Galatasaray'dan Rizespor maçının hakemi Uğurlu'ya tepki: Bundan böyle bizim için bir hakem değil "cellat başı"dır

Galatasaray, Çaykur Rizespor maçının hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'ya tepki göstererek, "Asıl görevi tarafsız, adil bir yönetimle sporcunun sağlığını korumak olan hakemlerin verdikleri kararlar Türk futbolu için utanç vericidir" açıklamasında bulundu

Yaşar Kemal Uğurlu / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Kulübü, Çaykur Rizespor ile oynadıkları maçın orta hakemi Yaşar Kemal Uğurlu ve Rizespor Başkanı Hasan Kartal'a tepki gösterdi.

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden "Utanç gecesi" başlığıyla yapılan açıklamada, kaptan Fernando Muslera ve forvet oyuncusu Florin Andone'nin sakatlıklarının insan olan herkesi üzdüğü belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

Yıllardır Türk futbolunun içerisinde adeta içimizden biri olan, centilmenliğiyle yediden yetmişe herkesin sevgi ve saygısını kazanmış kaptanımız Fernando Muslera’nın ayağının kırılmasıyla yaşamış olduğu acıyı, milyonlarca Galatasaray taraftarıyla birlikte ülkemizde ve dünyanın her yerindeki sporseverler kalbinde derinden hissetmiştir.

Rizespor Başkanı Hasan Kartal'ın söylemleri ve takındığı tavrın eleştirildiği açıklamada, maçın orta hakemi Yaşar Kemal Uğurlu için şunlar kaydedildi:

Yaşanan bu sakatlıklar karşısında futbolun tüm paydaşları tek bir duyguda kenetlenmişken, rakip takım başkanının söylemleriyle takındığı tavır ve asıl görevi tarafsız, adil bir yönetimle sporcunun sağlığını korumak olan hakemlerin verdikleri kararlar Türk Futbolu için utanç vericidir. Kararlarıyla maçın sonucuna doğrudan etki eden maçın orta hakemi bundan böyle bizim için bir hakem değil "cellat başı"dır

 

 

Hasan Kartal'ı "futbolu bir intikam alma aracı olarak görmek"le suçlayan açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

Çaykur Rizespor Başkanı’nın maç öncesi ve sonunda yaptığı açıklamalar, kendisinin Galatasaray camiasına duyduğu öfkeyi ve kini bir kez daha ortaya çıkartmıştır. Bilindiği gibi, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında yine Rize'de oynadığımız maç esnasında protokol tribününde “Bana silahımı getirin!” diyen, maç sonrasında ise kameralar önünde müsabakanın hakemine yönelik "Silahım olsa vururdum" ifadesini kullanan bu zat, dünkü tavırlarıyla da Galatasaray düşmanlığıyla beslendiğini bir kez daha gözler önüne sererken, nedeni anlaşılmaz bir şekilde kendi camiasını, camiamıza karşı kışkırtmış, başkanlık seviyesiyle bağdaşmayan bir kültüre sahip olduğunu açıkça ortaya koymuştur.

Galatasaray Kulübü, "Sporun barış, dostluk ve kardeşlik ruhuna aykırı olan, söylemleriyle topluma kin ve nefret aşılayan, verdiği kasıtlı kararlarla adalet duygusunu yok eden her kim olursa olsun Türk sporundan temizlenmelidir" dediği açıklamada tüm yetkili kişi ve kurumları Türk sporuna zarar verenler hakkında gereği yapılmak üzere göreve davet ettiği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Süper Lig 2018-19 sezonunun 32. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Çaykur Rizespor, 90. dakikasına 2-1 önde girdiği maçtan 90+2 ve 90+7. dakikalarda yediği 2 golle 3-2 mağlubiyetle ayrılmıştı.

Sarı-kırmızılıların uzatma dakikalarında hakem Serkan Çınar'ın düdüğüyle kazandığı ve Mbaye Diagne'nin gole çevirdiği penaltı, uzun süre spor kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

Rizespor Başkanı Hasan Kartal, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

Maçı bizden alıp Galatasaray'a verdi. Penaltı da yok. Silahım olsa vururdum samimi söylüyorum, iyi ki yoktu, Allah göstermesin. Adamın yanında silah olsa bunlar adamı katil eder.

Kartal, sarf ettiği sözler nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 11 gün hak mahrumiyeti ve 12 bin 500 lira para cezası ile cezalandırılmıştı.

Kartal, karşılaşmadan iki gün önce Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada geçen sezon Rize'de oynadıkları ve 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sonuçlanmasının ardından bu sezonki maçın kendisine göre tarihi bir karşılaşma olduğunu belirterek, şöyle konuşmuştu:

O maçta yapılan haksızlıklar bu ligde başka bir maçta olamadı. Ben öyle düşünüyorum. Bundan sonra bu tip hakem hataları olur mu? Ben zannetmiyorum. Olmaz. Hiçbir hakem bundan sonra cesaret edemez. Galatasaray takımından bir alacağımız var. Bu hafta inşallah o alacağımız alırız. Takdir Allah'ındır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU