Gökhan Gönül: Eşimin 'Su akar, yolunu bulur' sözünü Beşiktaşlı taraftarlar yanlış anlamasın bu bir atasözü, TDK'da karşılığını görebilirler

Beşiktaş'la sözleşmesi biten ve eski takımı Fenerbahçe'ye geri dönen Gökhan Gönül, eşinin "Su akar, yolunu bulur" sözünün yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirterek, "4 yıl ekmeğini yedim Beşiktaş'ın. Bana zor dönemlerimde sahip çıktılar" dedi

Gökhan Gönül / Fotoğraf: @Fenerbahce

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin yeni transferi Gökhan Gönül, Topuk Yaylası'ndaki tesislerde düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Şu an takımda pozitif bir hava olduğunu söyleyen Gönül, "Fenerbahçe aleyhine bir konuşmam olmadı. 2016'da kol kırıldı, yen içinde kaldı. Böyle de kalmalı bence. Çok heyecanlıyım. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Sabırsızlıkla bekliyorum. Sahaya çıkıp bu forma altında mücadele etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

 

 

Takıma transfer edilen oyuncuların yaşlarının büyük olduğunu eleştirileri hakkında da konuşan 35 yaşındaki Gönül, şu ifadeleri kullandı:

Genç kardeşlerim bana kızmasın. Yaş ortalaması 24 olunca galibiyete 4 puan vermiyorlar. Yaşın çok bir önemi yok. Bu ülkede bir Emre Belözoğlu gerçeği var.

"Kontratımda ne olduğunu bilmiyorum"

"Para benim hayatımda hiçbir zaman bir amaç olmadı" diyen Gönül, "Ben geri dönerken kontratımın ne olduğunu bile bilmiyorum. Beşiktaş camiası da çok sağolsun. Maddi-manevi kalmam için her şeyi yaptılar. Beni ailelerinden biri olarak gördüler. Ben de son maçına kadar her şeyimi verdim ve tekrar geri döndüm" yorumunu yaptı.

"Taraftar, 9 yılın hatırına bana tepkisini bu sene rafa kaldırsın"

Fenerbahçe'ye geri dönmesinde Emre Belözoğlu'nun "Düşünür müsün?" sözünün yettiğini ve etkisinin çok fazla olduğunu dile getiren Gönül, sözlerini şöyle sürdürdü:

İnsanlar bazen çocuğuna da kızabilir, bazen fazla tepki de verebiliyor. Birçok insan bana 'Bu kadar tepki koyuyorlar, nasıl geri dönebiliyorsun' diye soruyor. Bu taraftarlar benim her zaman yanımdaydı. Beni çok sevdiler. Ben taraftardan hata yaptığım için değil, hata yapmadım ama benim adım geçerek kırılmalarına sebep olduğum için özür diliyorum. Tekrar söylüyorum hata yapmadım. Beşiktaş'ta oynarken de rencide edecek tek bir şey yapmadım. Onlar benim bu forma için ne kadar ter döktüğümü iyi biliyor, yeri geldi kan da döktüm. Bana hala tepkileri olanlar da olabilir. Bu sene bizim için çok önemli. Benim veya Caner'in üzerinden bu takıma zarar vermesinler. Sezon bittiğinde bana tepki gösterebilirler. 9 yılın hatırı varsa şimdilik rafa kaldırmaları gerekiyor. Her şey bizim olsun.

"Eşimin 'Su akar yolunu bulur' sözünü Beşiktaşlılar yanlış anlamasın"

Eşinin koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyleyen Gönül, Beşiktaşlı taraftarlara şöyle seslendi:

Eşim hasta Fenerbahçeli. Söylemiş olduğu 'Su akar yolu bulur' sözü Beşiktaşlı taraftarlar tarafından yanlış anlaşılmasın. Bu bir atasözü. Bunun karşılığını Türk Dil Kurumu'nda (TDK) görebilirler. Eşim biraz duygusal davranıyor ama bu kesinlikle Beşiktaş camiasına, taraftarına söylenmiş bir söz değil. Beşiktaş formasıyla 4 sene top oynadım, şimdi Fenerbahçe'deyim. Tabiki gol atarsam bana yakışan neyse onu yaparım. 4 yıl ekmeğini yedim Beşiktaş kulübünün. Onlar bana zor dönemlerimde sahip çıktılar. Allah razı olsun onlardan tekrardan. İnşallah gol ve goller atarım ama saygıda da kusur etmem.

2007'de Gençlerbirliği'nden 1 milyon 400 bin euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer olan Gökhan Gönül, 2016'da bedelsiz olarak Beşiktaş'a transfer oldu. 

4 sezon siyah-beyazlı takımda forma giyen Gönül, sözleşmesinin bitmesinin ardından yeniden Fenerbahçe ile anlaştı.

 

 

35 yaşındaki tecrübeli futbolcu, geçen sezon Süper Lig'de forma giydiği 30 müsabakada 4 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU