KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Biz Rum tarafının azınlığı olmak istemediğimiz gibi, bir alt yönetim olarak nitelenmek de istemeyiz

Akıncı, kendilerinden Türkiye düşmanı ve biatçı bir anlayış çıkmayacağını bildirdi

Fotoğraf: AA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye ile karşılıklı saygı temelinde bir ilişkiyi her zaman savunduğunu ifade ederken, “Biz Rum tarafının azınlığı olmak istemediğimiz gibi, bir alt yönetim olarak nitelenmek de istemeyiz” dedi.

Akıncı sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Türkiye ile karşılıklı saygı temelinde bir ilişkiyi her zaman savunduğunu bildiren Akıncı, “Bizden Türkiye düşmanı çıkmaz; boşuna uğraşmasınlar ama ‘otur arap, kalk arap’ misali biatçı bir anlayış da çıkmaz” dedi.

Türkiye ile karşılıklı saygı temelinde bir ilişkiyi her zaman savundum. Bizden Türkiye düşmanı çıkmaz; boşuna...

Mustafa Akıncı paylaştı: 19 Ağustos 2020 Çarşamba

“Alt yönetim nitelemesini istemeyiz”

Akıncı şunları yazdı:

Biz Rum tarafının azınlığı olmak istemediğimiz gibi, bir alt yönetim olarak nitelenmek de istemeyiz. Bu topraklarda onurlu bir halk olarak eşitlik-özgürlük-güvenlik içinde ve uluslararası hukuk çerçevesinde yaşamak istiyoruz. Halkımızın bu hassasiyetlerine de herkesten saygı bekliyoruz.

Seçimlerde tek söz sahibinin halk olduğunu belirten Akıncı, “Bunun ötesinde hiçbir müdahaleyi de kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU