AK Parti Sözcüsü Çelik: CHP’lilerin tek derdi genel başkanlarına yapılan saldırıyla ilgili bizi suçlamak

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin açıklama yapan Ömer Çelik "Tek yapmaya çalıştıkları şey eylemin arkasında AK Parti'nin olduğunu göstermek" dedi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. 

Çelik basın toplantısında Sri Lanka’daki terör olayına da değindi.

“Bugün Sri Lanka’daki terör eyleminden sonra oradaki Müslümanlara baskı yapıldığını görüyoruz. Bu hususu yakın şekilde takip ediyoruz. Yeni Zelanda’da İslam düşmanlığı ile mücadele etme, ırkçılıkla mücadele etme duygusunu tahrip etmeye çalışıyorlar. Bunun farkındayız”

Ömer Çelik, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’un “Siyasal İslam'ın her çeşidiyle, mezhepçilikle, cumhuriyetimizle bağı kesen her şeye karşı daha sert olacağız çünkü bunlar milleti bir arada tutma konusunda bir tehdit oluşturuyor” açıklamasını da eleştirdi. “Bu siyasal İslam sözünün öteden beri bir karartma olduğunu söylüyoruz. Birisi siyasal İslam diye bir karartmadan bahsedince farkında değiller siyasal Hristiyanlık gibi doğru olmayan bir kavramdan bahsetmiş oluyorlar. Yeni Zelanda başbakanının tavrını herkesin örnek alması gerekir” dedi. 

Kılıçdaroğlu'na linç girişimi

AK Parti Sözcüsü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı da soruldu. Çelik Osan Sarıgün ile ilgili “Biz ihraç olduğunu açık şekilde söyledik. Kendi süresi içinde gerçekleşecektir. Kurul ihraç edecektir. Şiddet kapısı asla açılmamalıdır. Kimse şiddete başvurmamalıdır” dedi ve şöyle devam etti: 

”Bizi bağlayan şey genel başkanımızın sözüdür. Genel başkanımızın yetkilendirdiği kişilerin onun adına yaptığı açıklamalardır. Resmi kurumları temsil etmeyen kişiler kendileri adına görüşler belirtiyorlar. Bunlar AK Parti’de siyaset yapmış ya da halen siyaset yapan kişiler olabilir. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Böyle bir eylemin kabul edilemez olduğunu söyledik”

Çelik CHP’nin saldırı ile ilgili AK Parti’ye yönelik eleştirilerine de yanıt verdi: 

"Böyle bir sosyal demokratlık yok. Biz şiddete kesin bir tavır koymuşuz. Kimse bunun birinin başına gelmesini arzu etmez. Milli Savunma Bakanı'nın yatıştırma girişimlerini herkes gördü. Dışarıdan gelenlerin yaptıkları bir eylem diyorlardı. Suç duyurusu yaptıklarının çoğu o köyden veya yanındaki köyden. Ziyaret için haber verildi deniyor ama verilmemiş. Tek yapmaya çalıştıkları şey eylemin arkasında AK Parti'nin olduğunu göstermek. Böyle bir şiddeti kimse arzu etmez. Ama işi gücü bırakmışlar arkasında siz varsınız diyorlar."


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU