Mike Tyson, Jake Paul maçına hazırlanmanın zorluğunu anlattı

Eski ağırsıklet şampiyonu, temmuzda 27 yaşındaki YouTuber Paul'la karşılaştığında 58 yaşında olacak

(Reuters)

Mike Tyson, boks maçlarına iki ay kala Jake Paul'la dövüşmek için yaptığı antrenmanların vücudunu "gerçekten hamlattığını" itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tyson, 20 Temmuz'da Teksas'taki AT&T Stadyumu'nda 27 yaşındaki Paul'la dövüştüğünde 58 yaşında olacak. Netflix'ten canlı yayımlanacak maç, Tyson'ın 2005'te boksu bırakmasından bu yana çıkacağı ilk profesyonel müsabaka olacak.

2005'ten sonra sadece bir kez boks yapan eski ağırsıklet şampiyonu, 2020'de Roy Jones Jr.'la çıktığı gösteri maçında berabere kalmıştı. Öte yandan YouTube yıldızı Paul'un profesyonel kariyerinde 6'sı nakavtla olmak üzere 9 galibiyeti ve bir mağlubiyeti var.

13 Mayıs Pazartesi düzenlenen basın toplantısında Tyson, "Harika gidiyorum ama vücudum şu anda berbat durumda" dedi. 

Ağrım var, gerçekten ağrım var.

Fakat ikonik Amerikalı, yurttaşıyla ringe çıkmayı seçmesi hakkında şunları söyledi: 

Hiç düşünmeden karar verdim. O sahnede yeni, gelecek vaat eden biri ve ben de spor dünyasını temelinden sarsmayı seviyorum. Ve şimdi de bunu yapıyorum, bu sadece yapmak istediğim bir şey.

Dövüş yaklaşırken Tyson'ın sağlığından endişe edenlere seslenen "Demir Mike" şunları ekledi: 

Ben çok iyiyim, tek söyleyebileceğim bu.

Bunu söyleyenler keşke burada olsaydı. Bunu başka kimse yapamaz. Jake'i gerçekten çok severim ama ringe çıktığında hayatı buna bağlıymış gibi dövüşmeli, çünkü öyle olacak.

Paul ise şöyle konuştu: 

Pek çok kişi benden şüphe ediyor. [Tyson'ın] inanılmaz görünmesinden dolayı 'Eğer Jake bu dövüşü kazanırsa, bu hileli olur' diyen yorumları görüyorum.

Yaşın bir önemi yok. O bir katil, o bir savaşçı. Hayatı boyunca bunu yaptı, bu yüzden bu onun için bir alışkanlık. Ben bunu sadece 4 yıldır yapıyorum ve çok yüksek bir seviyedeyim.

20 Temmuz'da tüm dünyaya Mike Tyson'ı alt edebileceğimi göstereceğim, herkesin yanıldığını kanıtlayacağım ve öldüren tarafın ben olacağımı göstereceğim.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU