Erdoğan: AK Parti’nin hakkı olmayan seçimi kazanmak gibi bir derdi olamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. YSK'nın İstanbul seçimi kararını değerlendirdi, "Bu yapılanların hesabını milli irade hırsızların sormazsak milletimiz bizden hesap sorar" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısındaki konuşmasından önemli bölümler: 

“Bu grup toplantımızla birlikte TBMM çalışmalarımıza yeniden ağırlık vermeye başlıyoruz. Sulh dini olan İslam’ın her türlü kötülüğü yasakladığı, iyiliği, yardımlaşmayı teşvik ettiği ramazan ayını hakkıyla değerlendirebilirsek ne mutlu bizlere. Yakın akrabalarımızdan arkadaşlarımızdan başlayarak küskün dargın kırgın olduğumuz tek bir kişi varsa ramazanı gerçek anlamda idrak edemedik demektir. Müslüman kanı döken İsrail gibi Esed rejimi gibi katil yapılara kalbimizle buz edemiyorsak ramazanımız boşa geçiyor demektir.”

“Türkiye ve Türk milleti olarak biz tüm ümmetin adaleti için mücadele ederken kendi halkına zulmedenleri yumuşatsın diyorum. Rabbimiz bize defalarca zorluklarla birlikte kolaylıkların da olduğunu müjdeliyor."

"İtirazların gerisinde inkarı mümkün olmayan somut deliller var"

“Türkiye önemli bir seçimi daha geride bıraktı. Seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeğimizin karşılığını aldık. Toplam oylarda yüzde 51,7 düzeyinde bir başarı kazandık. Sonuçları Kızılcahamam’daki toplantılarda enine boyuna değerlendirdik. Milletimiz bize bin 389 belediyenin 758’inin sorumluluğunu vermiştir. Kaybettiğimiz belediyelerin her biriyle ilgili ayrı ayrı çalışma yapıyoruz. Başarısızlığın nedenini tespit edip gereğini yerine getireceğiz. Tabii seçim bitti ama tartışmaları bitmedi. Hiç şüphesiz en tartışmalı konu İBB sonuçları olmuştur. Önce Ak Parti’nin kaybettiği ilan edildi. Bu durumu saygıyla karşılamaya hazırdık. Balkon konuşmamızda da bu durumu ifade ettik. Sonra tutanaklar, geçersiz oylarla ilgili itirazlar netleştikçe karşımıza bambaşka bir manzara çıktı. 15 bin seçmenin oyu alenen gasp edilmiştir. Ciddi yolsuzluklar kanuna aykırı uygulamalar olduğunu gördük. Sunduğumuz belgeler gayet sağlamdır. İtirazların gerisinde inkarı mümkün olmayan somut deliller vardır. Gözümüzün önünde tüm çıplaklığıyla duran hukuksuzluğu görmezden gelemeyiz. Sürecin nedeni işte budur. Biz bu yapılanların hesabını milli irade hırsızların sormazsak milletimiz bizden hesap sorar. Açık konuşmak gerekirse sadece iptal oyların sayımıyla böylesine büyük bir oy sayısının ortaya çıkması içimize kurt düşürmeye yetmiştir.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"AK Parti’nin hakkı olmayan seçimi kazanmak gibi bir derdi olamaz"

“Yoksa AK Parti’nin hakkı olmayan seçimi kazanmak gibi bir derdi olamaz. Şayet durum tam tersi olsaydı, AK Parti seçimi kazanmış gözüküp de fark yarı yarıya azalsaydı, aynı usulsüzlükler tespit edilseydi inanın bana ensemizde her gün boza pişiriyor olurdu. Bize etmedikleri bırakmayacak olanların, şimdi hukuki haklarımızı kullandığımız için aynılarını yaptığı ikiyüzlülüğü milletimizin takdirine bırakıyorum.”

“İstanbul’daki tüm hemşerilerimizin gönlüne girerek seçimleri kazanmaya çalışacağız. Türkiye bir hukuk devletidir. YSK tam tersi karar verseydi biz buna yine uyacaktık. Türkiye’de demokrasiyi gerçek anlamda ayağa kaldıran ve işler hale getiren parti biziz.”

"Herkes haddini bilecek"

"Karanlık odaklara bekledikleri fırsatı asla vermeyeceğiz. Bazı işadamları grupları karardan sonra baktık ki garip garip açıklama yapıyorlar. Bundan sonra bizden normalleşmeyi konuştuğumuz dönemde böyle açıklamayı yaparsanız bunlar normalleşmeyi getirmez, anormalleşmeyi getirir, herkes haddini bilecek, işini yapacak. Verilen karara yönelik böyle açıklamalar yaparsanız, sizin nerede oturduğunuzu açıkça ortaya koyar, müsaade edin de bizim de size bakışımız ona göre değişecektir.”

“Teşkilatıma sesleniyorum; sandıklar noktasında bu işi kontrol etmemiz gerektiğini hatırlatmak istiyorum. İşi hafife almamak gerekiyor. Ekonomimizin güvenliğini en az sınırlarımızın güvenliği kadar önemli görüyoruz. Ekonomide yaşanan dalgalanmanın nedenini doğru okuyamazsak fena olur. Bu dayatmaya karşı biz milletimizle istiklalimize ve istikbalimize sahip çıktıkça ülkemize yönelik saldırılar artıyor. Önümüzde duran manzara ekonomik sabotaj halidir.” 

"Ekonomide ümit verici kıpırdanmalar var"

“Felaket tellalları istedikleri kadar tamtamlarını çalsınlar. Tüm göstergeler ekonomide doğru ümit verici bir kıpırdanmanın yaşandığını ortaya koyuyor. Kur, faiz, enflasyon şer üçgenine ülkemizi hapsedip ekonomik olarak çökertme gayretlerinden elbette vazgeçilmeyecektir. Bizi taciz etmekten geri durmayacaklardır. Ama biz yönümüzü geleceğe çevirir ve elimizdeki imkanları aktif olarak üretime, yatırıma, istihdama yönelik kullanırsak bu çabalar sonuçsuz kalmaya mahkumdur."

"Çözümü dışarıda değil kendi içimizde yüreğimizde arayacağız. Milletimiz bugüne kadar bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı, hiç yanıltmadı. Biz Türkiye’nin büyüklüğüne, Türk milletinin gücüne inanıyoruz. İnşallah bu dalganın üzerinden de hep birlikte geleceğiz”

AK Parti teşkilatına uyarı

“AK Parti olarak milletimizin en büyük umudu olduğumuzu aklımızdan çıkarmayacağız. Tercihini başka adaylardan yana kullananların da ümidi AK Parti’dir. Bunun için hep gönüllere girmekten, kibirden uzak durmaktan, emaneti ehline vermekten söz ediyoruz. Millete tepeden bakan, etrafına duvar ören varsa başına ellerinin arasına alıp derin derin muhasebe yaparız. Bu arkadaşlarımızın kendileri yapmazsa biz onlar için gereğini yapmak zorunda kalacağız. Ahde vefa bizim siyaset geleneğimizin temelidir. Ama kimsenin bu kutlu çatıya zarar verme hakkı yoktur. Böyle bir durumda bizim tercihimiz her zaman bireylerin zaaflarından değil kadim olan geleneğin yanında olacaktır. Milletimizin umudunu boşa çıkaracak bir vebalin altına hiçbir arkadaşımızın bilerek girmeyeceğine inanıyorum. Bayramı idrak ettikten sonra ilk fırsatta teşekkür ziyaretlerime başlayacağım. Böylelikle vatandaşlardan değerlendirmeleri birebir dinlemiş olacağım.”
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU