İmamoğlu: Bu saatten sonra yapılan itirazlar tüm seçimleri sıkıntıya sokar, YSK soru işaretlerini ortadan kaldırmalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun itirazları bir an önce sonuçlandırması gerektiğini söyledi

Ekrem İmamoğlu İstanbul Kalkınma Ajansı’nın yönetim kurulu toplantısına katıldı ve toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. YSK’ya yapılan itirazları değerlendirdi:

"Bu saatten sonra yapılan itirazların gerçekten tüm seçimleri sıkıntıya sokacağını belirtmek istiyorum. Bu manada artık neredeyse YSK'nin kendisinin sorgulanacağı kısımlara geçildi. Bir an önce YSK'nin bu süreci tanımlaması ve tüm soru işaretlerini ortadan kaldırması gerekir. Cuma, bu hafta diye takvimi yoktur bu işin. Bence gün bugündür, gün yarındır."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu, Türkiye'de normalleşmenin sağlanması gerektiğini söyledi ve “Bu seçim bitmiştir” dedi:

"Bu seçim bitmiştir. Bu seçimin bir kazananı var. Mazbatasını almıştır. Görevinin başındadır. Şu an tırnak içerisinde uydurulan gerekçelerin diyorum. Gerekçelerin hiçbirisinin seçimle ilgisi yoktur. Seçim öncesiyle ilgili alınması gereken tedbirlerin yeniden sorgulanması, acaba buradan bir şey bulabilir miyiz araştırması... Seçim bitmiştir. Kendi tedbirlerimizi aldık. Seçimle ilgili tutanaklarımızı topladık. O tutanaklarımızı kayda geçirdik. Sonucu elde ettik. O sonuca olan güvenimizle kazandığımıza olan inancımızı bugüne kadar savunduk."

İBB Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam'daki AK Parti kampında yaptığı konuşmada, İstanbul seçimlerine ilişkin itiraz haklarını kullandıkları yönünde açıklamasını da değerlendirdi:

"Hiç sorun yok. Hak aramanın usulleri ve şekilleri var. Bu usullere uymadığınız zaman hak aramanın biçimi değişir. Bu sefer başka bir haksızlık doğurursunuz. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımızla baş başayız ve beklentilerini dinliyoruz. Ben anketlere ve araştırmalara çok değer verdiğini biliyorum Sayın Cumhurbaşkanımızın. Böyle bir süreci, halkla test etmesini dilerim. Gerçeği daha yakın görecek diye düşünüyorum. Kuşku duymasınlar."


AA

DAHA FAZLA HABER OKU