11 maçlık galibiyet serisi sona eren İtalya'da gündem Mancini: Gözlüğü yanında olmadığı için yanlış oyuncu oynattı

İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini, Bosna Hersek ile 1-1 berabere kaldıkları maç öncesinde gözlüğü yanında olmadığı için yanlış 11'i sahaya sürdüğünü ve Chiellini'nin yerine Acerbi'nin oynadığını söyledi

Roberto Mancini / Fotoğraf: Reuters

UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup maçında Bosna Hersek ile 1-1 berabere kalarak 11 maçlık galibiyet serisi son bulan İtalya'da teknik direktör Roberto Mancini'nin gözlükleri geceye damga vurdu.

İtalya, A Ligi 1. Grup maçında Floransa'daki Artemio Franchi Stadyumu'nda ile Bosna Hersek'i konuk etti. 

Konuk ekibin golünü 57. dakikada Edin Dzeko atarken, Gök Mavililer 67. dakikada Stefano Sensi ile bu gole karşılık verdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve İtalya'nın 20 Kasım 2018'den beri süren 11 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Mancini: Gözlüğüm takılı değildi

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mancini, Giorgio Chiellini neden yedek kaldığı yönündeki soruyu şöyle cevapladı:

Benim hatam. Bana maça çıkacak ilk 11’i gösterdiklerinde gözlüğüm takılı değildi ve kadronun iyi olduğunu söylediler. Bakmadan imza attım. Chiellini’nin yerine Acerbi’nin orada olduğunu fark etmedim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazartesi günü Hollanda ile oynayacakları grubun maçında Chiellini’nin ilk 11’de olacağını belirten Mancini, "Savunmacı yerine kaleci seçmediğimiz için büyük bir fark oluşmadı ama bu bir hataydı" diyerek Acerbi’nin de performansı için kötü yorumda bulunmadı.

Mancini yönetimindeki İtalya, 20 Kasım 2018’de ABD'yi 1-0 mağlup ettikleri hazırlık maçı ve sonrasındaki Avrupa Şampiyonası eleme grubundaki 10 maç da dahil olmak üzere toplam 11 maçtan da zaferle ayrılarak önemli bir başarıya imza atmıştı.

Gök Mavililer, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) finallerinde Türkiye'nin rakipleri arasında yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU