük görüntülerini bekliyoruz"

“Ak Parti Genel Başkanı bugün katıldığı iftar yemeğinde milli iradeye saygının seçim sonuçlarını kabul etmek olduğunu söylemiştir. Bunu ondan duymak trajikomiktir. AK Parti Genel Başkanı adet haline getirdiği üzere milletin aklı ile alay etmektedir. Hatırlayacaksınız Rusya’ya gitmeden önce kameraların tespit ettiği usulsüzlükler olduğunu söylemişti. Kabataş’taki gibi üstü çıplak adamların bir kadına saldırdığı iddiası gibi bu görüntüleri de hala bekliyoruz. AK Parti’nin sözcüleri ‘Mazbatayı başkasına vermiyoruz ki, yeniden yapılsın, kazandıysanız, yine kazanırsınız’ diyorlar. Bir de onu yaptıysanız. Aranızda bunu söyleyenler de var.”

"İstanbul seçimleni misket oynamaya benzemez"

“Milletin sesini duymayanların bize hakaretler yağdırması insafla bağdaşmaz. Çok şükür Sayın Kılıçdaroğlu’nun yalan, iftira, tehdit siyasi üslubu olmamıştır. Bizim genel başkanımız iftarlarda siyaset konuşmaz, YSK'yı sandık darbesine azmettirmez. İstanbul seçimleri misket oynamaya benzemez. CHP demokrasiden ve sandıktan yana olan tavrını size muhtar bile seçilemez denirken millet öyle istiyor deyip başbakanlık yolunu açtığında göstermiştir. Biz bu kem sözlerin sahibine ‘edep ya hu’ diyoruz.”

"İBB verilerinin kontrol edilmesi neden rahatsız etti?"

“İstanbul’un rantını bugüne kadar havuzdaki dostlarına vermiş olmaya hazır olanların bundan paniklemiş olması normaldir. Sarayın kibirli kişi neden İstanbul Belediyesi'ndeki verilen İBB Başkanı tarafından kontrol edilmesinden bu kadar rahatsız olmuştur? Bu verilerde ne vardır? Ekrem İmamoğlu'nun gasp edilen mazbatası milletin eliyle yeniden kendisine verilecektir.”

"YSK'nın gerekçe kararını kim yazacak açıkça belli"

“Minareyi çalanlar kılıfı hazırlamaya çalışıyorlar. YSK'nın üyelerinin daha henüz gerekçeli kararı yazmamışken AK Parti yetkililerinin adayının kısa kararda yazan gerekçelerin çok ötesine giden gerekçeleri söylüyor olması üyelerin yazacağı gerekçeli kararın müellifinin kim olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.”

“Tek zarf 4 pusula 1 iptal” tartışması

“Aynı sandıkta tek bir zarfın içine 4 pusula atıyorsunuz gerekçeniz sandık kurullarının yasada tarif edilen biçimde oluşmadığı aynı sandık kurullarının ilçe belediye ilçe belediye meclisleri uygulamalarını doğru kabul ediyorsunuz. Bu sandıkları ilçe seçim kurulları oluşturmuş. Bu sandıklarda partilerin temsilcileri vardı. Gözlemciler vardı. Bu sandıklarda yolsuzluk yapıldığına dair herhangi bir tutanak var mı? Yok.''

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU