Rusya'dan "5 kilometre menzildeki hedefleri vurup drone'ları yakacak" yeni lazer silahı

Sistemin her türlü sabit ve hareketli nesne üzerinde askeri ya da özel amaçlarla kullanılabileceği kaydediliyor

(Defence Blog)

Rusya'nın muhtemel yeni lazer silah sistemine ait fotoğrafların internete sızdığı belirtiliyor.

Defence Blog sitesinin yer verdiği haberde, sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların, Rusya'nın 5 kilometre menzildeki "düşman" hedefleri yok etmek için tasarladığı yüksek enerjili lazer güdümlü silah sistemine dair spekülasyonları beraberinde getirdiğini ifade ediyor.

Site çok sayıda haber kaynağının, lazer silahına dair haberleri paylaştığını ve bu sistemin NPO Advent'in St. Petersburg'daki tesisinde görüldüğünü aktarıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni silah sisteminin 5 kilometreye kadar mesafedeki hava hedeflerini tespit etmek, izlemek ve vurmak, ayrıca düşman insansız hava araçlarını yakıp kül etmek için tasarlandığı iddia ediliyor.

Sitenin paylaştığı bilgilere göre sistemin her türlü sabit ve hareketli nesne üzerinde askeri ya da özel amaçlarla kullanılabileceği kaydediliyor.

Rus mobil hava savunma sisteminin kimyasal oksijen iyot lazeri (COIL) kullandığı belirtilirken, bu tercihin, diğer daha hassas sistem bileşenlerini belirleme aracı olarak kullanılabilirliği ve düşük riski göz önünde bulundurularak yapılmış olabileceği ileri sürülüyor.

Sitenin açık kaynaklara dayandırdığı habere göre, konvansiyonel füzesavar silahlara göre yönlendirilmiş enerji silahı kullanmanın temel avantajları arasında, atış başına daha düşük maliyet, sınırsız şarjör, daha düşük operasyonel maliyetler ve daha az insan gücü yer alıyor.

Söz konusu sistem füzelerden daha düşük maliyetli olmasa da toplam kullanım masrafı açısından daha hesaplı sayılıyor.


Independent Türkçe, Defence Blog

DAHA FAZLA HABER OKU